هـراز: کاربران استفاده کننده از ابزارهای نوین دیجیتال در سالهای اخیر، سبب شده تا بخش «فناوری اطلاعات» رسانههای گوناگون نیز تکانی بخورد و مطالب علمی صرف و دستاوردهای نظری جای خود را به اخباری پیرامون گجتها و وسایل نویت ارتباطی بدهد؛ وسایلی که قابلیت نصب نرمافزار را دارند و میتوانند به عنوان دستیار کاربران خود فعالیت کنند.
بر همین اساس بود که تصمیم گرفتیم تا اخبار فناوری اطلاعات را تحت عنوان « کافه فناوری هراز نیوز» برای مخاطبین عزیز هراز نیوز در نظر بگیریم. ، مطالبی درباره اخبار روز دنیای دیجیتال، معرفی نرمافزارهای کاربردی و اطلاعرسانی درباره رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات منتشر خواهد شد
پیش از خرید تلفن همراه به این نکات توجه کنید
زمانی که به خرید یک گوشی اقدام میشود لازم است چند آیتم مورد توجه قرار گیرند که یکی از مهمترین این موارد ضریب تشعشعات گوشی است که متاسفانه به سادگی از کنار آن عبور میشود و هیچکس دقت چندانی به این موضوع نمیکند.
اکنون یکی از مشکلات اساسی آن است که بخش عمدهای از گوشیهای تلفن همراه به شکل قاچاق وارد بازار میشوند و در اکثر موارد واردکننده در میان گوشیهایی که در چین وجود دارد سعی میکند ارزانترین نمونهها را وارد کشور کند تا سودی بالاتر داشته باشد.
در این میان متاسفانه هیچگاه به این نکته توجه نمیشود که ضریب تشعشع این گوشیها بر روی افراد و بدن آنها تا چه اندازه است.
متاسفانه در داخل کشور هم خریداران خیلی به این موضوع توجه نمیکنند در حالی که اگر ضریب تشعشع گوشی تلفن همراه از حدی بگذرد بر روی سلولهای مغز تاثیر خواهد گذاشت.
در حال حاضر برای هر گوشی یک نمونه چینی هم وجود دارد که شاید تفاوت نمونهی اصلی و چینی و تقلبی این گوشیها برای یک خریدار به هیچ عنوان ممکن نباشد به همین دلیل زمانی که افراد اقدام به خرید گوشی میکنند در موارد متعدد ممکن است گوشیهای تقلبی و یا نمونههای چینی که با کیفیت نسبتا بالایی ساخته شدهاند به فرد فروخته شوند که همین موضوع باعث میشود نوعی سردرگمی برای مردم ایجاد شود.
این مساله در مورد تجهیزات تلفن همراه مانند باتری و سایر لوازم نیز حکم میکند. اگر گذری بر بازار داشته باشید احتمالا متوجه خواهید شد به عنوان مثال در زمینهی آیفون نمونههای چینی با قیمتهایی از ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در بازار وجود دارد که به هرحال این نمونهها نیز از نظر مشاهده تفاوتی با نمونههای اصلی ندارند و لازم است حتما هنگام خرید افراد از فروشگاههای معتبر اقدام به خرید کنند.
نکتهی دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد بحث گارانتی است که در زمینهی گارانتی نیز نمونههای تقلبی در بازار وجود دارند.
تشخیص گارانتی و وصل بودن نکتهی دیگر آن است که باید هنگام خرید تلفن همراه به آن توجه شود، چرا که اکنون در شرایطی که به عنوان مثال شرکتی به نام آرین گارانتیهای اصلی را وارد بازار میکند، یک شرکت دیگر وارد بازار شده و گارانتیهای تقلبی با نام کیش آرین وارد بازار میکند که متاسفانه تاکنون با وجود پیگیریهای متعدد همچنان نمونههای تقلبی این گارانتی در بازار وجود دارد و این طبیعی است که فردی که برای خرید تلفن همراه به بازار میآید نداند که گارانتی اصل و تقلبی کدام است.
به همین دلیل گاه ممکن است مباحثی مانند گارانتی اصلی و تقلبی، اصل یا تقلبی بودن خود گوشی و مسائلی که مربوط به پاسخگویی پس از مصرف میشود خیلی مورد توجه قرار نگیرد، حال اگر به همریختگی بازار هم به این موارد اضافه شود مشخص میشود که در هنگام خرید یک تلفن گوشی همراه افراد باید دقت بسیاری کنند و نهایت تلاش خود را به کار گیرند تا از فروشگاههای معتبر و مورد اعتماد خرید خود را انجام دهند.
کدام استانها بیشترین کاربر اینترنت را دارند؟
آمارها گویای آن است که استانهای مازندران، تهران، اصفهان، خوزستان و سمنان استانهایی هستند که به ترتیب بالاترین ضریب نفوذهای اینترنت را دارند.
ضریب نفوذ اینترنت در سال ۹۱ حدود ۶۱.۰۶ درصد اعلام شده که در این میان استان مازندران با داشتن ضریب نفوذ ۸۳.۸۵ درصدی پرکاربرترین استان کشور به شمار میرود.
همچنین استانهای تهران با ضریب نفوذ ۷۸.۵۵ و اصفهان با ۷۰.۴۸ درصدی دومین و سومین استانهای پرنفوذ کشور بهشمار میروند.
هم چنین بنابر آمارهای ارائه شده توسط مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت (متما) استان خوزستان با ۶۸.۰۴ درصد ضریب نفوذ اینترنت چهارمین استان از نظر دسترسی کاربران به شمار میرود.
پس از خوزستان استان سمنان با ضریب نفوذ ۶۵.۴۵ درصدی دیگر استانی است که از نظر تعداد کاربران اینترنت در سطح بالایی قرار دارد.
طبق آمارهای ارائه شده از میان ساکنان استان قم نیز ۶۴.۷۱ درصد افراد کاربر اینترنت محسوب میشوند و ضریب نفوذ اینترنت در استان گیلان ۶۳.۴۸ درصد است.
ضریب نفوذ اینترنت در سایر استانهای ایران نیز از این قرار است: فارس ۶۱.۳۳، قزوین ۵۴.۲۴، سیستان و بلوچستان ۴۱.۷۷، همدان ۵۴.۰۱، یزد ۵۷.۵۶، کهکیلویه و بویراحمد ۴۵.۰۹، لرستان ۴۳.۸۹، زنجان ۵۳.۴، خراسان شمالی ۳۹.۵۷، ایلام ۴۹.۵۶، فارس ۶۱.۳۳، مرکزی ۵۰.۹، کرمانشاه ۴۶.۲۱، بوشهر ۵۶.۳۹، زنجان ۵۳.۰۴، کردستان ۴۸.۳۵، کرمان ۴۰.۷۹، خراسان رضوی ۵۹.۲۴، البرز ۵۵.۰۸، خراسان جنوبی ۳۹.۸۲، یزد ۵۷.۵۶، گلستان ۶۰.۱۸، چهارمحال و بختیاری ۵۴.۴۶.
اما طبق این آمارها دسترسی مردم به اینترنت در تمام استانها بیش از ۳۰ درصد است و در کشور ۲۲ استان ضریب نفوذی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد و ۹ استان هم بین ۶۰ تا ۹۰ درصد ضریب نفوذ دارند و هیچ استانی هم کاربر بیش از ۹۰ درصد را تجربه نکرده است.
5 نکته برای گرفتن عکس های بهتر با دوربین گوشی
فاوانیوز :دوربین های تلفن همراه با به روز رسانی شدن و بالا رفتن کیفیت لنزهایشان، دست ما را برای بهتر عکس گرفتن در همه جا بازتر می کنند. با رعایت چند نکته ساده می توانید عکس های بهتر و با کیفیت تری به کمک دوربین گوشی خود بگیرید.
1- نور
از آنجا که لنز و سنسور نور در اکثر گوشی ها، از دوربین های دیجیتال کوچک تر است، قبل از گرفتن عکس از کافی و طبیعی بودن نور اطمینان حاصل کنید. دقت کنید که نور در پشت سر شما و یا اطراف شما باشد و روی صورتتان نیافتد.
2- ثبات
بزرگ ترین مشکل عکاسی با گوشی ها، تار شدن عکس به دلیل لرزش دست است. برای رفع این مشکل، سرعت شاتر را کم کنید. به این ترتیب در زمان گرفتن عکس راحت تر می توانید دست خود را ثابت نگه دارید. البته می توانید دوربین خود را به دیوار و یا بر روی یک صندلی نیز تکیه دهید تا زیاد تکان نخورد.
3- بزرگ نمایی
در حالی که قابلیت بزرگنمایی در گوشی های هوشمند رو به بهبود است، اما همواره گرفتن عکس با بزرگنمایی دیجیتال، باعث تار و بی کیفیت شدن عکس شما خواهد شد، بنابراین حتی الامکان از این فناوری برای گرفتن عمس استفاده نکنید.
4- عدم استفاده از فلش
اکثر دوربین های تلفن همراه، دارای فلش می باشند. این فلش به عنوان چراغ قوه کاربرد خوبی دارد اما برای گرفتن عمس بهتر است از آن استفاده نکنید، زیرا فلش باعث سیاه و محو کردن اطراف سوژه مورد نظر شما در عکس نهایی خواهد شد.
5- استفاده از نرم افزار
برای اصلاح عکس ها و ویرایش آن ها، از نرم افزارهای مطابق با سیستم گوشی خود استفاده کنید و اگر پس از انتقال به کامپیوتر قصد ویرایش آن را دارید، سعی کنید از نرم افزارهای ویرایشگر غیر حرفه ای ساده استفاده کنید تا کیفیت عکس ها کم تر دچار ناهمسانی شود.
پنج ویجت فوقالعاده برای لاکاسکرین اندروید
ابزارکهای صفحه قفل (لاکاسکرین) نخستین بار در نسخه 4.2 اندروید (آبنبات پاستیلی) معرفی شدند، که راهی برای تعامل با ابزار اندرویدی بدون نیاز به باز کردن قفل آن به شمار میرود. اگر گوشی خود را به وسیلهی صفحه قفل محافظت مینمایید، اطلاع از وضعیت آب و هوا یا تغییر حالت اتصال آن به شبکه بیسیم بدون نیاز به باز کردن قفل صفحه بسیار ایدهآل خواهد بود. به خصوص اینکه بسیاری ترجیح میدهند از صفحهی قفل بهره ببرند. خوشبختانه، این ابزارکهایی که قصد معرفیشان را داریم به خوبی در صفحهی قفل نشسته و میتواند یکبار برای همیشه مشکلاتی از این دست را حل و فصل کند.
ابزارک DashClock
همانطور که از نامش پیداست، ابزارک DashClock یک ساعت زیباست که میتوان آن را جایگزین ساعت پیش فرض اندروید برای صفحه قفل نمود. و به خاطر زیبایی که دارد میتواند جلوهی خوبی به ابزار اندرویدیتان بدهد. اما مهمترین نقطه قوت این ابزارک را میتوان افزونهپذیریاش دانست. بدین ترتیب میتوان با استفاده از بخش «افزودنیها» جزئیات بیشتری را در صفحه جای داد.
به طور پیشفرض ابزارک DashClock حاوی افزونههایی برای قرارهای ملاقات، زنگ بیدارباش، تماسهای از دست رفته، پیامکهای جدید و نامههای الکترونیکی خوانده نشده است. در صورت تمایل میتوان از قابلیت ارتباطی در سایر برنامهها نیز بهره برد، همین مواردی است که استفاده از ابزارک DashClock را این قدر جذاب کرده است.
دانلود ویجت DashClock از گوگلپلی
ابزارک Simple Dialer
افرادی که بیش از هر چیز از قابلیت تماس تلفنی گوشی خود استفاده میکنند، ابزارک Simple Dialer (شمارهگیری ساده) برایشان موهبتی الهی است! اساساً این ابزارک میتواند شمارهگیری تلفن و استفاده از فهرست مخاطبین را حتی در حالت قفل بودن صفحه نیز در اختیار کاربر قرار دهد. بدین ترتیب دیگر نیازی به باز کردن قفل صفحه نیست.
این افزونه دارای سه زبانه است: صفحه شمارهگیری، فهرست تماسها و فهرست مخاطبان. پس هر چه برای تماس تلفنی نیاز داشته باشید آنجاست. این سادگی و سهولت تماس، یکی دیگر از مزیتهای گوشیهای اندرویدی است. البته نباید از یاد ببریم که با فعال کردن این ابزار هر کسی که گوشی را بدست گیرد قادر به برقراری تماس خواهد بود. گرچه در اغلب موارد چنین موردی دردسر آفرین نیست؛ اما به هر حال آن را باید مد نظر داشته باشیم.
دانلود ویجت Simple Dialer از گوگلپلی
ابزارک Simple RSS
با توجه به بسته شدن سرویس گودر (گوگل ریدر)، میتوان از این ابزارک به عنوان جایگزینی خوب و اندرویدی بهره برد. خوبی این ابزارک آن است که میتوان محتوای تازهترین فیدها را بدون هیچ دردسری در صفحه قفل اندروید نیز داشته باشیم.
در بخش تنظیمات این ابزارک حتی میتوانید به فهرست فیدهای RSS نمایش داده شده دسترسی داشته باشید. اگر هم فهرست بلندبالایی از فید دارید، هیچ نگران نباشید این ابزارک به شما اجازه میدهد به سادگی مجموعهی کاملی از فیدها را اضافه نمایید. مزیت دیگر این افزونه آن است که امکان پیمایش، تغییر اندازه، تغییرات حالت نمایش و مدیریت فیدهای چندگانه را دارد.
دانلود ویجت Simple RSS از گوگلپلی
برنامه 1weather
این برنامه دارای ظاهری ظریف و زیباست که از طراحی مدرن بهره برده و همراه با ابزارک ویژهای برای صفحه قفل است. بدین ترتیب میتواند تازهترین اطلاعات جوی را در اختیار کاربر خود قرار دهد. از دیگر مزایای این برنامه زیبا میتوان به بروزرسانی بلادرنگ آن اشاره کرد.
مزیت اصلی 1Weather آن است که تنها یک ابزارک نیست و برنامهای تمام عیار و کاربردی برای محیط اندروید میباشد. این برنامه میتواند به صورت آنی اطلاعات جوی را در اختیار کاربر قرار دهد و از آن گذشته در بخش اعلانات به خوبی با کاربر ارتباط برقرار کرده و هر ساعت پیشبینی وضع هوا را اعلام میکند. حتی میتوان آن را با ابزارک DashClock یکپارچه کرد. آگاه باشید که با توجه به موقعیت مکانیتان، دقت و صحت دادههای مربوط به وضعیت آب و هوا ممکن است قدری متفاوت باشد.
دانلود ویجت 1Weather از گوگلپلی
ابزارک Extended Controls
این ویجت تنها ابزارک صفحه قفل در این فهرست است که مجانی نیست و برای تهیه آن میبایست مبلغ 99 سنت پرداخت نمود، گرچه کارایی بالای آن به قیمتش میارزد. این ابزار یکی از بهترین برنامههای موجود در گوگل پلی است که امکان کنترل دستگاه را ساده میکند. بدین ترتیب، کاربر میتواند به سادگی و با استفاده از تنها یک ضربه انگشت بخشهای گوناگون گوشی یا ابزار اندرویدی خود را کنترل نمایید. بیشک، کاربران از نصب چنین ابزاری بینیاز نخواهند بود.
حتی اگر قابلیتهای گستردهی ابزارک Extended Controls برای برآوردن نیازتان کفایت نکرد، میتوانید بخشهای آن را تغییر دهید. تصاویر زمینهی دلخواه، میزان شفافیت ابزارک، آیکونهای گوناگون، اندازههای متنوع؛ رنگبندی و برچسبهای شخصی و غیره از این جملهاند.
دانلود ویجت Exended Controls از گوگلپلی
.
.
محسن کرد / کارشناس ارشد فناوری اطلاعات
اگر سوالی داشتید حتما در قسمت نظرات یا ایمیل زیر بیان کنید تا پاسخ داده بشه.
It.m.kord@gmail.com