رویترز در گزارشی از تهران به موضوع ممنوعیت فروش عروسک های باربی در پایتخت ایران پرداخت.
به گزارش عصر ایران ، رویترز در این باره می نویسد: مغازه داران ایران گفتند که پلیس امنیت اخلاقی ایران اقدامات جدی را برای جمع آوری عروسک های باربی از مغازه ها آغاز کرده است تا به گفته آنها، مردم را از فرهنگ منحط غربی و ارزش های اسلامی را در برابر آسیب های فرهنگ غرب ، حفظ کنند.
رسانه های ایران در روز 26 دی ماه جاری نوشتند که پلیس نظارت بر اماکن دستور جمع آوری عروسکهای باربی از مغازهها را صادر و اعلام کرده پس از این فروش این عروسک ممنوع است.
در گزارش رویترز آمده است: در حالی که غرب، تحریم ها را علیه ایران افزایش می دهد و بحران درباره برنامه هسته ای تهران، تشدید می شود، ممنوعیت فروش باربی در ایران بخشی از برنامه ای است که حکومت این کشور آن را مقابله با جنگ نرم توصیف می کند.
یک مالک مغازه اسباب بازی در شمال تهران گفت: سه هفته پیش ماموران پلیس امنیت اخلاقی به مغازه آمدند و از ما خواستند تا عروسک های باربی را به صورت کامل، جمع آوری کنیم.
رویترز اضافه می کند: در سال 1996 مقامات ایرانی اعلام کردند که باربی غیراسلامی است و تاثیرات اجتماعی و فرهنگی نابودکننده ای دارد.
با این حال این عروسک تا چند روز پیش به صورت علنی در فروشگاه های تهران، به فروش می رفت.
پس از حکم جدید ممنوعیت فروش باربی در سه هفته پیش، مالکان فروشگاه های اسباب بازی در تهران مجبور شده اند تا باربی را در پشت دیگر عروسک های کودکان پنهان کنند و به این وسیله هم تقاضاهای مردم برای خرید این عروسک را جواب دهند و هم مانع از بسته شدن فروشگاه خود توسط پلیس شوند.
برخی از بازرگانان هم به رویترز گفته اند تولید نمونه هایی از این عروسک در ایران در سال 2002 با موافقت رسمی روبه رو شد تا با تقاضای روبه افزایش واردات باربی مقابله شود ولی این نوع از عروسک های تولیدی، فروش موفقیت آمیزی نداشت.
مدیر 40 ساله فروشگاه دیگری هم با انگشت به عروسکی اشاره می کند که پوشش مشکی رنگی دارد. او می گوید: ما همچنان باربی می فروشیم ولی به صورت مخفیانه. این عروسک را در ویترین قرار می دهیم تا پلیس فکر کند ما باربی نمی فروشیم و تنها این نوع از عروسک ها را عرضه می کنیم!
باربی عروسکی است که در مارس سال ۱۹۵۹ توسط شرکت ماتیل تولید و روانه بازار شد. خانم “روث هندلر” این عروسک را با الهام از عروسکی آلمانی به نام بیلد لیلی بوجود آورد.
در سال 2003 نیز عربستان فروش باربی را به دلیل عدم تطابق با فرهنگ و اندیشههای اسلام غیر قانونی کرد. سازمان امر به معروف و نهی از منکر در عربستان سعودی اعلام کرده بود عروسکهای یهودی باربی با پوشش آشکار و وضعیت ننگین و متعلقات و ابزارشان نمادی از فساد و انحراف غرب هستند.
پیش از این در ایران، عروسکهای دارا و سارا برای جایگزینی باربی تولید شد ولی نتوانست موفقیت ملموسی را کسب کند.
منتقدان باربی می گویند که یکی از بیشترین انتقادات به باربی تاثیری است که بر زنان جوان گذاشته تا بکوشند با امتناع از غذا خوردن و سوء تغذیه، خود را به کشیدگی و باریکی باربی نزدیک کنند.