سردار خسرو عروج که از همرزمان و دوستان صمیمی فرمانده شهید حزبالله حاج عماد مغنیه به حساب میآید، در همایش «فرزندان امام(ره)» از دوستی دیرینهاش با حاج عماد یا به قولی حاج رضوان، از نظر سید حسن نصرالله در خصوص مقام معظم رهبری، و از قنوتهای طولانی و تواضع ویژه سردار شهید تقوی در دوران دفاع مقدس خاطراتی جالب و جذاب برای حاضران مطرح کرد.
مشاور عالی فرمانده سپاه پاسداران در ابتدای سخنانش با بیان اینکه دشمنان مسیر مقاومت به خوبی دریافتند که دلاورمردان عرصه مقاومت برای پایداری اسلام، مفهومها را به مصادیق حقیقی و عملی تبدیل کردهاند، افزود: حتی به ظن اندیشمندان جبهه استکبار، این دلاورمردان عرصه ایثار از مجموعه این مصادیق یک رشته تربیتی بلامنازع به مردم عرضه کردند؛ البته تربیتی که در دو عالم مادی و معنا کاربرد دارد، در آخرت حتی به مراتب پیشرفتهتر و پاسخگوتر است.
* تقابل دشمن با برجسته شدن واقعه عاشورا
سردار عروج به اندیشههایی که دشمن پیرامون واقعه عاشورا دارد و مجدّانه برای تبیین آن برنامهریزی میکند، اشاره کرد و گفت: شهدا و رهروان این مسیر الهی از درون این مصادیق، به یک مصداق، اتکای عجیب و ویژهای دارند؛ حتی برای تکمیل خودشان از آن فرهنگ و حماسهآفرینیها، الگو میگیرند.
در سال 61 هجری حماسهای در تاریخ به ارمغان آمد که برجستهشدن آن در جهان به نفع دشمنان نیست؛ به همین خاطر آنها با تکیه بر تحلیلهای نظری، شهدای کربلا را کشتهشدگانی شکست خورده معرفی میکنند؛ اما در مقابل، سردمداران جبهه مقاومت، این واقعه را که سرشار از پیروزی و موفقیت بوده است، بهعنوان یکی از مصادیق عملی مهم به جهان عرضه میکنند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه دشمن از دریچه حملات نظامی به راهاندازی ارتشهای قلابی روی آورده است، افزود: دشمن در میدان یکهتازی رزمندگان ما، نفاق و اختلافافکنی میان مسلمانان را انتخاب کرده است، که با اعتقاد میگویم در این راه هم به توفیقی نخواهد رسید؛ چون کار از جای دیگری گره میخورد و دست حضرت باری تعالی است. دشمنان ما با فرماندهای طرف هستند که از رزمندگانش میخواهد با فریبخوردگان کمال معرفت و رأفت را داشته باشند، تا شاید از جریان انحرافی به مسیر مستقیم هدایت شدند.
عروج معجزه 22 بهمن را متصل به سرچشمه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) دانست و افزود: دشمنان میدانند که در سال 57، انقلاب اسلامی در شرایطی به پیروزی رسید که همه مبارزان در زندان و فرمانده مبارزان نیز در تبعید بود؛ اما اسلام یک بار دیگر احیاء شد. به زعم آنها این جریان یک ارتباط مستقیم با سرچشمه اصلی یعنی حضرت اباعبدالله الحسین(ع) دارد. امام راحل آن فرمانده بی بدیل حقیقتاً تربیت شده مردان جریان عظیم سال 61 هجری بود.
مشاور عالی فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به دوستی دیرینهاش با عماد مغنیه، تأکید کرد: به لحاظ امنیتی نمیتوانم در مورد خانواده مغنیه خیلی از مسائل را به زبان بیاورم؛ اما خدا را شاکرم که افتخار داشتم از سال 61 تا زمان شهادت با حاج عماد و خانواده ارجمندش رابطهای صمیمانه داشته باشم. به واقع معرفت و تربیت حقیقی واقعه عاشورا در او و یاران با بصیرت و شجاعش به نحو شایستهای منعکس شد.
عروج یادآور شد: شهید عماد تعریف میکرد که وقتی برای فراگیری دوره آموزشی نظامی ویژه به ایران آمده دعای فرج را هم بلد نبوده است، ولی 35 سال بعد حاج عماد پرورشیافته این مکتب، تحت امر یک فرمانده در آمد، و آنهم خدای متعال بود؛ این دو طرز تفکر و دیدگاه است، هیچگاه این دو با هم ترکیب و تلفیق نمیشوند. اصلاً هدف دشمن از راهاندازی ارتشهای اسلامی قلّابی، ترکیب این دو دیدگاه است؛ ولی نمیتوانند به هدفی در این راستا دست یابند؛ چراکه در تفسیر سوره حمد این طور بیان میشود: قلبی که دارای دو دروازه است، فرمانده یکی ابلیس، و فرمانده دیگری خداوند متعال است.