متخصص تغذیه حد مجاز مصرف آجیل را برای افراد چاق ۱۰ عدد اعلام کرد و گفت: آجیل شور فشار خون و آجیل شیرین مرض قند می‌آورد. آجیل‌هایی که در جاهای نمور نگهداری شده باشند، سم‌ آفلاتوکسین دارند، آجیل‌های دستفروش‌ها و بازارچه‌ها نیز آلودگی دارند.
 فارس، مرتضی صفوی در مورد مصرف آجیل در ایام نوروز هشدار داد.

وی گفت: هر 100 گرم از مغزها 600 کیلو کالری انرژی دارد و مصرف مقدار زیاد آجیل به چاقی مفرط می‌انجامد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه خیلی از آجیل‌ها شور و یا شیرین می‌شوند، گفت: آجیل شور پرفشاری خون در پی دارد و آجیل شیرین نیز به علت قندی که دارد سبب افزایش قند خون می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آجیل‌های شیرین کالری بیشتری نسبت به انواع دیگر آجیل دارند، افزود: روغن موجود در مغزها از جمله کلسترول خوب محسوب می‌شود اما باید مراقب افزایش وزنی که در پی دارند باشیم.

صفوی نسبت به مصرف آجیل‌های مانده و نمناک هشدار داد و گفت: ما باید نسبت به ماندگی و بوی «نا» و ماندگی آجیل حساس باشیم، چرا که ممکن است که سم مهلک «آفلاتوکسین» را وارد بدن انسان کنند.

وی خاطرنشان کرد: این سم ضمن ایجاد مسمومیت‌های خفیف یا شدید در وهله اول، در دراز مدت به بروز انواع سرطان در بدن انسان می‌انجامد.

این تخصص تغذیه به مردم توصیه کرد تا از خرید آجیل از دوره‌گردها و غرفه‌های بازارچه‌ها خودداری کنند و حتماً از مکان‌های مطمئن آجیل خریداری کنند.

به گفته وی، آلودگی هوا و گرد و خاک موجود در هوا می‌تواند روی آجیل بنشیند و افراد مصرف‌کننده را مسموم کند.

صفوی حد مجاز مصرف آجیل در روز را 10 عدد در مجموع برای افراد دارای وزن عادی و 30 تا 40 عدد برای افراد لاغر دانست و گفت: افراد چاق نباید آجیل مصرف کنند.

به گفته وی، به علت مصرف آجیل در ایام نوروز تعداد مراجعات به متخصصان تغذیه به علت مشکل اضافه وزن زیاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *