یک گنجینه ۹ کیلویی طلا متعلق به دوره فاطمیان در سواحل شهر حیفا اراضی اشغالی فلسطین پیدا شد.
این غواصان ابتدا گمان کردند که سکههای اسباب بازی هستند، اما بعد از اطمینان از اصل بودن آنها، چند سکه یافته شده را به ساحل برده و به مقامات نشان دادند.
کارشناسان اعلام کردهاند که با وجود گذشت هزار سال از عمر این سکهها، اما آنها در وضعیت بسیار خوبی به سر میبرند.
کوبی شرویت، مسئول باستانشناسی دریایی سازمان میراث فرهنگی رژیم صهیونیستی گفت که احتمالا این مجموعه متعلق به کشتی غرق شدهای بوده که مالیات جمع آوری شده را به مرکز خلافت در مصر حمل میکرده است.
شاید هم این گنجینه، حقوق سربازانی باشد که در پادگان فاطمی در شهر قیصریه مستقر بودند. یک فرضیه دیگر هم این است که این گنجینه متعلق به یک کشتی تجاری بزرگ بوده که با شهرهای ساحلی مدیترانه دادوستد داشته و در این محل غرق شده است.
مقامات صهیونیست گفتند که این مجموعه قابل قیمت گذاری نیست، و هم اکنون در اختیار دولت اسرائیل قرار دارد.
خلافت فاطمی سلسلهای است که از سال ۹۰۹ (میلادی) به مدت تقریبی دو قرن (تا سال ۱۱۷۱ میلادی) بر بخش بزرگی از شمال آفریقا و خاورمیانه و دریای مدیترانه حکومت میکرد.
خلفای فاطمی پیشوایان شیعه اسماعیلی نیز بودند و نام سلسله آنان از نام حضرت فاطمه (س) نامگذاری شده بود. آنان در قسمت مدیترانهای خاورمیانه، به مدت بیش از دو قرن مؤسسِ دولتی بودند که به گسترشِ علم، هنر و بازرگانی علاقهٔ فراوان نشان میداد. قاهره پایتختِ مصر، توسط فاطمیان پایهگذاری شد. امپراتوری آنها یعنی بخش اولیه تاریخ اسماعیلی، تقریباً از ابتدای اسلام تا قرن یازدهم را در بر میگیرد. نخستین خلیفه فاطمی عبدالله المهدی و سه خلیفه فاطمی دیگر، یعنی القائم و المنصور و المعز لدین الله نام داشتند.