نصرالله صدرزاده رییس خانه صنعت و معدن مازندران  73 سال سن دارد و می گوید 22 سال در کار معدن مشغول فعالیت هست ، صدر زاده می گوید خدا را شکر با یک سری از کارگران سروکار دارم آنچه که خدا به من ارزانی کرد پیش خودم و کارگرانم تقسیم می کنم و به کار خودم علاقمندم.

در ادامه گفتگو هراز نو با رییس خانه صنعت و معدن مازندران را در دفتر انجمن صنفی خبرنگاران  را می خوانیم .

سخنان مقدماتی صدرزاده :

خانه صنعت و معدن از چند انجمن زیر مجموعه  تشکیل شده است .

در مازندران ستاد حمایت قضایی از تولید کنندگان و سرمایه گذاری که به ریاست حجت الااسلام  تقوی فرد و دبیری دادستان جعفری است فعال است ، در آمل نیز همین با صنایع و معادن خوب کار می کند.

اگر این حمایت قضایی نبود بانک ها 70 درصد کارخانجات تعطیل می کردند  و هر کدام 50 تا 2000 نفر کارگر ممکن بود بیکار شود .

قوه قضاییه با قانون ورود پیدا کرد البته قانون شکنی نکردهم حفظ منافع دولت و بانک و هم حفظ منافع سرمایه گذار جا دارد واقعا از ایشان تشکر کنم ،بیشتر کارخانه هایی که باز است با حمایت قضایی می باشد .

درستاد تسهیل دستورالعملی است که هیات وزیران مصوب کرد در تمام استان های کشور استاندار مازندران در این مورد خیلی فعال است 7 جلسه تا به حال برگزار شده است .

در این ستاد بانک ها وادارت دولتی صحب شد تا اگر مشکلی تولید کننده داشت این مشکل حل شود در این ستاد  استاندار رییس  و دکتر محمدپور دبیرستاد می باشد،ستاد تا به حال خدمات  بسیار خوبی ارائه داده است .

برای پسا تحریم امید واری زیادی داریم استان مازندران از نظر تولیدی به شکوفایی خوبی برسید نه از این جهت که خودم مازندرانی هستم . مدیران شایسته لایق مازندرانی در سطح کشور بی نظیرند ضمنا با پتانسیلی از جهت دشت کوه ، جنگل و دریا خداوند تمامی مواهب طبیعی را به مازندرانی ها داده است مشروط بر اینکه دنبال دانش بهره برداری ان نیز برویم ، تا روز به روز زیباتر تحویل آینده دهیم .

سوال ) چند واحد معدنی مازندران در حال فعالیت هستند ؟

حدود 230 واحد معدنی  در حال حاضر پروانه فعالیت دارند که 120 معدن از این تعداد در حال فعالیت هستند برخی به دلیل مشکلات  رکود اقتصادی فعالیت شان را شروع نکردند .

صدرزاده

سوال ) چالش اصلی و مشکل بزرگ صنعت مازندران چیست ؟

اولین قدمی که برای تولید کننده موثر است و باید برایش موثر باشد نقدینگی است به علت تغییرات قیمت دلار ارز مشکلات زیادی برای تولید کننده به وجود آورد که نتوانست بازار رقابتی منطقه را در کنترل خودش دربیاورد ، مثال زغال سنگ تولیدی ما که به ترکیه می دهیم بیشتر از زغال سنگی است که چین به ترکیه می دهد با توجه به اینکه چین دورتر است علت اصلی مشوق دولت چین به صادر کننده می دهد انها 15 تا 18 درصد مشوق می دهند . متاسفانه بانک ها برای خودشان دستورالعملهایی صادر می کنند که قانونی نیست وانها انرا عمل می کنند.

سوال) چرا فعالان محیط زیست معدن داران را دشمن محیط زیست می دانند ؟

باید محیط زیست را خوب نگه داریم همه ما فعال محیط زیست هستیم چه کسی می تواند بگوید من با محیط زیست مخالفم همه ما زیست گاه خودمان را دوست داریم این دیار زادگاه من است افراد مثل من و شما باید فعال محیط زیست باشیم ولی اگر یک سونگری بکنیم در ارتباط با محیط زیست ان زمان یک طرف نگری و غرضی ورزی است برخی ممکن است روی اغراض این فرمایشات را بکنند ، فعال محیط زیست مگر ساختمان ندارد ساختمان از چی ساخته شد خودش از آسمان آمد از صفر تا صد مربوط به معدن است.

سوال ) آلودگی که معادن برای محیط زیست ایجاد میکند قبول ندارید ؟

در ارتباط با آلودگی که معادن برای محیط زیست به وجود می آورند شک نیست اول خرابی پشتش آبادانی ، مشروط به اینکه وقتی تخریب تمام شد بسازید درصدی از پولی که دولت از معادن می گیرد ، 15 درصد دولت می گیرد می رود به حساب خزانه برای اینکه تخریب به وجود امده جبران شود.

سوال ) چه کسی جبران کند؟

وزارت کشاورزی و منابع طبیعی ، اگر آنها پول را می گیرند و کار خودشان را انجام نمی دهند به معدن دار چه ربطی دارد ، دستگاه هست برای صاف کردن آب ، به عنوان نمونه بنده خودم دو دستگاه از این صاف کننده را راه اندازی کردم آب را صاف می کند از آب آشامیدنی سالم تر و صاف تر است با هزینه 600 میلیون تومان در کیلومتر 33 جاده هراز ،حالا فعالان محیط زیست با دستگاههای مرتبط صحبت کنند تا معدن دار تشویق شود برخی از معدن داران قدرت مالی ندارند من به دلیل علاقه شخصی ، تمام ماشین آلات مربوط به خودم است این کار را کردم ، امام دولت باید به سایر معدن دار ها بخش عمده ای را بدهد. البته  رودخانه هراز رودخانه سیلابی است به علت شیب تند از سرچشمه تا به دریا ، وقتی  یک بارندگی و یک روز سیل بیاید  20 روز آب گل آلود است ، همه اش برای معادن نیست ،5 روز معادن تعطیل شود ببنید همه برای معادن است ،  از فعالان محیط زیست که دست آنها را می بوسم می خواهم خواهش کنم برای هم پاپوش درست نکنیم و  به هم برچسب نزنیم .

سوال ) این موضوع که تاخیر در اجرای سد هراز ارتباط با استفاده معدن دار ها دارد را می پذیرید ؟ یعنی ساخت سد عمدا به عقب افتاده تا معدن دارها استفاده بیشتری کنند ؟

سد هراز مدتی شروع شد یک شرکتی که در مرحله اول بود مثل اینکه  ماده 48 شد شرکت دیگری آمد در حال فعالیت است امید داریم زنده باشیم و آبگیری ان را ببینیم معادن در داخل حریم سد در حال  کار هستند تا زمان آبگیری .

photo_2015-09-12_02-37-28

سوال )چند تا معدن در باید برای سد تعطیل شود ؟

اگر 12 کیلومتر باشد حدود 10 تا 12 معدن

سوال ) در خصوص ریزش جاده هراز و نقش معدن دار ها و اینکه انفجار باعث ریزش شده اطلاع دارید ؟

در ارتباط با ریزش ان منطقه شنیده ها زیاد هست که دینامیت گذاشتند چون نزدیک کارگاه اول من است من از کارگران سوال کردم که صدای انفجار شنیدند، گفتند: نه ، به نظرم چون زیرش آن خالی شد بخشی بابت چشمه ها که پشت این منطقه است و طبیعیتا تاثیر دارد و بخشی برای  وقتی که از زیر برداشت کردند .

سوال )اینکه می گویند در آمل 300 واحد صنعتی در حال ورشکستی اند صحت دارد ؟

من نشنیدم یک میانگین هست یا کامل راکد هستند یا در حال رکود شاید بخشی از آن ها مقصر خودشان هستند ولی بخش اعظم رکود اقتصادی است و مسائلی مثل تحریم . البته در خصوص آمار آقای فغانی مدیر عامل محترم خانه صنعت و معدن بهتر خبر دارند .

فغانی :40 درصد  در حد نیمه فعال و راکد هستند مرکز پژوهش ها در آخرین بررسی از 260 تشکل صاحب نام کشور پژوهش کرده که دلیل رکود چیه ؟ اولین موضوع را به عدم فضای مناسب کسب و کار عنوان کرده ، بروکراسی شدید حاکم در صنعت و معدن بحث فساد در دستگاه ها ،دخالت بی مورد دستگاه های دولتی ، عدم تامین مالی واحدها اخیرا بخشنامه ای بانک مرکزی به کلیه بانک ها با توجه نقش بی بدیل واحدهای صنعت در اقتصاد کشور می بینم کشورهای پیشرفته صنعت و معدن توسعه یافته باشند .

بسیاری از واحدهای صنعتی دارای توان هستند اما به دلیل مشکلات خاص از تولید خارج شده‌اند.بانکها  به همه واحدها به عنوان بدهکار نگاه می کنند ما در نامه‌ای به کمیسیون صنعت مجلس این نکته که بانک‌ها باید تولیدکنندگان را کارآفرین بدانند اورده و ارسال کرده ایم .

درحال حاضر باید 30 درصد منابع بانکی باید به بخش صنعت اختصاص یابد اما در سال گذشته تنها دو درصد اعتبارات موردنیاز صنعت مازندران از طریق این صندوق پرداخت شده است.

سوال ) در خصوص عدم استفاده از شیر فله ای و طبیعی تاکید می شود چرا؟ و شایعات در خصوص برگشت برخی صادرات  تولیدات لبنی مثل ماست و شیر برخی از شرکتهای مازندران  از کشور های همسایه صحیح است ؟

در خصوص مصرف  شیر فله ای چون  به صورت زیر پله ای است بهداشتی نیست توصیه نمی کنیم مصرف کنند ،  هیچ مدیری کار آفرینی که سلسلسه مراتب را طی کرده باشد نیست که نخواهد در خصوص سوالات شما پاسخ ندهد .

شایعه برگشت خوردن محصولات لبنی  از کشور های همسایه صحت ندارد و فقط برای تضعیف یک برند معروف است که قبلا هم سابقه داشته است.

 

سوال )عملکرد محیط زیست در خصوص معادن چگونه است ؟

این مشکل دامن همه ما را گرفته است ، امید داریم این مسائل حل شود من از مدیر کل محیط زیست که مرد فرهیخته و دانا هستند تشکر می کنم  ایشان استاد دانشگاه تهران هستند آنجا می توانستند خیلی بهترمنشا اثر باشند در استان مازندران برخی متاسفانه  یک اعمالی نشان می دهند که مشکلاتی برای تولید کننده ایجاد می شود .

در اروپا تولید کننده و مجری قانون باید با هم هماهنگ باشند با درایت هم آنرا حل کنند

اگر کارشایسته ای کردند  تشویق شوند نه اینکه 50 روز تعطیل شود ، ما در آمل ندیدیم از جانب محیط زیست ندیدیم که ندیدیم .

یکی دستگاه می گذارد براساس مجوز محیط زیست که براساس قانون صادر شده است  فردا رئیس دیگری می آید می گوید من اینرا قبول نداریم .

من از همه شما دوستان خبرنگار که وقت گذاشتید سپاسگزارم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *