به همت استادان واحد دندانپزشکی، بخش بیمارستانی و تخصصی جراحی دهان، فک و صورت در سال 1387 در بیمارستان بوعلی تهران از بیمارستانهای تابعه دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح و تاکنون تمام اعمال جراحی فک و صورت در این بیمارستان انجام میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، استادان گروه جراحی فک، دهان و صورت دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر این اعمال و پیشرفتها، اردیبهشت سال جاری پس از تلاش های بسیار با هماهنگی دانشگاه هامبورگ آلمان توانستند به تکنولوژی پیوند بافت به همراه عروق خونرسان (Free vascular graft) دست پیدا کنند.
این عمل کمنظیر به درخواست و پیگیریهای مستمر دکتر افشین حراجی رئیس واحد دندانپزشکی، دکتر فرزین سرکارات مدیرگروه جراحی، دکتر مهدی سزاوار مسئول تخصصی گروه و هماهنگی دکتر محمدآبادی متخصص رشته جراحی دهان، فک و صورت و فوق تخصص جراحی زیبایی و پلاستیک و میکرو واسکولار سرجری از کشور آلمان در بیمارستان بوعلی دانشگاه آزاد انجام پذیرفت.
از افتخارات دیگر محمدآبادی انتقال تجربیات و گسترش معلومات و مهارتهای جراحی بازسازی در بیماران سرطانی ناحیه فک و صورت در پنج قاره پهناور جهان است.
در این جراحی بیماری 54 ساله که مبتلا به تومور بدخیم (SCC) (squamouscellcarcinoma ) بافت نرم و درگیری استخوان فک پایین بود. تحت درمان قرار گرفت |
در این جراحی بیماری 54 ساله که مبتلا به تومور بدخیم (SCC) (squamouscellcarcinoma) بافت نرم و درگیری استخوان فک پایین بود. تحت درمان قرار گرفت. این عمل به سرپرستی آقایان محمدآبادی و سزاوار و رزیدنت های بخش جراحی فک و صورت پذیرفت.
دکتر افشین حراجی در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: این عمل بسیار مهم بدون همیاری و مساعدت دکتر جنابیان ریاست بیمارستان بوعلی و تیم مجرب بیهوشی و اتاق عمل ممکن نبود.
وی مراحل این عمل بسیار سنگین را توضیح داد و افزود: ما در ابتدا به برداشتن Lymph node های دو طرفه گردن (Neck Disection) پرداخته و سپس ضایعه مخاطی استخوانی بیمار از طریق خارج دهانی، مخاط به همراه بافت سخت خارج و پس از قرار دادن Reconstruction Plate در ناحیه، بافت استخوانی از ناحیه لگن برداشته و در ادامه برای بازسازی بافت نرم و مخاط داخل دهان بیمار از پیوند بافت نرم پایه دار عروقی پوست از ساعد دست چپ (LRFFF) برداشت و استفاده شد.
رئیس واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این جراحی 13 ساعت به طول انجامید که گروه بیهوشی بیمارستان به سرپرستی دکتر غلامی، گروه جراحی را در این عمل طولانی همراهی و نقش بسزایی در این موفقیت بزرگ ایفا کردند. پس از اتمام عمل موفقیت آمیز، بیمار جهت مراقبتهای ویژه به بخش ICU انتقال یافته و پس از دو روز به بخش جراحی فک و صورت بیمارستان منتقل شد.
دکتر حراجی در ادامه به آنا گفت: پیوند بافت به همراه عروق در ناحیه دهان، فک و صورت برای نخستین بار با وجود کمبود امکانات با موفقیت انجام پذیرفت؛ این عمل میتواند نقطه عطفی در درمان بیماران مبتلا به تومورهای دهان، فک و صورت و بازسازی نواحی درگیر جهت بهبود کیفیت زندگی این افراد باشد. همچنین انجام این نوع اعمال، مقدمه ای برای آموزش رزیدنت های تخصصی نیز فراهم خواهد کرد.