تحقیقات تازه روی جوهری که یک پاپیروس باستانی با آن نوشته شده و قبلا ادعا شده بود نامه عیسی مسیح(ع) است نشان میدهد که این نامه متعلق به زمان و مکان درستی است و میتواند صحت داشته باشد.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلیمیل، قطعه پاپیروسی که روی آن نامهای با خطاب «همسرم» منتسب به مسیح بود، پس از آن که سال گذشته در آزمایش نیمه عمر کربن 14 رو سفید از آب درآمد و باستانی بودن آن به اثبات رسید، اخیرا توسط محققان دانشگاه کلمبیا مورد آزمایش جوهر قرار گرفته است.
این قطعه پاپیروس حاوی نامهای است که در آن مخاطب با عنوان «همسرم» خطاب و در ادامه به او اجازه داده شده است تا بهعنوان «حواری» خود را معرفی کند.
این پاپیروس که نخستین بار توسط فرد ناشناسی در سال 2012 به دانشگاه اهدا شد، در آن زمان واکنش شدید واتیکان و روزنامههای وابسته به کلیسا را در پی داشت که آن را یکسره دروغ و جعلی میخواندند.
در تحقیقات تازه مسئله احتمال جعل این نامه از روی نوشتهای دیگر به دست «یوحنا» معروفترین حواری و صاحب انجیل، مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد جوهر به کار رفته در این پاپیروس با نسخههای دیگر انجیل باستانی متفاوت است و احتمال جعلی بودن آن وجود ندارد.
اگرچه دانشگاه هنوز نتیجه آزمایشهای خود را بهطور رسمی اعلام نکرده و این کار را به زمان پایان تحقیقات ارجاع داده است اما خبری در همین اندازه که این نامه جعلی نیست از آزمایشگاه به بیرون درز کرده است.
در صورتیکه اصالت این نامه به طور کامل اثبات شود، یکی از نخستین آموزههای کلیسای کاتولیک که مبتنی بر اجتناب از ازدواج به پیروی از مسیح است، به کلی منسوخ میشود.
بحث مربوط به همسر مسیح از زمان تابلوی «شام آخر داوینچی» به این سو مطرح است و چهره زنی که در این نقاشی با نام «مریم مجدلیه» شناخته میشود از سوی برخی روحانیون و مورخان مسیحی به عنوان همسر مسیح معرفی شده است. پیش از این نیز هالیوود فیلمی با نام «رمز داوینچی» ساخته بود که در آن ادعا میشد نواده مسیح همچنان زنده است و یک انجمن فوق سری از او محافظت میکند
بر اساس تصاویر منتشر شده در اینترنت از پاپیروس اصلی و خط موجود در انجیل «یوحنا»، این دو با یکدیگر مقایسه شده و از سوی مخالفان اصالت نامه، شباهت خط هر دو نامه به عنوان یک دلیل برای جعلی بودن مطرح شده است.
عکس: تابلوی شام آخر که زنی را کنار عیسی مسیح (ع) به تصویر میکشد
تصویر سمت چپ نمونه خط انجیل «یوحنا» را نشان میدهد که بخشهایی که زیر آن خط قرمز کشیده شده، مشابهت خطی زیادی با پاپیروس نامه در تصویر سمت راست دارد
مترجم: محمدرضا احمدینیا