هـراز نـو: امروزه همه چیز از جمله معماری رو به پیشرفت و مدرنیزه شدن می‌رود.

عجایب معماری دوران ما به کل با عجایب معماری دوران باستان متفاوت شده‌اند.

اگر آن روزها بشر دست خالی اهرام را ساخت، این روزها همه چیز دست به دست هم داده تا شگفتی‌های متفاوتی در این زمینه خلق شود.

معماران و طراحان این روزها همه عناصر را به کمک طلبیده‌اند تا اشکال و فرم‌های عجیب‌تری را در ساخت بناها به کار برند.

این بار اما به سراغ موزه‌ها و هنر معماری مدرن رفته‌ایم تا ببینیم طراحی چه کمکی به انتقال بهتر مفاهیم ذهنی هنرمندان به مخاطبان‌شان کرده است.

در هراز نو با تعدادی از این موزه‌ ها آشنا خواهید شد.

تصویر اول: موزه GC Prostho، ژاپن

این موزه در شهر برلین به طور اختصاصی به وقایع این کشور و نیز تاریخ مشترک آن با دیگر کشورهای اروپایی می‌پردازد. طراحی اولیه آن کار معمار ایتالیایی آلدو روسی بوده است.

موزه BMW، مونیخ، آلمان

همانطور که از نام این موزه پیداست اینجا جایی است که به تاریخچه این سازنده ماشین آلمانی پرداخته و روند طی شده برای تولید ماشین در طول این سال‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. این موزه که در نزدیک برجBMW قرار دارد شبیه به ابر بزرگی است که روی زمین آرمیده است. طراح این بنا پرفسور اتریشی، کارل شوانزر (Karl Schawnzer) بوده است.

موزه ملی زاید، ابوظبی

این موزه در گرامیداشت یاد شیخ زاید بن سلطان آل نهیان ساخته شده و در طراحی آن سعی بر آن بوده تا از عناصر شخصیتی او استفاده گردد. این موزه تاریخچه و دستاوردهای زندگی شیخ زاید را به معرض دید عموم گذاشته است. طراحان این بنا گروه فاستر و شرکاء بوده‌اند.

شهر هنر و علوم، والنسیا، اسپانیا

این بنا کروی مانند طراحی شده که اشاره به پلنتاریوم یا چشم بصیرت و دانش دارد. همچنین این بنای جالب دارای بخش‌هایی پلک مانند هم اهست که با باز شدن‌شان می‌توان به استخرهای اطراف دسترسی داشت. طراحان این بنا سانتیاگو کالاتراوا و فلیکس کندل هستند.

موزه هنر مدرن و معاصر ترنتو (Trento)، ترنتو، ایتالیا

این موزه درمرکز ایالت ترنتو قرار گرفته و آثاری از هنرمندان معروف این کشور را به معرض دید عموم قرار داده است. این بنا توسط رنزو پیانو معمار برجسته ایتالیایی و برنده جوایز متعدد معماری طراحی شده است.

موزه هنر علمی، سنگاپور

این اولین موزه از نوع خود در جهان است که در خلیج ماسه‌ای ماریانا واقع شده است. معمار این بنای خاص موشه سفدای(Moshe Safdie) ، معمار کانادایی بوده که در طراحی این بنا از گل نیلوفر الهام گرفته است.

موزه سالوادور دالی، سن پترزبورگ، فلوریدا

بزرگ‌ترین مجموعه آثار این هنرمند سورئالیست اسپانیایی در خارج از اروپا در این موزه گردآوری شده است. طراحی این موزه برعهده HOK یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های طراحی و معماری در سطح جهانی بوده است.

گالری هنر آلبرتا، کانادا

این گالری در شهر ادمونتون قرار گرفته و در حدود 6 هزار نقاشی مدرن و قدیمی را به معرض نمایش گذاشته است. طراح این بنا معمار آمریکایی رندال استوت (Randall Stout) می‌باشد.

موزه طراحی هولون، اسرائیل (فلسطین اشغالی)

این موزه در مارس 2010 افتتاح شد و به سرعت تبدیل به یکی از پیشگامان مهم در عرصه هنر و فرهنگ معاصر گشت. معمار آن رون آراد از عناصر گوناگون بصری و خلاقانه برای شکل دادن این سازه استفاده برده.

موزه تاریخ ارتش، درسدن، آلمان

همانگونه که از نامش پیداست این موزه تاریخ نظامی این کشور را به تصویر کشیده است. این مکان در طول جنگ جهانی دوم و وقایع پس از شکست آلمان نازی تاریخ پرفراز و نشیبی را پشت سر نهاد. اما در پی تغییرات اعمال شده ظاهری جدید به خود گرفت. طراح این بنا نیز رون آراد می‌باشد.

موزه تاریخ آلمان، برلین

این موزه در شهر برلین به طور اختصاصی به وقایع این کشور و نیز تاریخ مشترک آن با دیگر کشورهای اروپایی می‌پردازد. طراحی اولیه آن کار معمار ایتالیایی آلدو روسی بوده است.

موزه حمل و نقل، گلاسکو، اسکاتلند

در این موزه شما مدل‌های مختلفی از وسایل حمل و نقل عمومی همچون کشتی، قطار و ماشین را مشاهده می‌کنید. سالانه نیم میلیون نفر از این موزه دیدن میک‌نند. طراح این موزه زاها حدید است.

موزه سلطنتی اونتاریو، کانادا

موزه فرهنگ و تاریخ جهان که در تورنتو قرار گرفته و یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های آمریکای شمالی به شمار می‌آید که سالانه بیش از 1 میلیون بازدید کننده دارد. این موزه نیز توسط استودیوی دانیل لبسکایند طراحی شده است.

موزه پورشه، اشتوتگارت، آلمان

باز هم یک موزه ماشین در شهر اشتوتگارت که توسط Delugan Meissl طراحی شده است. فضای نمایشگاهی این موزه توسط HG Merz طراحی شده که در پروژه ساخت موزه مرسدس بنز نیز مشارکت داشته است.

موزه دریایی ازاکا، ژاپن

این موزه دارای گنبدی شیشه‌ای به قطر 70 و ارتفاع 35 متر می‌باشد. طراح آن پل اندرو معمار فرانسوی است.

موزه اردوس (Ordos)، چین

این موزه که در شهری به همین نام قرار گرفته آثار مرتبط با دوره اردوس در کشور چین را به معرض نمایش گذاشته است. ساخت آن در سال 2006 آغاز شد. گروه معماری MAD طراحی آن را به انجام رساندند.

موزه هنر معاصر نیتروی (Niteroi) ، برزیل

این موزه در ساحل شهر نیتروی در کشور برزیل قرار گرفته است. این بنا 16 متر ارتفاع، 50متر قطر داشته و در سه طبقه ساخته شده است. نمای کلی آن شبیه به یک سفینه فضایی است. معمار آن اسکار نایمیر (Oscar Niemeyer) می‌باشد.

موزه طراحی و اجرا، سن فرنسیسکو

این موزه واقع در ایالت کالیفرنیا به جنبه‌های گوناگون طراحی توجه نشان داده و پاره‌ای از این هنرها را به صورت آکادمیک آموزش می‌دهد. برنامه‌های فرهنگی گوناگونی در این موزه برگزار اجرا می‌گردند. همچنین کتابخانه این موزه نیز منابع ارزشمندی در این زمینه رادر اختیار علاقمندان قرار می‌دهد.

موزه هنر معاصر، شیکاگو

این موزه که درسال 1967 تاسیس شده یکی از بزرگ‌ترین گنجینه‌های هنر معاصر را در خود جای داده است. صدها اثر هنری متعلق به دوران پیش از جنگ جهانی دوم در این موزه گردآوری شده‌اند. این بنا توسط جوزف پاول کلی‌هویز (Josef Paul Kleihues) طراحی شده است.

موزه سومایا، مکزیک

این موزه واقع در مکزیکو سیتی تعدادی از کلکسیون‌های خصوصی تاجر مکزیکی کارلوس اسلیم را به نمایش می‌گذارد. نام این موزه ادای دینی است به سومایا جیمایل همسر مرحوم این تاجر مکزیکی. 66.000 اثر هنری از دوران مختلف در این موزه گردآوری شده است. طراح آن فرناندو رومرو معمار و استاد طراحی مکزیکی می‌باشد.

موزه هنر میلواکی، آمریکا

این موزه که در ماه می 2011 افتتاح شده مجموعه آثار هنرمندان آمریکایی در زمینه‌های گوناگونی همچون نقاشی، طراحی، مجسمه سازی، طراحی داخلی و دکوراسیون را عرضه می‌دارد. طراح آن سانتیاگو کالاتراوا می‌باشد.

موزه هنر سامسونگ، سئول، کره جنوبی

فاز اول موزه توسط معمار سوئیسی ماریو بوتا و فاز دوم آن توسط معمار فرانسوی ژان نووه و معمار هلندی ریم کولهاس طراحی شده است. عمده آثار این موزه اختصاص به هنرمندان کره‌ای و فرهنگ این کشور دارد.

موزه گوانگ دونگ، گوانجو، چین

ساخت این موزه در 18 می 2010 به پایان رسیده و درهایش به روی عموم باز شد. این موزه دارای 4 سالن نمایش بوده و بیش از 130.000 قطعه هنری را به معرض دید عموم گذاشته است. Rocco مسئولیت طراحی و اجرای این موزه را برعهده داشته است.

موزه هنر گرز (Graz)، اتریش

این موزه به عنوان بخشی از فضای پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2003 ساخته شد و اکنون تبدیل به یکی از چشم اندازهای معماری دیدنی این شهر شده است. در این موزه آثار هنری 4 دهه اخیر نمایش داده می‌شوند.

موزه پلسی، برنرو، ایتالیا

این موزه در مکانی حدفاصل کشور ایتالیا و اتریش ساخته شده و آثار هنرمند نامی ایتالیایی Plessi را به معرض نمایش قرار داده است. طراح آن کارلو کوستا می‌باشد.

2 thoughts on “معماری جادویی زیباترین موزه های جهان + عکس”
  1. موزه و موزه ها معمولان جایست که مردم و دولتها تاریخ سرزمین خویش را در ان جای میدهند و در حفظ ونگهداری ان کوشایند وگاهی هم بدلیل نداشتن سابقه تاریخی اشیایی از سرتاسر جهان ابتیاع نموده وان را بعنوان تاریخ کشور خود جای میزنند. و بعد متوجه درامد زایی وجلب توریست شده وهر کشوری سعی نمود موزه زیباتری احداث نموده واشیا ظاهرا تاریخی دران قرار دهند حتی اگر ان اشیا فاقدتاربخچه باشند. حال بعضی از کشورها دارای تاریخ تمدن قبل از میلاد مسیح هستند مانند چین وایتالیا وبعضی دیگر مانند هم سابقه تاریخی از دوران شارلوانی وافتخار در برپایی جنگ های جهانی اول ودوم شامل اتریش و.المان وکشوری مانند کره جنوبی با سریال جومونگ خود را از دوران کوروش به تاریخ پیوند میزندکه این چنین نیست اسپانیا واسکاتلند تاریخی فراتر از دزدان دریایی و جنگهای دریا ندارند امریکا وکانادا و مکزیک وبرزیل جدای ازاینکاهاو ازتاکها تا500الی 450 سال از تاریخ تاسیسشان نمیگذرد اسراییل که بعد جنگ دوم جهانی بنابرمیل انگلیس تاسیس گردید وابوظبی وکشورهای حاشیه خلیج فارس سابقه جز تاریخ ایران ندارند. پس احداث موزه ها برای جلب توریست سوداوری وکسب درامد در دیگر کشور معنای دیگری نمیدهد امیدوارم این طرح مسایل اینگونه مطلب باعث گردد که مانیز سرمایه گذاری لازم را در ساخت موزه هایی که نگاه توریست جهانی را جلب کند پیشقدم گردیم وبا ایجادبازار کار از مسیر اقتصاد جهان بهره مند شویم.

  2. تصحیح میشود خط 6 شارلمانی صحیح میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *