وزیر کشور گفت: فرمانده ارتش به وجود نیروهای داعش در ۵۰ کیلومتری مرز ایران اشاره کرده و در صورت ورود تروریست‌ها به ۴۰ کیلومتری ایران، اقدامات مقابله‌ای را انجام خواهد داد.
داعش در پنجاه کیلومتری مرز ایران است/انجام اقدامات لازم در صورت ورود به 40 کیلومتری مرز ایران باشگاه خبرنگاران، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در حاشیه نشست شورای اجتماعی کشور که صبح امروز در تالار پیامبر اعظم وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع داعش به عنوان یک فرقه انحرافی و آسیب‌هایی که در حوزه انسانی و اقتصادی به شهرهای عراق، سوریه و یمن وارد می‌کند، از چشم کسی پوشیده نیست.
وی در ادامه افزود: مرز‌های ما با عراق و مسائل اخیر تحت تاثیر قرار گرفته است، اما با تسلط نیروهای ما در مرز‌ها، هیچ حادثه امنیتی رخ نداده است.
وزیر کشور به اظهارات فرمانده ارتش مبنی بر وجود نیروهای داعشی در مرزهای کشور، اشاره و افزود: با توجه به اظهارات فرمانده ارتش، نیروهای ارتش در محدوده ۵۰ کیلومتری مرز ما حضور دارند اما اگر نیروهای داعشی به ۴۰ کیلومتری مرز ما برسند، حتما ایران اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
رحمانی فضلی در ادامه افزود: در حوزه افغانستان و پاکستان و کشورهای منطقه، زمینه‌های فعالیت داعش فراهم است، البته رئیس جمهور افغانستان اراده و عزم جدی برای مبارزه با داعش را خواستار است.
وی در ادامه با بیان اینکه این موضوع باید با مشارکت همه کشورهای منطقه حل شود، تصریح کرد: ورود نیروهای خارجی به ویژه آمریکا نتوانسته مانع پیشروی داعش شود و تنها خود نیروهای عراقی و مردمی بوده‌اند که به درخواست آیت‌الله سیستانی وارد عرصه نبرد شده‌اند.
وزیر کشور به حوزه آسیب‌های اجتماعی اشاره و تاکید کرد: باید به این موضوع دقت کنیم تا بتوانیم نسبت به رفع برخی آسیب‌ها به صورت همکاری‌های جمعی دستگاه‌های اجرایی اقدامات مناسبی انجام دهیم.
رحمانی فضلی یادآور شد: شورای اجتماعی کشور نیز به همین منظور تشکیل شده و در این مدت دو سال دستگاه‌‌ها موضوعات مختلف را مطرح می‌کنند تا راه حل‌های مناسبی پیش‌بینی شود.
وی ادامه داد: موضوع مهم، امید به آینده جامعه و مردم است که باید تقویت شود، چرا که مردم باید امیدوار باشند که حکومت نسبت به حل مشکلات آنان، عمل می‌کند و زمانی که دستگاه‌ها در معرض دید و قضاوت مردم قرار بگیرند، رضایتمندی آنان بالا می‌رود.
وزیر کشور تاکید کرد: اما متاسفانه در حوزه اطلاع رسانی بیشتر به طرح مسائل ضعف دستگاه‌های اجرایی اشاره می‌شود، البته انتقاد و بیان ضعف‌ها کاری خوبی است اما نقاط مثبت دستگاه‌ها نیز باید به آگاهی مردم برسد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر نقض حقوق افغانی‌ها در ایران، گفت: هفته گذشته اجلاس ۴ جانبه ایران، افغانستان، پاکستان و کمیساریای عالی تشکیل شد که هم نمایندگان سازمان ملل و هم وزیر مهاجرت افغانستان در آن جلسه حضور داشتند و طی آن همه اعضای جلسه از جمله نمایندگان سازمان ملل و وزیر ایالتی پاکستان و همچنین افغانستان از ایران برای خدمت رسانی به مهاجرین افغان تشکر کردند اما متاسفانه رسانه‌های مختلف به ویژه رسانه ملی به این موضوع توجهی نکردند. این در حالی بود که این اجلاس ۴ جانبه همزمان با بیانیه احمد شهید مبنی بر نقض حقوق افغانی‌ها در ایران برگزار شد.
وزیر کشور ادامه داد: وقتی وزیر افغانستان خود برای خدمت رسانی ایران به مهاجرین افغانی تشکر می‌کند، بیانیه احمد شهید به خودی خود باطل است.
رحمانی فضلی با بیان اینکه ایران اولین کشوری است که بالا‌ترین خدمات را به مهاجرین افغانی می‌دهد، افزود: تفکرات دینی و انسان دوستانه ما باعث شده تا ما برادران افغانی احترام بگذاریم و خواسته ما در آن جلسه، ساماندهی افراد غیر مجاز بود.
وی در خصوص پرداخت هزینه‌های الکترونیکی انتخابات گفت: بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه‌های الکترونیکی انتخابات برآورد شده است که ما از دولت تقاضا کرده‌ایم که این هزینه را پرداخت کنند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: در حال حاضر وضعیت مالی دولت با توجه به کاهش ۵۰ درصد قیمت نفت و تحریم‌ها به گونه‌ای نیست که انتظار تامین این اعتبار را داشته باشیم.
وزیر کشور یادآور شد: استعفا‌ها از ۲۸ خرداد شروع می‌شود و کسانی که قانون مشخص کرده، باید استعفا بدهند.
وی درخصوص برخورد سلبی با ماهواره‌ها گفت: در اموری که قانون مشخص کرده است، وظایف دستگاه‌های اجرای به ویژه نیروی انتظامی، برخورد سلبی است اما این روش باید به گونه‌ای باشد که کمترین آسیب به شهروندان وارد شود.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور با اشاره به حوادث اخیر شهرهای تبریز و مهاباد اظهار کرد: در حادثه مهاباد اگر خویشتن داری نیروی انتظامی و مدیریت خوب سر صحنه نبود، فاجعه‌ای بزرگ روی می‌داد.

وی در ادامه افزود: در این منطقه گروه‌های مخالف و محارب آماده بهره گیری از چنین فرصت‌هایی برای سوء استفاده هستند.

رحمانی فضلی تاکید کرد: کنترل و مدیریت حادثه مهاباد دو وجه داشت که یک وجه آن نیروی انتظامی بود که در این حادثه 25 نفر از افراد ناجا زخمی شدند و وجه دوم آن نیز مردم بودند که به توصیه‌ها عمل کردند.

وی با بیان اینکه در این منطقه امکان وقوع هر نوع اتفاق وجود دارد، گفت: گزارشاتی مبنی بر وجود افراد مسلح در دست است که منتظر بودند تا اتفاقی بیوفتد اما خوشبختانه هیچ تیری در این حادثه شلیک نشد.

رحمانی فضلی به حادثه ورزشگاه تبریز اشاره کرد و افزود: در تبریز نیز 100 هزار نفر با احساسات هیجانی وارد خیابان‌ها شده بودند که در این حادثه نیز بیش از 43 نفر از افراد نیروی انتظامی مجروح شدند، البته از خویشتن داری مردم تبریز تشکر می‌کنم.

وزیر کشور همچنین از حادثه ایران شهر سخن گفت و بیان کرد: در ایران شهر نیز که ماشینی با سرعت زیاد سوخت حمل می‌کرد، واژگون و باعث تجمع دو هزار نفر در این منطقه شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *