منابع رسمی ترکیه از تعلل ارتش این کشور در اجرای فرمان دولت آنکارا برای مداخله گستردهتر در سوریه خبر میدهند.
خبرگزاری فوق که به نقل از منابع رسمی در ترکیه گزارش داده است افزود: ژنرال «نجدت اوزیل» رئیس ستاد ارتش ترکیه اجرای این فرمان را که به امضای داود اوغلو رسیده است، به تاخیر انداخته و حقوق بینالملل، مسائل سیاسی، و نامعلوم بودن واکنش «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه و واکنشهای متحدان آن یعنی روسیه و ایران و حتی آمریکا را بهانه کرده است.
دولت ترکیه اکنون عضو ائتلاف به اصطلاح ضد داعش نیست و عضویتش در این ائتلاف را به شرط هایی مثل ایجاد منطقه پرواز ممنوع، ایجاد منطقه امن، آموزش مخالفان سوری و مسلح کردن آنها و اجرای عملیات علیه نظام سوریه مشروط کرده بود. اما در عمل همچون بسیاری از کشورهای عضو این ائتلاف نمایشی، تمام قد در خدمت تکفیری هاست.
پس از این، روزنامه «حریت» ترکیه خبر داده بود ارتش این کشور آماده مداخله در سوریه است. به نوشته این روزنامه، حدود 12 هزار نظامی ترکیه با هدف ایجاد منطقه امنیتی، آماده ورود به سوریه هستند.
علاوه بر آن، خبر میرسد که دولت ترکیه قصد دارد در نوار مرزی این کشور و سوریه دیوار امنیتی ایجاد کند. هدف از این اقدام، جلوگیری از عبور و مرورهای مرزی غیرمجاز اعلام شده است.
به نظر میرسد که آنکارا با این اقدام خود، قصد دارد افکار عمومی ترکیه را در ارتباط با حمایت دولت از تروریستهای داعش، فریب دهد. مرزهای ترکیه از مهمترین راههای تردد تکفیریها به سوریه و عراق به شمار میرود.
در ماجرای حمله هفته اخیر داعش به شهر مرزی و کُردنشین کوبانی، مشخص شد که نیروهای مرزی و امنیتی ترکیه از تروریستهای داعش حمایت کردهاند. انتشار این خبر اعتراضات زیادی را به دنبال داشت.
دیروز نیز «انجمن حقوق بشر ترکیه» در شهر کُردنشین دیار بکر، از دولت آنکارا خواست در ارتباط با روابط پنهانی خود با داعش توضیح بدهد. آنکارا علاوه بر داعش، از جبهه النصره و ارتش آزاد سوریه نیز حمایت میکند.
کوبانی
آخرین خبرها از کوبانی حاکی است، حملات داعش به این شهر توسط کردها دفع شده و 100 گروگان کُرد نیز از دست داعش آزاد شدهاند.
در جنوب سوریه نیز حمله تروریستها موسوم به «عملیات جنوب» که از چند روز قبل آغاز شده بود، توسط نیروهای دولتی دفع شده و عملاً این عملیات خنثی شده است.
این عملیات از داخل خاک اردن فرماندهی میشد و دستگاههای اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل، انگلیس، فرانسه، ترکیه، اردن، عربستان و قطر آن را حمایت میکردند. نیروهای ارتش سوریه در جریان مواجهه با مهاجمان، شمار زیادی از تروریستها را به هلاکت رساندند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از منابع میدانی در سوریه اعلام کرد که بیشتر سرکردگان تروریستها در پاتک ارتش به هلاکت رسیدند.
در «حسکه» نیز نیروهای دولتی و مردم شهر همچنان مقابل تروریستها مقاومت میکنند. فرماندهان محلی انتشار این خبر را که داعش بر حسکه مسلط شده است تکذیب کردهاند.
عملیات جبهه جنوب، کوبانی و حسکه با تبلیغات گستردهای رسانهای شد اما تقریبا در تمام این 3 جبهه تکفیریها زمین گیر شدند. روز شنبه بود که خبر رسید، مردم کوبانی، برای بار دوم تکفیریهای داعش را شکست داده و از شهرشان بیرون انداختند.
منبع: کیهان