وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح آخرین وضعیت مسمومان مشهد با اشاره به مرگ چهار تن تا پایان شب گذشته گفت: در نمونه خون این بیماران علائم مسمومیت مشخص شده است.
به گزارش خبرنگار ” سلامت” خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه امضای تفاهمنامه با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جهت ساخت 10 بیمارستان در مناطق محروم، درباره حادثه مسمومیت گروهی از زائران غیرایرانی در یکی از هتلآپارتمانهای مشهد گفت: این موضوع به دلیل استفاده از سمی بوده که در اتاقها جهت سمپاشی استفاده شده است و در نمونه خون این بیماران علائم مسمومیت مشخص شده است.
هاشمی درباره اینکه آیا این موضوع عمدی بوده یا خیر، در این زمینه گفت: در این زمینه دستگاههای نظارتی باید پاسخ دهند. آنچه که مربوط به وزارت بهداشت بوده، به سرعت عمل شده است و تشخیص و درمانهای لازم صورت گرفته است. مجموعه این افراد 33 نفر بودهاند که تا پایان شب گذشته متاسفانه چهار نفر از آنها به دلیل مسمومیت شدید جان خود را از دست دادند.
وی تاکید کرد: به لحاظ پزشکی اگر بخواهیم بگوییم این ماجرا عمدی بوده یا سهوی، میتوانیم بگوییم عمدی بوده، مگر خلاف آن ثابت شود. در هر حال با توجه به شرایطمان در منطقه و همچنین موضوع عربستان، چنین مباحثی باید به سرعت پیگیری و اطلاعرسانی شود و متخلفان نیز باید به شدیدترین وجه مجازات شوند. مردم نیز همین انتظار را دارند.
صحبتهایم درباره نظارت سازمان نظام پزشکی حاشیه شد
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه به لحاظ قانونی، تکلیف سازمان نظام پزشکی در امر نظارت بر درمان چیست؟ گفت: ما با سازمان نظام پزشکی کار میکنیم و تعامل خوبی هم داریم، مفسر قانون نیز مشخص است. بنابراین هرکدام از ما در جهت صیانت از حقوق مردم وظایفی داریم که آن وظایف را نیز انجام میدهیم، نباید وظایفمان را به دیگری احاله دهیم.
وی در این باره افزود: میان وزارت بهداشت و دوستان در سازمان نظام پزشکی تعامل خوبی برقرار است. در بحث نظارت سازمان نظام پزشکی نیز من به نوعی هشدار داده بودم، اما متاسفانه در رسانهها به حاشیه تبدیل شد. مسلم آن است که رابطه ما با سازمان نظام پزشکی به ویژه در این دولت خوب است و با یکدیگر همکاری داریم. تفسیر قانون هم با قانونگذار است.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره رویکرد این وزارتخانه در زمینه استفاده از طب سنتی نیز گفت: به پیشرفت طب سنتی در کشور علاقهمند هستیم و باید با سرعت بیشتری این ذخیره دینی و ملی را به مردم معرفی کنیم. اعتباری هم در این زمینه در نظر گرفته شده است.
هاشمی گفت: به نظر میرسد تا چند دهه آینده باید به جای عطاریهای فعلی، کلینیکهای مجهز و افرادی عالم خدمات طب سنتی را به مردم ارائه دهند.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره اعتبار موردنیاز برای ساخت تختهای جدید بیمارستانی گفت: با توجه به کمبودهایی که در زمینه تختهای بیمارستانی داریم، حدود 50 هزار میلیارد تومان جهت ساخت و تجهیز تعداد تختهای مورد نیاز کشور، لازم است. به همین دلیل است که ساختار حضور بخش خصوصی و خیرین در این عرصه هستیم.