از دیدگاه طب سنتی چه روغن هایی سالم و قابل استفاده برای انسان می باشد؟
طب سنتی روغن هارا به دو دسته تقسیم میکند
روغن طبیعت سرد
روغن طبیعت گرم
روغن های طبیعت سرد جهت استفاده ماشین آلات و ابزار صنعتی و صابون سازی کاربرد دارد
روغن های طبیعت گرم جهت استفاده خوراکی میباشد
روغن های طبیعت گرم شامل
 1 – روغن دنبه گوسفند   که تا سی و پنج سالگی هیج منعی ندارد ولی از سی و پنج سال به بعد نباید لای نون مصرف کرد
 2 – روغن زیتون   که به عنوان چاشنی می توان استفاده نمود و روی هر غذایی ریخت و قبل وبعد غذا نیز میتوان به عنوان یک ملین بسیار بی ضرر استفاده نمود در ضمن به هیج عنوان سرخ کردنی نیست زیرا دمای ذوب آن بسیار پایین می باشد
 3 – روغن ارده کنجد   (لطفا به کلمه ارده توجه کنید) روغن هایی که در بازار به فروش می رسند متاسفانه روغن هایی هستند که به صورت مستقیم از کنجد گرفته می شوند هرگز خوراکی نیستند
روغن کنجد سالیان سال به دو روش صنعتی و غیر صنعتی عرضه می شده
روغن صنعتی برای مصارف جلدی بوده
روغن غیر صنعتی خوراکی
و اما تفاوت روغن صنعتی با غیر صنعتی
1- روغن صنعتی با روغن گیری مستقیم از دانه های کنجد به دست می آید و تفاوتی ندارد که توسط تنه ی درخت توت تحت فشار سرد حاصل شود و یا با دستگاه های فلزی تحت فشار گرم استخراج گردد هر دو صورت طبق نظر حکما غیر خوراکی می باشد
2- روغن سالم و غیر صنعتی با روغن گیری به طور غیر مستقیم از دانه های کنجد به دست می آید
یعنی در ابتدا از دانه های کنجد ارده تهیه می کنند و سپس روغن خوراکی را از آن استخراج می نمایند
از این رو آن روغن را روغن ارده کنجد می نامند
 (توجه : اخیرا عده ای به اشتباه از دستگاه های خارجی یا داخلی به طور مستقیم از  از کنجد  روغن تهیه نموده و به عنوان  cold press عرضه می بمایند که خوراکی نیست)
ضمنا  روغن کنجد را می توان چند بار سرخ کرد  چون  دمای ذوب آن 250 درجه می باشد
 4 – کره گاوی که از ماست شیر گاو تهیه شود
 5 – روغن های زرد که به صورت ترکیبی از همین روغن ها تهیه می گردد
لطفا در مصرف رو غن بسیار دقت نمایید که یکی از سه مایده طبیعی بدن می باشد .

با سپاس فراوان

توانا حسن زاده  آملی
عطاری بهار نارنج
One thought on “از دیدگاه طب سنتی چه روغن هایی سالم و قابل استفاده برای انسان می باشد؟”
  1. سلام من برای گرفتن روغن ارده ابتدا 8 ساعت اون رو توی آب خیس میدم و بعد صاف می کنم بوسیله آب میوه گیری سانتریفیوژش می کنم تا آب اضافی اون کاملا از کنجد جدا بشه بعد از چند ساعت که سطح کنجد را با پنکه خشک کردم اون رو توی ماهی تابه بو میدم و سرعا توی غذا ساز می ریزم و تا حدی اون رو به هم میزنه تا روان بشه بعد اون رو که یه مقدار خنک شد با پارچه صاف می کنم روغنش رو البته با هزار بد بختی جدا می کنم آیا این روش همون روش تولید روغن ارده هست یا خیر یه سوال دیگه هم اینکه آیا اگه بعد از طی اون مراحل بالا به جای اینکه اون رو توی غذا ساز بریزم توی این دستگاه های پرس جدید بریزم بازهم روغن ارده حساب میشه یا نه باید حتما اون رو آسیاب کنی؟ ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *