هـراز نـو: رئیس پلیس فتا استان مازندران با توجه به افزایش جرائم از طریق دستگاه های عابر بانک ( ATM) تاکید این موضوع بر ضرورت استفاده صحیح از این دستگاه ها پرداخت .
سرهنگ محمدنژاد بیان داشت : این روزها کلاهبرداری و سرقت از طریق دستگاه‌های ATMافزایش یافته است بطوری که افراد سودجو با نصب لوازم و تجهیزات اضافی بر روی دستگاه‌های ATMجهت سرقت از حساب‌های بانکی مردم اقدام نموده اند. دستگاه کوچکی که تشخیص آن به سادگی امکان‌پذیر نبوده واز کارت‌های بانکی افرادی که از دستگاه ATMاستفاده می‌کردند اسکن ‌کرده و اطلاعات حساب افراد را نیز در خود ذخیره (ثبت) می نماید.
ایشان افزودند : اسکمیرها، سارقان ناپیدای اطلاعات عابر بانکها هستند. اسکمیرها، دستگاه‌های الکترونیکی کوچک ، ظریف و باریک هستند که درون شکاف‌های ورودی کارت عابر بانک قرار می‌گیرند و اصلاً دیده نمی‌شوند و به راحتی اطلاعات کارت شما را روی نوار مغناطیسی‌اش خوانده و در حافظۀ خود ذخیره می‌کنند.
وی در ادامه افزود : سرقت اطلاعات افراد و سپس دستبرد به حساب‌ها مردم با روش های متفاوتی صورت می‌پذیرد، که یکی از آن‌هاSkimming (اسکیمینگ) است.مجرمان (Skimmers) با سرقت اطلاعات کارت‌های عابر بانک افراد و(بدون اطلاع دارنده کارت) از آن سوءاستفاده می‌کنند. به¬صورتی که با نصب ابزارها و وسایلی پیشرفته در محل ورودی کارت دستگاه خودپرداز، قادرند اطلاعات کارت را بخوانند و با نصب یک دوربین کوچک، اطلاعاتی را که فرد وارد می‌کند،مانند رمزهای اول و دوم عبوری را نظاره می‌کنند و سپس از آن سوء استفاده و از حساب افراد سرقت می نمایند.
سرهنگ محمدنژاد در رابطه باچگونگی مقابله با اسکیمینگ به مسئولین بانک ها پیشنهاد و تاکید نمود :
۱٫ عوامل اجرای بانک ها می توانند عابر بانک خود را به سیستم‌های حس¬گر مخصوص برای استفاده از اثر انگشت به جای وارد کردن اطلاعات از طریق دکمه‌ها، مجهز کنند تا نیازی به ورود اطلاعات نباشد؛
۲٫ در دستگاه‌های قدیمی می‌توان Anti Skimmer (ضد اسکیمر) نصب و بهترین راه این است که نوار مغناطیسی را مغشوش کنند؛
۳٫ در روش‌های نوین و پیشرفته، علاوه بر نصب حس¬گرهای لازم، برای جلوگیری از نصب اسکیمر، تجهیزات دیگری قابل نصب است که هنگام برداشت اطلاعات کارت، با ایجاد سیگنال استراسونیک، مانع جمع¬آوری اطلاعات به¬صورت صحیح و سالم، در Skimmer می‌شود و پس از اتمام عملیات تا هنگام خروج کارت، دستگاه فعال می‌شود و اجازۀ استخراج اطلاعات را نمی‌دهد؛
۴٫ عوامل حراست بانک¬ها با بازدید شبانه روزی دوربین¬های کنترل دستگاه¬های خودپرداز و همچنین بازرسی از خودپرداز، از نصب اسکیمر، توسط مجرمان پیشگیری کنند.
رئیس پلیس فتا استان مازندران برای جلو گیری از این گونه کلاهبرداری به عموم مردم هشدار داد :
– جهت دریافت وجه تنها دادن شماره حساب و یا شماره کارت به فرد واریز کننده کفایت می کند و نیازی به دادن رمز اول و دوم،CVV2، تاریخ انقضا و … نیست. همچنین برای اینکه شخصی پولی به حسابمان واریز نماید نیاز به حضور در پای دستگاه های خودپرداز نمی باشد.
– همۀ افرادی که از کارت‌های عابر بانک استفاده می‌کنند، باید به دقت عدم وجود ابزار اسکیمینگی نظیر دوربین یا صفحه کلید دروغین یا هر چیز مشکوکی را بررسی نمایند و در صورتی برخورد با موارد مشکوک ، حتماً موضوع را با بانک مطرح کنند تا از کلاهبرداری احتمالی جلوگیری گردد.
– در حفظ و نگهداری کارت های اعتباری خود دقت لازم را به عمل آورید،از نگهداری رمز عبور در کنار کارت اجتناب کنید.
– به هیچ وجه کارت و رمز عبور خود را جهت دریافت پول را در اختیار اشخاص ناشناس قرار ندهید .
– در هنگام برداشت وجه مواظب باشید کسی رمز شما را نبیند، هر چند وقت یکبار نسبت به تغییر کلمه عبور کارت های عابر بانک اقدام کنید.
– برگ رسیدی که از دستگاه خودپرداز دریافت می کنید ؛ در محل رها نکنید و در صورت عدم نیاز آن را معدوم کنند.
– موجودی حساب های بانکی مخصوصا حساب های عابر بانک را در فاصله های زمانی مناسب چک کنید.
– در فروشگاه های که امکان خرید با استفاده از کارت خود پرداز وجود دارد از دادن رمز کارت به فروشنده اجتناب کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *