وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی نخستین مرکز برای نگهداری دختران فراری در پایتخت خبر داد.
آنا، علی ربیعی در جمع خبرنگاران گفت: مطالعات مختلفی در بحث دختران فراری صورت گرفتهشده و خود من نیز پایاننامه دوره دکتریام مربوط به دختران فراری بوده است.
وی افزود: در حال حاضر شاهد هستیم که دختران زیادی به دلیل اختلافهای ساده نظیر اجبار در ازدواج، تفاوت ارزشهای بین نسلی، عشقهای مجازی و غیره از خانه فرار میکنند و نیاز است که برای کمک به این دختران برنامهریزی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به معضلات پیش روی دختران فراری یادآور شد: بعد از فرار به این خاطر که در جامعه جایی برای این دختران در نظر گرفته نشده است، آنها به ناچار به افرادی پناه میبرند که صلاحیت نداشته و به همین دلیل مورد سوء استفاده نیز قرار میگیرند.
ربیعی اضافه کرد: مطالعات نشان میدهد که اگر دختران بعد از فرار، به مرکز حمایتی رویآورند دیگر درگیر آسیبهای اجتماعی متعدد نشده اما اگر چنین نشود، این دختران تا مرز تنفروشی نیز جلو رفته و در بسیاری از مواقع مورد سوء استفاده جنسی قرار میگیرند.
وی راهاندازی مرکزی برای دختران فراری را گونهای از خیر جمعی دانست و گفت: اگر بتوانیم مراکزی را راهاندازی کنیم که دختران فراری به آن مراکز آورده شوند، پس از آن میتوانیم از طریق شناسایی خانوادههای آنها، شرایط را برای بازگشت این دختران به کانون خانوادههایشان فراهم کنیم.
ربیعی در پاسخ به این سؤال که آیا آمار مشخصی از دختران فراری وجود دارد، یا خیر؟ بیان داشت: آمار مشخصی از این دختران موجود نیست زیرا تمام دختران فراری شناسایی نمیشوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اقدام یکی از خیرین کشور برای راهاندازی مرکزی برای نگهداری دختران فراری خبر داد و افزود: در حال حاضر یکی از خیرین در بحث راهاندازی مرکزی برای دختران فراری ورود پیداکرده و مکان لازم برای راهاندازی این مرکز نیز آمده شده و بهزودی شاهد افتتاح این مرکز خواهیم بود.
ربیعی با اشاره به اقدامات صورت گرفتهشده از سوی سازمان بهزیستی کشور برای نگهداری از دختران فراری گفت:یان داشت: در حال حاضر سازمان بهزیستی برای دختران فراری برنامه دارد اما اگر بتوانیم برای راهاندازی مراکز ویژه دختران فراری کار را با خیرین پیش ببریم بدون شک در این راه موفقتر خواهیم بود.
وی تصریح کرد: اولین مرکز نگهداری از دختران فراری در شهر تهران خواهد بود اما تاکنون ظرفیت این مرکز مشخص نشده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص برنامههای این وزارتخانه و همچنین سازمان بهزیستی برای دختران و پسرانی که از مراکز سازمان بهزیستی ترخیص میشوند، گفت: زمانی که فرزندان بهزیستی از مراکز سازمان ترخیص میشوند، مبلغی در حدود 9 میلیون تومان به آنها پرداخت میشود تا از این طریق آنها بتوانند زندگی خود را ادامه دهند.
ربیعی تأکید کرد: بدون شک این مبلغ بسیار ناچیز است و باید برای ادامه زندگی جوانانی که زمانی در مراکز سازمان بهزیستی نگهداری میشدهاند نیز برنامهریزی شود.
وی خواستار ورود جامعه خیرین کشور به موضوع تأمین شرایط اشتغال جوانان ترخیص شده از مراکز سازمان بهزیستی شد و تصریح کرد: هم اکنون شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، وزارت تعاون و همچنین صندوق بازنشستگی کشور برای تأمین شغل جوانان ترخیص شده از مراکز سازمان بهزیستی ورود پیداکردهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهاندازی خانوادههای ثانویه برای دختران و پسران بیسرپرست و بد سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی را یکی دیگر از برنامههای این وزارتخانه دانست و گفت: امیدوار هستم تا سال آینده با کمک خیرین کشور شرایط بهگونهای رقم بخورد که ما اعلام کنیم هیچ دختر و پسر ترخیص شده از سازمان بهزیستی بدون مراقب و شغل نیستند.