به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، روزنامه “فایننشال تایمز” در گزارشی نوشت، امیرقطر درباره موضوع سوریه از اتحادیه عرب دست کشیده است.
امیرقطر اخیرا در اظهاراتی تلویزیونی در آمریکا خواستار دخالت نظامی کشورهای عربی در امور سوریه شده است.
“فایننشال تایمز” به نقل از “دیوید رابرتز” عضو دفتر مرکز مطالعات امنیتی و دفاعی انگلیس در دوحه نوشت: “در صورت باقی ماندن بشار اسد در قدرت طی ده سال آینده، قطری ها بازنده خواهند بود؛ روابط دو کشور به پایان رسیده، و قطر همه هزینه ها را در این زمیه پرداخته است.. قطر هزینه های سنگینی را در سوریه صرف کرده است، و به دنبال آن است که در تصمیم گیریها در این کشور تأثیر گذار باشد”.
فایننشال تایمز در ادامه خاطرنشان کرد: “اینگونه اقدامات قطر، تکرار استراتژی در لیبی و حمایت از اقدامات مسلحانه است.. احتمالا هدف از اظهارات اخیر امیر قطر درباره استقرار نیروهای عربی در سوریه، مطرح کردن بحث دخالت نظامی در این کشور است؛ امری که غرب و حتی کشورهای عربی آن را بعید می دانند؛ ولی همگانی می دانند که در پایان کار ممکن است حتمی باشد”.
فایننشال تایمز با اشاره به سیاستهای متناقض قطر درقبال سوریه، نوشت: “درست است که دوحه به حرکت اتحادیه عرب در جهت اتخاذ سیاست هرچه خصمانه تر ضد سوریه کمک کرد؛ ولی در نهایت این امر منجر به اعزام ناظران عرب شد؛ امری که مسئولان دوحه و مخالفان سوریه را شگفت زده کرد”.
در ادامه این گزارش آمده است: “تشدید فشارها برای اتخاذ اقدامات جسورانه تر علیه دمشق، ممکن است برای امنیت دوحه خطرناک باشد، زیرا این اقدامات سوریه را به انتقام جویی وا خواهد داشت، و احتمالا قطر در رأس فهرست اهداف مورد نظر سوریه قرار خواهد گرفت”.
این روزنامه می افزاید: “قطری ها از خطرها آگاهند، ولی آنها تمایل دارند اینگونه فکر کنند که بحران سوریه به نقطه بدون بازگشت رسیده، و اینکه تکیه بر این موضوع ارزش همه این تلاشها را دارد”.
سوریه با محکوم کردن دعوت امیر قطر از آمریکا برای دخالت نظامی کشورهای عربی، این اظهارات امیر قطر را به هدف حمایت از دخالت خارجی در امور داخلی سوریه توصیف کرده است.
تحرکات مشکوک قطر برای دخالت در امور کشورهای منطقه برای پیاده سازی طرح ها و نقشه های آمریکا، موجب نگرانی بسیاری از کشورهای عربی منطقه شده است.
فتنه انگیزی قطر در عراق
پیش از این، “عادل المانع” سردبير روزنامه عراقي “السياسه” از انتشار فايل صوتي اخير “حمدبن خليفه آل ثاني” امير قطر و يك شخصيت عراقي در سوريه خبر داد، كه امير قطر در آن برلزوم جلوگيري از پيشرفت حكومت عراق و ممانعت از دست يافتن شيعيان به جايگاه برتر در ميان كشورهاي عربي تاكيد كرده است.
عادل المانع سه شنبه گذشته در مصاحبه با شبكه خبري العالم ، تصريح كرده بود: رسانه ها به تازگی يك مكالمه صوتي ميان امير قطر و يك شخصيت عراقي در سوريه را منتشر كردند و اين مكالمه نشان داد كه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس چه اهدافي درقبال عراق دارند ، به ويژه اينكه امير قطر دراين گفتگوي تلفني بر لزوم تلاش براي پيشرفت نكردن عراق براي دست نيافتن شيعيان به جايگاه در ميان كشورهاي عربي تاكيد كرده.
منابع آگاه تأکید كرده اند که سرهنگ معمر قذافي ديكتاتور ليبي بصورت محرمانه گفت و گوهاي شماري از مسئولان عرب را ضبط كرده است كه طي آن از توطئه هايي عليه ديگر كشورهاي منطقه پرده برداشته اند.
به گفته اين منابع، از جمله اين گفت و گوهاي ضبط شده، اظهارات “حمدبن خليفه آل ثاني” امير قطر و “حمد بن جاسم” نخست وزير اين كشور است كه درباره توطئه عليه چند كشور عربي از جمله عربستان سعودي و اردن سخن گفتند.
به گفته اين منابع برخي از اين گفت و گوهاي ضبط شده به دست مسوولان سوري و برخي رسانه هاي عربي رسيده است.
اين گفت و گوها همچنين مربوط به مسوولان و رهبران عربي و خارجي در ديدار با مسوولان ليبيايي از جمله قذافي در سفر به طرابلس بوده است.
اين افراد در ليبي به راحتي از تصميم هاي خود براي توطئه عليه ديگران سخن مي گفتند، غافل از اينكه صدا و تصوير اين ديدارها و گفت و گوها ضبط و نگهداري مي شد.
تلاش قطر برای سرنگونی نظام سعودی
اخیرا بخشي از اظهارات “شيخ حمد بن جاسم” نخست وزير قطر در شبكه هاي اينترنتي منتشر شد كه در آن تأكيد كرده بود، نظام سعودي به دست قطر سقوط خواهد كرد و قطر سرانجام يك روز وارد قطيف و الشرقيه شده و عربستان سعودي را تجزيه مي كند.
تیرگی روابط قطر و موریتانی
همچنين دخالت امير قطر در امور داخلي موريتاني در سفر هفته پیش به اين كشور، منجر به درگيري لفظي با رييس جمهور موريتاني شد و تبعات آن اين بود كه امير قطر با قهر و بدون بدرقه رسمي اين كشور را ترك كند.
منابع آگاه موريتانايي در اين باره تأكيد كردند: درحالي كه “محمد ولد عبدالعزيز” رييس جمهوري موريتاني در بدو ورود “حمد بن خليفه آل ثاني” به گرمي از او استقبال كرد، اين سفر در نهايت به خاطر دخالت های امیر قطر در امور داخلی موریتانی بدون بدرقه رسمي به پايان رسيد.
امیر قطر خواستار موضع گیری موریتانی برای تحت فشار قرار دادن سوریه شده بود.
اين مساله موجب ناخرسندي ولدعبدالعزيز شد و رييس جمهور موريتاني نيز سياست مداخله گرانه قطر و اقدامات تحريك برانگيز و تفرقه آميز شبكه الجزيره قطر را محكوم كرد و گفت: اين توصيه امير قطر دخالت در امور داخلي موريتاني است.