یك كارشناس ارشد مسایل بانكی با بیان این كه با اعتماد به سیستم بانكی كشور می توان سود مناسب تری را نسبت به بازار ارز به دست آورد، افزود: هجوم آورندگان به بازار ارز منتظر ضرر باشند.
‘ تاج محمد قجاوند ‘ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با مقایسه آمارسرمایه گذاری در بازار ارز و طلا و همچنین سپرده گذاری در بانك ها، گفت: در صورتی كه فردی ۱۲ سال پیش ۱۰۰ هزار تومان در بانك ها سپرده گذاری می كرد تاكنون ۵۰۰ هزار تومان سود دریافت می كرد. 

وی ادامه داد: این در حالی است كه سرمایه گذاری همین رقم در بازار ارز معادل ۳۰۰تا ۳۵۰ هزار تومان سود و در بازار طلا برابر با یك میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود.

این كارشناس ارشد بانكی گفت: بازده طلا در ۱۲ سال گذشته ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است.

قجاوند ، سیاست گذاری مناسب پولی و بانكی را برای سیستم بانكی ضروری دانست و افزود: سپرده گذاری در بانك ها مشروط به شناور بودن این نرخ سود آور خواهد بود.

وی ، شناور شدن سود سپرده های بلند ومدت كوتاه مدت را از راهكارهای مناسب برای جذب سپرده گذاری در بانك ها دانست و افزود: در صورتی كه سود سپرده های بانكی شناور و متناسب با نرخ تورم باشد ، جذابیت سپرده گذاری افزایش می یابد.

قجاوند ادامه داد: بهتر است نرخ سود سپرده ها بر اساس شاخص تورمی كه توسط بانك مركزی اعلام می شود با افزایش یك درصدی تعیین شود.

به گفته وی، بانك ها می توانند جایزه یك تا دو درصدی را برای سپرده گذاران در نظر بگیرند تا میزان جذابیت سپرده گذاری در بانك ها افزایش یابد.

این كارشناس ارشد بانكی نظارت شدید بر واردات را ضروری دانست و افزود: حدود ۲۰ درصد از مجموع واردات به كشور مازاد می باشد.

قجاوند ادامه داد: باید واردات زیرذره بین قرار گیرد زیرا درقالب واردات صوری و همچنین واردات نامناسب از كشور میلیارد ها دلار ارز خارج می شود.

وی با بیان آنكه با جلوگیری از واردات بی رویه می توان بخش تولید را حمایت كرد ، اظهار داشت: با بررسی های كارشناسی می توان ۳۰ تا ۵۰ درصد از واردات و تقاضای ارز را در سطح كلان كاهش داد.

قجاوند، سیاست های دستوری را برای استقلال بانك مركزی نامناسب دانست و افزود: سیاست های پولی و بانكی مناسب می تواند میزان اعتماد را به سیستم بانكی افزایش دهد.

وی ، صدور اوراق مشاركت ارزی را از دیگر راهكارهای ثبات بازار ارز دانست و افزود: باید معدل سود این اوراق در بازار با نرخ تورم هماهنگ باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *