إِنَّ الَّذينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتي‏ كُنْتُمْ تُوعَدُونَ

ما راست قامتان جاودانه تاريخ خواهم ماند.

هـراز نـیـوز: جمله (ما راست قامتان جاودانه تاريخ خواهيم ماند) به مذاق بعضيا خوش نيامده است و دلواپسشان كرده است. دلواپس شدن مسائل حاشيه اي موضوع اصلي بعضياست اما دلواپس شدن مسائل و مشكلات اصلي مردم نور و محمودآباد در حاشيه است. با توجه به این که زمان زیادی برای شروع فعالیت رسمی نامزدهای انتخاباتی در شهرستان نور ومحمودآباد برای تصدی کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی مانده، شنیده ها و دیده ها حاکی از آن است که افراد ی برای حضور در انتخابات آینده مجلس (مجلس دهم) پیش از موعد در شهرهای ما در حال مطرح كردن مجدد خود( شما بخوان تبلیغات انتخاباتی يا همدلي و همراهي) هستند.

انتخابات مجلس دهم به سرعت در حال نمود در فضای سیاسی کشور است. هنوز ۱۲ ماهی تا انتخابات دهم باقی مانده اما جریان انتخاباتی گفتارها و تصمیم های اهل سیاست، روز به روز در حال افزایش است.

انتخاباتی شدن فضا، قبل از هر چیز به معنای آن است که دو عامل خود را بر عرصه سیاست تحمیل خواهد کرد.

عامل نخست باز شدن فضای بحث و گفت وگفتمان سیاسی و کنار رفتن ملاحظات و مصلحت هاست. نوعی گشایش در فضای سیاسی کشور اتفاق می افتد که اغلب آن را در مقاطع غیرانتخاباتی نمی توان یافت. سیاستمداران شهرستانی، صریح تر، بیشتر و البته بی ملاحظه تر ورود نموده و حرف می زنند و به همان میزان که حجم فعالیت سیاسی آنها رشد می کند احتمال خطا و قصور نیز افزایش می یابد. بنابراین، با اطمینان می توان گفت ضریب خطا در رفتارهای انتخاباتی، ظرف ماه های آینده به طور چشمگیر رشد خواهد کرد.

عامل دوم، تلاش برای جلب رای و نظر مردم است. کمافی السابق، از این به بعد، سیاستمداران در شهرهای ما (به ویژه آنها که بنا دارند به زودی خود را در معرض رای مجدد مردم قرار بدهند) به عنوان نامزد «نظر و عقیده مردم» را در گفتارها و تصمیم های خود بیشتر لحاظ خواهند کرد.

این فعالیت احتمالا از جانب آنها که طی سال های گذشته مردم را فراموش کرده بودند و تصور می کردند حالا وقت آن است که به نحو شایسته تری ورود کنند، شدیدتر مشتاق انجام خدمت خواهند شد!.

این البته بازار گرمی انتخابات است؛ عیب هم نیست. چه اشکالی دارد که چند ین ماه مانده به هر انتخابات به خاطر جلب رای مردم هم شده نوعی مسابقه خدمت به مردم راه بیفتد؟ در دوران قبل تنها مقطعی که آقایان به یاد معیشت و زندگی مردم می افتادند همین چند ماهه باقی مانده تا انتخابات بود. اما آفتی که همواره دیده شده و این بار هم بی شک دیر یا زود ظهور خواهد کرد، افتادن در جاده چاپلوسی و سر دادن شعارها و پراندن وعده هایی است که وعده دهنده خوب می داند هرگز و به هیچ شکلی مجال تحقق آن بوجود نخواهد آمد اما فقط به این دلیل که تصور می کند آویختن بدان ممکن است حتی اندکی بر سبد رای او بیفزاید، از آن نمی گذرد.

موضوع انتخابات مجلس دهم اما، بسیار پیچیده تر از آن است که در این دو عامل خلاصه سازی گردد. هیچ تحلیلی درباره انتخابات مجلس دهم کامل نیست مگر اینکه بتواند مجموعه پروژه های پنهان و آشکار خواستگاه مردم را در کنار هم تحلیل کند. تنها در اختیار داشتن این نوع از تحلیل است که اهمیت فرمایشات بسیار مهم و نکته سنجانه رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات های گذشته و آینده را عیان می کند. “اگر صادقانه عمل شود قطعاً خداوند کمک خواهد کرد و این کمک الهی نیزگاهی با دست یافتن به توفیق خدمت و مسئولیت است و گاهی هم با توفیق نیافتن برای خدمت در این مسئولیت است.”

همچنان جامعه سیاسی محموداباد و نور بیش از هرچیز محتاج نوعی اخلاق انتخاباتی است که در آن بازیگران قبل از هر چیز تقوا پیشه کرده باشند و خداوند را بر رفتار خود ناظر بدانند. قصه ساده می نماید، ولی به واقع دشوارترین بخش داستان همین جاست. درک همین یک موضوع کوچک که ما دشمن داریم و دشمن ما بازی هایی طراحی کرده که کشاندن خودی ها به درون آن مهمترین خطر پیش روست، خود گامی بلند به جلو است که البته باز در هنگامه امتحان پاهای بسیاری را می توان دید که در برداشتن این گام واجب و بلند، لنگ شده اند.

هواداران و همفکران سلیقه‌های سیاسی از شاکله اصلی خود تحت عنوان اصولگرایی یا اصلاح‌طلبی انتظاراتی دارند. اگر جریان‌های سیاسی طرفداران خود را در بی‌خبری محض بگذارند برای آن‌ها خوشایند نخواهد بود و از سوی احزاب حرکت‌هایی درباره مسائل جاری باید صورت گیرد تا تغییر مواضع جدید خود را به اطلاع طرفداران برسانند.
دنیا در حال تکامل است و قاعدتا تشکل‌های سیاسی نیز از امر تکامل به دور نیستند. ممکن است تغییراتی در مواضع قبلی خود داشته باشند یا تجربیات حاصل‌شده از اقدامات قبلی را بخواهند با اجرای همایش‌ها انتقال بدهند. برای مثال شاید برخی از جریانات اصلاح‌طلبی بخواهند بین خود و فتنه‌گران خطی بکشند و برای انتقال این موضوع از این روش استفاده کنند یا اصولگرا‌ها به‌دنبال انتقال بحث همگرایی هستند که به‌نظر من ایده بسیار خوبی است.

ما با تبلیغات،شهرستان نور ومحمودآباد را خیلی زود درگیر انتخابات کردیم؛ به‌طوری‌که با مسائل و مشکلاتی روبه‌رو هستیم و درست نیست از هم اکنون برای یک سال دیگر برای موضوع انتخابات هزینه کنیم. این به ضررشهرهاي ماست كه همه درگیر انتخاباتی باشند که یک سال دیگر قرار است برگزار شود. برگزاری همایش‌ها(همدلي و همراهي) و جلسات بیهوده و بدون محتوای انتخاباتی ظلم به مردم است.

اما اگر همه چیز را تعطیل کنیم تا به سمت انتخابات برویم به صلاح شهرستان نور و محمودآباد  نیست. اگر مسئولیت‌های خود را درست انجام دهیم و دلواپس مشكلات مردم باشيم نه دلواپس ديدگاههاي حزبي، مردم راه انتخابات را پیدا خواهند کرد. ولی متأسفانه برخی افراد به بحث انتخابات دامن می‌زنند که این کار به صلاح نیست.

ما به‌جای آنکه به فکر  رفع بیکاری، حل مشکل مسکن و ازدواج جوانان و كشاورزي در منطقه باشیم، متأسفانه دنبال انتخابات  مجلس هستیم و این صلاح نیست.

35 thoughts on “همدلي و همراهي يا تبليغات زودهنگام انتخاباتي؟ مساله اين است”
  1. درود بر دکتر علی اسماعیلی
    کاندیدای اعتدالیون

  2. درود بر دکتر علی اسماعیلی مدیر توانا و حامی دولت و رهبری

  3. دکتر اسماعیلی مدیر توانمند و حامی دولت

  4. نسل ما عجیب به اندیشه و اعمال درست و بجا محتاج است ..

    جناب استاد عزیز ،دکتر فلاح… بی شک شما لایق این اعتماد و انتخاب خواهید بود..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *