هـراز نـو: دکتر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش ” رسانههای منطقهای و توسعه حقوق شهروندی” ودومین سالگرد راه اندازی نگاه مازندران (نگاه نیوز) در آمل گفت: رسانه به سه گروه تقسیم می شود: رسانه های بین المللی، خصوصی و محلی، هر چه رسانه ها تخصصی تر شوند جزئی تر شوند مثل خبرگزاری های شهری توفیقش بیشتر است و ما در این دولت به حمایت رسانه های محلی می پردازیم.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : روند فعلی برای جایگزینی رسانههای مدرن به جای رسانههای سنتی است اما سه گروه از رسانههای سنتی شامل رسانههای بینالمللی که دنیا را در قالب یک دهکده میبینند، رسانههای تخصصی و اختصاصی که به یک موضوع جزئی میپردازند و رسانههای محلی اعم از رادیو و تلویزیون و روزنامه و سایت، کمتر در این جابهجایی متضرر میشوند.
انتظامی با اشاره به تصویب قانونی در سال 88 در مجلس شورای اسلامی از آن به عنوان قانون طلایی یاد کرد وگفت : دولت وقت این قانون را اجرایی نکرد اما دولت جدید بر اجرای آن اصرار و سرانجام نیز عملیاتی کرد که مطابق آن کمیسیون ویژهای باید تشکیل شود و این قانون از معدود قوانینی است که سه آییننامه اجرایی دارد که باید با سرعت تشکیل شود و دستگاهها خود را برای اجرای آن آماده کنند.
انتظامی با بیان اینکه معمولا وقتی رسانهها به دستگاهی مراجعه میکنند با کتمان اطلاعات روبهرو میشوند تصریح کرد :رسانهها باید برای اجرای با سرعت این قانون کمک کنند تا بسیاری از مشکلات حوزه رسانه حل شود.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کپی کردن خبر را از رسانه های دیگر بدون انتشار منبع دور از اخلاق حرفه ای دانست.
وی درباره آیین نامه خبری گفت: در قانون مطبوعات آماده است که هیچ فرد دولتی و غیر دولتی حق سانسور و امر و نهی درباره انتشار خبر را ندارد به غیر از شورای عالی امنیت ملی و بر اساس تبصره ماده پنج قانون کسانی که در بخش انتشار خبر شاکی خصوصی داشته باشند بین شش ماه تا دوسال از خدمات دولتی محروم می شوند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: حمایت از نشریات و رسانههای محلی، سیاست دولت جدید برای کمک به بالندگی آنهاست و باید قدر ظرفیت رسانههای محلی را دانست.
انتظامی با بیان اینکه همه از اخلاق دم میزنند اما باید ببینیم که در عمل چگونه است تصریح کرد: حقوق شهروندی و مبارزه با فساد با “بگم بگم” رخ نمیدهد بلکه با شفافیت ایجاد میشود و دولت باید در عمل پاسخگو و خادم مردم باشد.
وی ادامه داد: مطالبی مانند “گفته میشود” و “شنیده میشود”ها از سایتهایی که معلوم نیست ماهیت آنها از کجاست، در واقع شبنامه محسوب می شود که با ورود به حریم خصوصی مردم و مسائل خصوصی را مطرح کردن، یا کپیبرداری از روی رسانه دیگر بدون ذکر منبع، خارج از اخلاق حرفهای عمل می کنند، این موضوع ربطی به این آئین و آن آیین ندارد بلکه باید رعایت حرمت دیگران را همواره در نظر بگیریم.
دکتر حسین انتظامی در ادامه صحبت هایش به اخلاق حرفه ای اشاره کرد و نظرات مردم را در مورد اخبار انتشاری محترم شمرد و پاسخ دادن به نظرات را از طرف مسئولین رسانه واجب دانست .
محلی عمل کن و جهانی فکر کن
دکتر سلطانی فر، مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت رسانه های محلی گفت: محلی عمل کن و جهانی فکر کن، رسانه های کوچک باید به گونه ای باشند که رسانه های بزرگ از آن ها خبر تهیه کنند.
وی با بیان اینکه در مسیر جهانی شدن مطبوعات محلی باید در اولویت باشند ادامه داد : مسیر آموزشهایی که در رسانهها دنبال میشود باید بر مبنای رسانه نوین باشد.
سلطانی فر خطاب به رسانه های محلی گفت : از کپی کردن از مطالب سایت های دیگر برای پیشرفت خود، خودداری کنید و سعی به تولید محتوا کنید.
مدیر کل دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد : اگر با ذکر منبع از سایت های بزرگ کپی می کنید خوب است اگر به عنوان یک خبر محلی کپی می کنید خوب است اما بهتر از این ها تولید محتوا است.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت : انجمنهای صنفی رسانهها مطالباتشان را در حوزه اجتماعی از مسئولان ارشد خواستار باشند .
اولین تئاتر شهر شمال کشور در شهرستان آمل افتتاح خواهد شد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان مازندران در دومین سالگرد نگاه مازندران گفت: از برنامه هایی که برای معاون مطبوعات استان ارسال کردیم یکی مربوط به برگزاری جشنواره و نمایشگاه رسانه های مازندران است که با آن موافقت شد و ما امیدواریم که رسانه ها ی مازندران در این جشنواره با دستان پر شرکت کنند و ما بتوانیم شاهد پیشرفت رسانه ها در این جشنواره ها باشیم.
احد جاودانی افزود: خوشبختانه تعداد رسانه های مکتوب و مجازی نسبت به جمعیت مردم استان مازندران و همچنین نگاه مردم نیز به این رسانه ها قابل توجه است.
وی با تقدیر از شورای شهر و شهرداری آمل بیان داشت : در اینده نزدیک اولین تئاتر شهر شمال کشور در شهرستان آمل افتتاح خواهد شد .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبت های خود از رسانه ها خواست تا در این برنامه های فرهنگی و هنری حضور پیدا کنید.
دکتر سید عبدالله حسینی مشاورنهاد رییس جمهور ، فرهاد عزیزی مدیر مسوول نگاه مازندران ، احسان محمدی پور رییس شورای سیاستگذاری نگاه مازندارن از جمله سخنرانان دیگر این همایش بودند .
نیما قبادی و اسماعیل مقیمی دوتا از آخرین کار های خود را برای حاضران اجرا کردند . استاد داوود بهمنش هم در طلیعه برنامه تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید را برعهده داشت .
قطعی چند دقیقه ای برق هم نتوانست از شکوه همایش بکاهد و احد جاودانی بدون بلندگو و بانور موبایل ها به سخنرانی ادامه داد .
اجرای این برنامه به یاد ماندنی هم با پیمان اسفندیاری از هنرمندان شهرستان امل بود .
خبرنگارهرازنو: امیررضاباقری
در رابطه با افتتاح تئاتر شهر در شهرستان آمل باید بگم واقعا از این اتفاق خوشحالم. واقعا این مکان هم برای آمل و هم برای مازندران لازم بود. امیدوارم این کارهای فرهنگی ادامه داشته باشه.از شورای شهر وشهردار محترم وهمچنین از مدیریت فرهنگ و ارشاد مازندران می خوام که در جهت افتتاح هرچه سریعتر این مکان تمام تلاششان را بکنند و بدانند که مردم قدردان زحمات و کوشش های آن ها هستند.از سایت هرازنیوز که صدای مردم آمل است نیز خواهشمندم که پیگیر این موضوع باشد.