به دلیل نبود نور در غارها، اصولا موجودات زنده به سختی امکان زندگی را در این محیط را مییابند. نه تنها برای جانواران، که زندگی گیاهان هم در غار دشوار است. اما دو سال پیش یک تیم غواصی در زمان کاوش در آبهای غار علیصدر به یک گونه جانوری سختپوست، برخوردند که به نظر آنها ناشناخته میرسد. در آن زمان امکان نمونهبرداری از این گونه برای این تیم فراهم نشد. بعد از آنها، یک تیم دانشجویی وارد غار میشود و اعضا، به جانوری برمیخورند که از آن نمونه میگیرند و به آن اسم «نیفارگوس علیصدری» را میدهند.
حالا بعد از دو سال، این تیم غواصی دوباره به آبهای غار علیصدر بازگشته و از این سختپوس نادر نمونهبرداری کرده است.
«سیامک درخشان» غواصی که درون آبهای غار را کاوش کرده درباره این موجود میگوید: «در غار علیصدر به غیر از تکسلولیها و جلبکها که به خاطر رفت و آمدها در غار به وجود آمدهاند، موجود زنده دیگری در غار نیست. ما تقریباً از آبها سطحی تا عمق غار را کاوش کردهایم، مگر بخشهایی که برای انسان قابل دسترسی نیست و به گونه دیگری بر نخوردیم جز همین سختپوست که اکنون آن را برای شناسایی به آزمایشگاههای کشور و آزمایشگاههای خارجی ارائه دادهایم که ببینم این موجود چیست و آیا همان نیفارگوس علیصدری است یا خیر».
او در توصیف این سختپوست هم اضافه میکند: «طول این موجود – اگر بدنش را کشیده در نظر بگیریم – دو سانتیمتر است و به نظر، کور است و نیازی به نور ندارد. این موجود در غار احتمالا از املاح و تک سلولیهای غار تغذیه میکند. فکر میکنم این موجود به زندگی سخت عادت دارد. حدود یک ماه است که این سختپوست در یک قوطی زندگی میکند و هنوز زنده است.»
عکسهای این موجود ناشناخته را در زیر میبینید: