هـراز: حضرت آیت الله جوادی آملی گوش و چشم را هدف نهایی امر به معروف و نهی از منکر ندانست و گفت: ما باید کاری کنیم که حرفمان بر جان مردم تأثیر گذار باشد؛ باید با داغ تقوا مانند مادر جوان مرده در جان مردم تأثیر گذاریم نه اینکه در مقام یک نائحه اجیر صحبت کنیم.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق خود که عصر امروز در موسسه اسراء برگزار شد گفت: چشم و گوش هدف نهایی امر به معروف و نهی از منکر نیست؛ بزرگان دین به ما نگفته‌اند که سخنرانی کنید و کتاب بنویسید بلکه از ما خواسته‌اند تا مطلب را به جان مخاطب خود برسانیم.
حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: رساندن مطلب حق به گوش و چشم مردم هنر نیست؛ ما مأمور به این کار نیستیم؛ این‌ها مقدمه‌ای است تا به مقصد اصلی یعنی جان مردم برسیم.
این مرجع تقلید افزود: حرفی که از فضای فیزیک عبور می‌کند به متافیزیک نمی‌رسد؛ کسانی که داغ تقوا دارند می‌توانند انتقال تقوا دهند و مردم را امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی در نقل سخنی از واعظی که حرف‌هایش بر جان مردم اثر می‌کرد اظهار داشت: اگر در مجلس ختم جوانی، زن نائحه‌ای که اجیر است نوحه‌سرایی کند شاید تعدادی از مردم گریه کنند اما وقتی مادر جوان دهان می‌گشاید همه گریه می‌کنند چون او داغدیده است و سخنش تأثیر دارد.
حضرت آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: فرق است بین کسی که داغ تقوا دیده است و کسی که اجیر به سخنرانی شده است؛ همه موظف هستند که داغدار باشند.
این مرجع تقلید تصریح کرد: غیر عاقل نمی‌تواند تولید عقل کند؛ پس مأموریت علمای دانشگاهی و حوزوی و دیگران این است که حرف را به جان مردم برسانند.
وی با اشاره به جان مایه الهی مردم گفت: درون مردم صاف و بایر نیست؛ لوح نانوشته‌ای نیست؛ خداوند تبارک و تعالی وجود انسان را پر از معرفت خود کرده است٬ بخشی از روح خود را در آن قرار داده است.
حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: خداوند برای جان انسان مدیر اجرایی٬ قاضی و محکمه گذاشته که از او بپرسد که چرا اعمال خلاف انجام می‌دهد؛ این قاضی و محکمه نعمت بزرگی است به نام نفس لوامه است.
این مرجع تقلید افزود: انسانی که در اوایل امر اختلاس است به صورت مسلم با نفس لوامه خود درگیر خواهد بود و این نفس او را شب و روز مورد خطاب قرار می‌دهد؛ مگر اینکه به این امر معتاد شده باشد.
وی با اشاره به شعر سنایی مبنی بر اینکه <کعبه را جامه کردن از هوس است؛ یای بیتی جمال کعبه بس است> گفت: مراد از «ی» بیتی همان انت الی بیتی است که خداوند بیت را به خود نسبت داده است و صناعی آن را برای جمال کعبه کافی می‌داند.
حضرت آیت الله جوادی آملی ادامه داد: «ی» در فنفخت فیه من روحی نیز شرف ما است؛ پس ما باید خلیفه الله باشیم؛ حتی نظرات مان هم خداگونه باشد؛ وقتی می‌گوییم که نظر من این است از مسیر درست منحرف شده ایم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در پایان تأکید کرد: ما باید مادر داغدار دین باشیم نه نائحه مستأجره تا بتوانیم دین را تبلیغ کرده و در دل مردم اثر بگذاریم. رسا
One thought on “آیت الله جوادی آملی: مأموریت علمای حوزه و اندیشمندان دانشگاه رساندن حرف به جان مردم است”
  1. خدا ایشان را حفظ کرده و به ایشان طول عمر عطا فرماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *