هراز: اولين نشا برنج کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی در استان مازندران آغاز شد.
اولین نشاء کشور با حضور رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، مديركل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفهاي وزارت جهاد كشاورزي، استاندار مازندران، نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در روستاي طوله کلا بخش دابودشت شهرستان آمل آغاز شد.
ربیع فلاحجلودار استاندار مازندران در این مراسم با بیان اینکه تنگناها و آسیبهایی در بخش توسعه کشاورزی وارد شده که این دولت سعی داشته تا جلوی این آسیبها را بگیرد،یادآور شد: این دولت سعی داشته به یکی از این دغدغهها در امور ساختوسازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی به طور جدی ورود پیدا کند.
وی با تاکید براینکه اگرچه علیرغم کارهای صورت گرفته همچنان نظارت بیشتری به این امر لازم است، اظهار داشت: با توجه به اینکه در گذشته به این مساله بیتوجهی شده و مدیریت و نظارت صحیحی انجام نگرفته بود اما اکنون باید در این امر پیشگیری انجام شود و مسئولان امر با اطلاعرسانی دقیق به کشاورزی جلوی این ساختوسازهای غیرمجاز را بگیرند.
فلاح جلودار با اعلام اینکه تاکنون نمایندگان و مسئولان استان با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری بر امر عزم ملی و جدی توانستند به این امر ورود یابند، بیان داشت: در این امر تا آنجاییکه دادگاه حکم بوده بر صدور قلع و قمع ساختوسازهای غیرمجاز ورود یافتیم تا سرمایه ملی مردم مازندران به هدر نرود.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در مازندران از سطح زیر کشت رفتن 210 هزار هکتار از بهترین اراضی کشاورزی برنج در این استان خبر داد و گفت: با توجه به 40 درصد از تولید برنج کشور در این استان باید به حمایت کشاورزان پرداخت و بهترین شرایط را در امر کشت و کار را برای آنها را فراهم کرد تا محصول مناسب و مرغوبی تولید کنند.
وی اضافه کرد: از این میزان حدود 60هزار زمین شالیزاری زیر کشت مکانیزه می رود.
فلاح با بیان اینکه امروزه کشاورزی به صورت تلفیقی سنتی و مکانیزه در مازندران انجام می شود، تصریح کرد: نگاه دولت باید به سمت مکانیزه و صنعتی کردن امور کشاورزی باشد و توسعه مکانیزه کردن اراضی کشاورزی نگاه ویژهای داشته باشند.
این مسئول کشاورزی در اراضی این استان را به سمت میانسالی بیان و عنوان کرد: متاسفانه بدلیل عدم توسعه در این بخش و سنتی بودن بخش عمده کار جوانان به امور کشت و کار بیتوجهی شده و بیشتر به سمت و سوق شغلهای دیگر روی آوردند.
وی با بیان اینکه باید در جهت حمایت از کشاورزان هزینه تولید را پایین و سرعت کار را بالا ببریم، یادآور شد: با توجه به تعداد اراضی در این استان نباید به یک کشت بسنده کرد بلکه به نوع کشت و چند نوع کشت کردن اراضی مورد توجه قرار گیرد.
فلاح با اشاره به واردات بیرویه برج در زمان برداشت محصول در کشور عنوان کرد: همه تلاش دولت تدبیر و امید و مسئولان و نمایندگان مازندران به این امر است تا جلوی این واردات بیرویه گرفته شود چرا که این دولت حامی بخش کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل نیز با بیان اینکه نخستین نشاء مکانیزه برنج کشور در زمین کشاورز نمونه کشوری حمید تنکابنی از روستای طولهکلا این شهرستان آغاز شده است، یادآور شد: این نشا در زمینی به مساحت 8 هکتار از حوزه مرکز جهاد کشاورزي سورک با سه دستگاه مکانیزه در دستور کار قرار گرفت.
مرتضی امینینیاکی با اعلام اینکه امسال38 هزار و 310 هکتاراز سطح اراضي آمل زیر کشت برنج میرود، اذعان داشت: از این مقدار حدود 8 هزار هکتار اراضی به صورت مکانیزه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در سالجاری بیش از 30 هزار هکتار از زمینهای این شهرستان به صورت سنتی زیر سطح کشت برنج میرود.
امینی بیان داشت: آمل همه ساله با توزيع ماشين الات کشاورزي با رشد خوبي روبرو است که اين امر موجب تسريع در عمليات کشت برنج و نيز کاهش هزينه و افزايش توليد ميشود.
کبریا مقدس/ هراز نیوز