بسم الله الرحمن الرحیم

خطبه اول :

اوصیکم عبادالله و نفسی بتقوی الله .

به گزارش هـراز نـیـوز به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه دابو و دشت سر: حضرت حجت الاسلام والمسلمین تقی زاده آملی در خطبه های نماز جمعه اول اسفند ماه ضمن دعوت از نمازگزاران عزیز به تقوای الهی به مباحث سلسله ای خود در بیان سبک زندگی دینی پرداخته اند ایشان در این باره فرمودند:

در این روز نورانی ، لحظات عرفانی ، در محضر همه ی شما سروران عزیز و بزرگوار در ابتدا خودم و بعد همه ی شما سروران عزیز را به تقوای الهی دعوت می کنم . نشستن سر سفره ی تقوا ، پوشیدن لباس زیبای تقوا ، بودن و حضور در ساحت مقدس خداوند متعال از برکاتی است که این جمع و این اجتماع همه از نخبگان الهی حاصل خواهد شد عرض کردیم نماز جمعه دعوت کننده خود خدا است . پس کارت دعوت داده شده و شما دعوت شده اید . و شما حضور به هم رسانده اید و شما توفیق حضور در این نماز جمعه پیدا کرده اید و ما آمده ایم در این لحظات عرفانی و ملکوتی در محضر این لباس مقدس تقوای الهی باشیم . تورقی بر اعمالمان و کردارمان بزنیم . ببینیم که چه کرده ایم . ببینیم چه کسانی با چه اعمالی موجب عزت خود و عزت جامعه شده اند . ما هم بیاییم در همان کسوه قرار بگیریم . همان لباس تقوا را بپوشیم . با مرور گذشته و مطالعه ی سبک زندگی شان امروزمان را همانند گذشته آنها کنیم تا هم موجب عزت خود و هم موجب عزت جامعه گردیم .

مباحثی که مطرح شد محضر شریف و ذی وجود شما در بیان سبک زندگی دینی بوده است . عرض کردیم برای تشکیل جامعه ی مدنی اسلامی چون در اسلام نفس انسان در گرو تقوای الهی است و از هواهای نفسانی و شیطانی آزاد است و دل در گرو خدا می باشد و در مدینه ی فاضله ، بتوانیم خود را در محضر قرآن قرار بدهیم . قرآن را مطالعه کنیم . تحقیق و تدبر کنیم . زودگذر نباشیم . آیه ی آیه ی قرآن را مورد مطالعه قرار بدهیم . چون قطعاً موجب عزت مان خواهد شد . در کنار این آیات نورانی احادیث زیادی وجود دارد که هم این که آن کلمات نورانی موجب عزت مان خواهد شد . بزرگان دینی مان هم مطالب زیادی عنوان کردند که با بهره گیری از آن مطالب می توانیم بهره مند شویم .

به بحث خانه و خانواده رسیدیم . عرض کردیم برای رسیدن به همه ی قله های افتخار نیاز هست که یک خانه و خانواده ی خوبی داشته باشیم و قواعد بوجود آمدن این خانه و خانواده را هم قرآن بیان نموده اند و هم احادیث تشریح کرده اند . کتاب مفاتیح الحیات آمده مسائل را عنوان کرد . آثار دیگر به همین حالت . اما ما رسیدیم به بحث تفاهم و سازگاری . خانه و خانواده را تشکیل دادیم . این جا زن و شوهر باید در کنار هم زندگی کند . چه زندگی ای ؟ با چه سبکی ؟ پس با مقوله ی تفاهم و سازگاری هم یک زندگی بدون دغدغه ایجاد می شود هم می توانیم از این فضا قرار هست ما آینده را رقم بزنیم . عرض کردیم خانه و خانواده همان تشکیل دهنده ی کشور و جهان هستند . رهبری که می خواهد وارد جامعه شود باید در محضر شریف شما و از این خانه و خانواده باشد . چه رئیس جمهور ، چه وزیر و چه وکیل . لذا عزیزانمان با حضور در ساحت تفاهم و سازگاری هم یک زندگی آرامی خواهیم داشت هم فرزندان خود را می توانیم به این را هدایت کنیم .«قال الله تبارک و تعالی: یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین » خوب عرض شد که یکی از ارکان مهم زندگی مشترک بحث تفاهم و سازگاری می باشد . خوب همه شما نمازگزاران عزیز می دانید اگر در زندگی زنا شوئی ، زندگی پدر و مادر با فرزندان ، تفاهم و سازگاری نباشد و من ما نشود . با ازدواج دو تای من سر جای خودش باشد هر کدام بگویند من و ما به جایش نیاید . حقوق مشترک به جایش نیاید این زنده کشنده است ؛ یک مسافرت هم نیست که انسان بگوید خوب حالا همراه و همسفر ما، بداخلاق و ناسازگار است و تفاهم با او نداریم.

حالا سفر حج باشد یک ماهه تمام می شود کربلا و سوریه به فضل خداوند متعال با هلاکت گروه داعش یک هفته تا ده روز است و عمره مفرده نیر ده دوازده روز است آدم تحمل می کند و یک ترم دانشگاه یا استاد است انسان با او سازگاری ندارد بالاخره تمام می شود – یک سال تحصیلی است کلاس را می شود عوض کرد – ناسازگاری با اقشاری که ارتباط با آنها موقت است شاید قابل تحمل باشد مثلا: شما که می خواهید مسافرت بروید یک مسافر ناباب کنار شما در قطار یا در اتوبوس می نشینید و می گوئید تمام می شود اما در زندگی زناشوئی این طور نیست که یک عمر هست جوانی انسان به پیری تبدیل می شود مهم ترین فرصت های زندگی انسان می سوزد .

بنابراین خیلی از زندگی ها مشترک هست ولی سازگاری نیست زیر یک سقف هست ولی سازگاری با همسر نیاز به جلسات متعدد دارد عوامل مختلفی وجود دارد تا بتوانیم آسیب شناسی کنیم تا چه بکنیم تا زندگی ها در آن تفاهم باشد ؟ به سن و سال هم نیست گاهی بعضی ها 80 سال دارند اما تفاهم ندارند گاه نوه و نتیجه دارند هنوز با هم سازگاری ندارند و در زندگی زناشوئی خود درگیری دارند .

عوامل تفاهم در زندگی زناشوئی و یا به بیان دیگر زمینه ها و عوامل سازگاری در زندگی زناشوئی چه چیزهائی می باشد که به عرض شما نور چشمان خودم می رسانم: – یکی از مهم ترین عوامل سازش در زندگی زناشوئی شناخت متقابل هست لذا نکته اول در سازگاری با همسر شناخت متقابل است . مرد تا زنش را نشناسد زن تا مردش را نشناسد نمی تواند تفاهم و سازگاری با هم داشته باشند . تمام مسائل را باید تفاهم داشته باشیم . لذا شناخت یکی از مسائل هست که زن و مرد باید نسبت به هم شناخت داشته باشند . که اگر شناخت متقابل نباشد بعدها دچار مشکل خواهند شد . خانواده ها جمع می شوند که این فاصله ها را کم کنند نمی توانند . چون همان اول قدم مثبثی نبود . چون همان اول مسیر موفقی نبود . چون رفتیم سراغ کسی که هم عقیده نبودیم و نسبت به هم توافق نداشتیم . بعدها می گویند چرا آب این مسیر را می رود ؟ چرا روز این چنان هست ؟ و چرا شب آن چنان هست ؟ پس خیلی باید دقت داشته باسیم که خدایی ناکرده نسبت به مسائل دیگر دچار اشتباه نشویم . دینمان حقیقتاً دین بزرگی است . می فرماید حتی در مورد خورد و خوراکش مؤمن کسی است که ببیند خانواده اش چه خوراکی را دوست دارد برود تهیه کند . چه زندگی ای را دوست دارد . که در آن مسیربرود . متأسفانه دچار منیت شده ایم . من چه می خورم . من چه می پوشم . من چه کار کنم . تا این منیت به ما نرسد تفاهم بوجود نمی آید . باید مرد به زن اعتقاد و محبت دارند . باید این چنین باشد . اگر خدایی ناکرده اگر این اعتقاد و محبت و عشق نباشد زندگی ماشینی به درد نمی خورد . خیلی اززندگیها زندگی ماشینی است . همین که عرض کردم از طریق وایبر داریم با هم ارتباط برقرار می کنیم این زندگی ماشینی است . عصر تکنولوژی است ما باید بالاتر برویم و این ها باید باشد ولی ما نباید خودمان را وفق بدهیم . بلکه ما باید خودمان را با خانواده مان و زندگی مان وفق دهیم تا خدایی ناکرده موجب تحقیر شدن هر یک از ماها نشود . موجب حقارت ما نشود . چه ربطی به دیگران دارد که ما مسائل زندگی مان را از طریق این ارتباطات مجازی بدهیم . نه تنها بهتر نمی شود بلکه بد تر هم می شود . بهترین مشاور قرآن و کتاب های دینی و علوم عقلی و نقلی است . بروید احادیث را مطالعه کنید . بروید قرآن و نهج البلاغه را مطالعه کنید . هم آثار دیگر را آن وقت هست که موفق خواهیم شد . امیدواریم زندگی ای داشته باشید که بر اساس لجاجت و لج بازی نباشد . متأسفانه لج بازی هیچ چیز را به مقصد نمی رساند . چه من مدیر اگر بخواهم با زیردستان خودم لجاجت داشته باشم باعث موفقیت من نمی شود . چه من پدر خانواده نسبت به فرزندانم این چنین هست . چه هر عزیز دیگر . پس اولین قدمی که باید برداریم بحث تفاهم هست . در همه ی دانشگاهها باید تفاهم باشد . در خانه و خانواده و در اجتماع و در مراکز علمی . چه کسی گفت که بنده با مدرکی که گرفتم حقیقتاً این مدرک را بدهید یک کیلو وسیله به ما نمی دهند . می خواهم چکار کنم . به چه چیز خودم می نازم . حضرت امیرالمؤمنین (ع) می فرماید : اوله نطفه و آخره جیفه اولش از یک آب گندیده بوجود آمد . آخرش هم سه روز اگر دفن نکنند بوی آن عالم و آدم را می گیرد به چه چیز خودم می نازم . چرا باید متکبر باشم . هر کسی در هر پست و مقامی چرا باید متکبر باشد . باید خودش را خادم مردم بداند . در خدمت مردم باشد که ان اءالله در خطبه ی بعدی در این محور عرائضی را خواهیم داشت .

نمازگزاران عزیز و بزرگوار شناخت هم دو جور هست یک شناخت شناخت کلی است و این همان ویژگی هایی که همه مردها و زن ها دارند این شناخت شناخت کلی است . یک مرد باید بداند زن ها جزئی نگرند و زنها باید بدانند که مردها کلی نگر هستند . شما ببینید وقتی به مهمانی می روید بر می گردید زن ها می گویند رنگ پرده این طور بود – غذا این طور بود – برخورد فلانی این طور بود ولی مردها کلی نگرند کلیت مهمانی را می بینند کلیت خانه را می بیند اینها یک ویژگی عام است مرد ها در زندگی بیشتر باقوت و شدت برخورد دارند ولی زن ها با رقت وعاطفه برخورد می کنند، چون عواطف و رقت در زن ها بیشتر از مرد ها است، جزئی نگری در زن ها بیشتر از مرد ها است ، این ها یک شناخت های کلی است .

اما برادران عزیزان و خواهران ایمانی، هر زن و مردی یک روحیاتی دارد، یک سلایقی دارد، یک خصوصیاتی دارد که نمی شود با هم مقایسه کرد. بعضی مرد ها زود رنج اند، یک خانم باید بفهمد در همان سال های اول و دوم این آقا زود رنج است، این آقا زود عصبانی می شود، این رود مادرش حساسیت دارد این روی خواهرش حساسیت دارد، این از این غذا بدش می آید ، این از این لباس خوشش نمی آید و یک زن هم می تواند این خصوصیات واین سلیقه ها را دارا باشد.

خیلی از خانواده ها چهل سال با هم زندگی می کنند ولی سلائق هم را نمی شناسند و یا می شناسند ولی اهمیت نمی دهند. پیامبر رحمت صلی الله علیه و آله و سلم می فرمایند :«المومن یأکل بشهوة أهله » مومن وقتی می خواهد غذا بخورد سلیقه خانواده اش را می سنجد ولی بعضی که اهل نفاق و دوروئی هستند بر عکس این دسته عمل می کنند لذا وجود نازنین نبی مرسل در باره منافق می فرمایند: منافق وقتی می خواهد غذا بخورد «والمنافق یأکل اهله بشهوته» یعنی سعی می کند که خانواده اش را منطبق بر خودش کند این تافوت می خواهد چه بگوید؟ مومن و منافق خیلی فرق ها با هم دارند در روایات دیدید منافق بدقول است ، منافق خیانت به امانت می کند ، منافق دروغ می گوید – این روایت می خواهد بگوید : مومن یکی از ویژگی هایش سازگاری است حتی در غذا خوردن من را حاکم نمی کند «یأکل بشهوة أهله» نگاه می کند خانواده اش چه دوست دارد آن را تهیه می کند این نشانه سازگاری و تفاهم می باشد .

تا مادام این که این شناخت نباشد نمی توانیم زندگی خوبی را برای فرزندانمان رقم بزنیم . قدیم مرسوم بود حتی ریش سفیدان هم برای فرزندان و بستگان و نوادگان خودشان هم پیش قدم می شدند و می رفتند تحقیق می کردند . امروز باید به آن سمت و سو برویم . امروز متأسفانه یکی از مشکلات جامعه ی ما همین مسائل ارتباطات اجتماعی است . همین چند روز گذشته یک جایی مهمان بودم دیدم یک جوان عزیزی همسرش از او جدا شد . علت طلاق این بود گفت مادامی که متأسفانه از طریق وایبر آمد ارتباط جمعی برقرار کرد بعد از مدتی تصمیم گرفت من با شما نمی توانم بسازم . پس خیلی باید متوجه باشیم . از اینکه گفته می شود در مورد معضلات ماهواره امروز موبایل هم متأسفنه دارد دردسر می شود . آمد در خانه ها قرار گرفت . سر سفره هایمان قرار گرفت . قدیم حداقل ده دقیقه ای با هم می نشستند . الآن فرزند تا ده یازده شب بیرون است . وقتی که خانه آمد خانه خوابیده و دارد با موبایلش بازی می کند . پس آن مهر و مودت و محبت خانوادگی مان کجا رفت . هه چیز مجازی شد . آیا می شود که ما صله رحم را از طریق ماهواره و تلفن انجام دهیم . نه . در اسلام گفته شده موقع ملاقات معانقه کنید و دست بدهید و روبوسی کنید . این فشار دست به هم از جهت روان شناسی باعث می شود که طرف مقابل اظهار خودی کند . لذا گفتند که عمر انسان زیاد می شود . پس باید دقت داشته باشیم که اگر گفتند خدایی ناکرده در ابتدای امر این شناخت نباشد بعدها موجب مشکل می شود .

خواهر گرامی !این را به شما عرض می کنم سازگاری؛ یعنی لجاجت نداشتن ؛ یعنی ساز مخالف نزدن ؛ یعنی همسر را سرکوفت نزدن ؛ مقایسه با مردهای دیگر نکردن ؛ یعنی خوبی های همسر را برجسته کردن؛ یعنی پیش فامیل خودت ؛ مادرت ، خواهرت و برادرت زمانی که دور هم می نشینید هی نقاط ضعفش را برزگ نکردن – تحقیر او را تجقیر خودش دیدن . خداوند در قرآن می فرمایند «هن لباس لکم و انتم لباس لهن» مرد لباس شماست، شما لباس خودت را لکه دار می کنی؟ او تحقیر شود تو تحقیر شدی ، بر عکس، زن لباس شماست ، زن تحقیر شود شما تحقیر شدید . پس عرض شد که متأسفانه خیلی از مواقع خیلی ها پنجاه شصت سال با همدیگر زندگی می کنند ولی نتوانستند با همدیگر تفاهم داشته باشند ولی خیلی ها در همان ابتدای امر آمده اند چه زن و شوهر . ولی قرار هست این زن و شوهر مادام العمر در کنار هم قرار بگیرند . قرار هست زندگی ای را رقم بزنند که هم موجب آسایش خود و آسایش جامعه ی خود شوند . لذا از همان قدم اول عرض کردیم چون ما قرار است زندگی ما بر اساس آیات نورانی قرآن و احادیث و روایات رقم بخورد باید سراغ کسی برویم که از جهت تفاهم و سازگاری با ما سازگار باشد . عرض کردیم بعضی ها می گویند من می خواهم با دخترخانم ازدواج کنم چه ربطی به پدر و مادر دارد . امروزه قدم اول قرار است دختر خانم ولی فردا قرار است که خانواده ها به هم برسند . پس فردا قرار است اعتقادات ما در کنار هم قرار بگیرد . لذا حتماً باید همه ی این عواملی که بیان شده مدّنظر ما باشد . البته این مسائلی که عرض می شود چون واقعاً جزئی از دغدغه های فکری و مشکلات جامعه مان است . از اینکه متأسفانه هر پنج ازدواج در بعضی از مناطق سه طلاق و در بعضی از مناطق چهار طلاق قلب انسان را ناراحت می کند و می لرزاند . چرا گذشته این چنین نبود . چون متأسفانه امروز قدم اول را که معمار کج گذاشت تا به آخر تا ثریا هم کج می رود . پس باید برویم به سراغ این که چه کار کنیم تا موجب عزت شود . همان کاری که پدران و مادران مان برای من و شما انجام دادند . همان مسیری که برای من و شما رفتند ، همان مسیر را برای فرزندانمان رقم بزنیم .

خطبه دوم :

اوصیکم عبادالله و نفسی بتقوی الله .

در این خطبه نیز همانند خطبه ی اول محضر شریف شما سروران با ادب و با کرامت ، برادران عززی و خواهران ایمانی در ابتدای امر خودم و بعد همه ی شما را به تقوای الهی دعوت می کنم . حقیقتاً هر هفته این اجتماع بزرگ ، این حضور با بصیرت هم موجب افتخار حقیر و مسئولین می شود و هم وظیفه ی ما سنگین تر می شود که مقداری خداوند متعال به ما توفیق بدهد که شرمنده ی شما نشویم . یکی از بهترین لحظات و ساعت ها و ایام و عمر بنده این ایامی است که خادم شما مردم هستم . بنده سی و خرده ای سال عمر گرفتم و مشاغل متعددی را هم مشغول بوده ام ولی حقیقتاً افتخار می کنم که در بین شما هستم . نه فقط بنده بلکه همه ی مسئولین . وقتی که به سخنان رهبر مسلمین حضرت امام خامنه ای در دیدار اخیر مردمان شریف آذربایجان که عنوان نموده اند که هر وقت ما به مردم اعتماد کردیم آنجا موفق شده ایم . خوش به سعادت آنهایی که در خدمت مردم و خادم مردم باشند . خوش به حال آن مدیری که خود را وقف مردم کند . عرض کردیم انها نمی خواهند که ما کوه ابوقبیس را برای آنها ببریم . یکی از ابعاد تقوا مسئله ی فرهنگی است . عرض کردیم تقوا در عرض امور هست . هفته های قبل در مورد تقوای سیاسی عرض کردیم امروز می خواهیم در مورد تقوای فرهنگی صحبت کنیم . فرهنگ آن ریشه ی هر جامعه ای را نشان می دهد . چون اعتقادات و فکر آن جامعه را نشان می دهد . هر مسئول فرهنگی باید خودش را وفق دهد و مطابق آن اعتقادات عمل نماید، لذا درمسائل شهری و در جریان شهرسازی عرض کردم که شهردار موفق و یا بخشدار موفق کسی است که اول مردم را ببیند و مطابق آن باید برنامه ریزی کند . یعنی فرهنگ یک شهر در صورتی رقم خواهد خورد که در ابتدا ما فرهنگ مردم آن بخش و شهر و روستا را ببینیم و مطابق با با آن برنامه ریزی کنیم . بعضی از مسائل فرهنگی مقداری دل نگران کننده است . کارهای زیادی در سطح ایران انجام گرفته ولی مقداری باید بیش تر باشد . الگوی ما حضرت فاطمه زهرا (س) است . الگوی مان حضرت زینب (س) . عزیزان فرهنگ و ارشاد ، مدیران محترم و عزیز آموزش و پرورش و عزیزان دیگر نیروی انتظامی و سپاه همه باید در کنار هم قرار بگیرند در رأس هرم فرمانداری . بنده دیشب در مجلس شهید کمربسته عرض کردم که ما لحظه لحظه ی آمل مان عزت است و قطره قطره ی خون شهدایمان در کوچه پس کوچه های آمل است . لذا مطابق آن خون باید برنامه ریزی شود . بنده آملی هستم و حب الوطن نصف الایمان حقیتا بی انصافی است که بگویند چرا در مورد آمل سخن می گویم مگر می شود انسان از اصالت خودش برگردد دلم برای امل و مردمانش می سوزد و به مدیران که هر یک از آنها دوستان بنده هستند توصیه هایی دارم در مورد دو بخش هم ان شاءالله باید این چنین باشد در سال مقارن با فرهنگ وضعیت حجابمان واقعا تاسف آور هست چگونه می خواهیم جواب شهدا را بدهیم پدران متوجه فرزندانمان باشیم مسئولین متوجه فرهنگ و امور فرهنگی ایران با صلابت و مقتدر باشیم .

اما مطالبی که رهبر عظیم الشأنمان بیان کردند که حقیقتاً هر یک از آنها مسیر را برای همه ی مسئولین باز کرد . بنده یک توصیه به مسئولین کشوری و لشگری دارم چون در بیان خودش فرمود درست سال گذشته ی همین امروز در همین ایام من مسائلی را مطابق با اصل چهل و چهار آمده نوشته و داده . بعد از یک سال آمدیم کنگره ی ملی اقتصاد مقاومتی را ایجاد کردیم . ای کاش همان در ایام عید این کار را انجام می دادیم . بدانید که ایشان آینده نگری کرده که این نام را گذاشته . در صورتی کمی توانیم موفق باشیم که مطابق با آن عنوانی که به هر نحو صحبت از اقتصاد و اقتصاد و اقتصاد بوده . و همان گونه که ایشان فرمودند تا مادام این که ما نگاه مان به نفت باشد نمی توانیم موفق باشیم . این هم نزول قیمت نفت هست که سراسیمه شدیم که چه باید بکنیم . باید تدبیری اندیشیده شود . باید یک عده از بهترین نخبه ها را بگیرید بلافاصله پس از این که این عزیز الهی رهبر مسلمین است . نعمت و موهبت الهی است و برای ما افتخاری است . بیایید همان کنگره را در همان ایام بگذارید و از ایشان رهنمود بگیرید که چه باید بکنید حقیقتا اینچنین هست چه در تحریم باشیم و چه نباشیم نیاز داریم به اقتصاد مقاومتی و هیچ ضرری برایمان نخواهد داشت و اگر مردم بدانند منفعت های این مقوله چه خواهد بود مثل همیشه با ما همراه خواهند بود اینها یک قدم جلوتر از ما هستند ما باید متوجه باشیم .

لذا دیگر مسائل فرموده که پرداخت مالیات یک فریضه ی الهی است . حقیقتاً هم به همین حالت است . مادام این که عزیزان بتوانیم البته اعتماد مردم از مسئولین باشد که ببینند که دارند خدمت می کنند . تا موقعی که ببینند موجب آبادانی شده . به چه دلیل شهردار محترم و اعضای محترم شورای شهر خوب هر ساله در کل کشور اطلاعاتی میدهند که در یک زمان خاص این مالیات داده شود یک سری وجوهاتی را تخفیف می دهند . لذا هم ما باید به پرداخت مالیات روی بیاوریم و هم مسئولین باید مطابق با این عمل شکر این اعمال حسنه مان را انجام دهند . ما متأسفانه خیلی از ماها حتی تأکید داشتند خیلی از مسئولین کشور هم همین گونه هستند حداقل بیاییم از امروز این کار را انجام دهیم .

یکی دیگر از مسائلی که رهبر عظیم الشانمان فرمودن در بیان تولیدات داخلی بوده است خیلی زمان ها بود که ما همه ی آنچه را که در روستاها تولید می کردند از ما بود . شیر و ماست و کره ی محلی و سبزیجات و سیفی جات و میوه جات از ما بود . الآن خود آن عزیز در روستا دارد این ها را خریداری میکند . خیلی باید متوجه باشیم . باید توصیه کنیم به این که به تولیدات داخلی روی بیاوریم و در مقابل مسئولین یک مقدار تسهیلات را قرار دهند که کارهایی را انجام دهیم . الحمدلله از سوی بخشداران محترم هم بخش دابو و هم دشت سر برنامه های خوبی تدبیر شد . دهیاران محترم روستاها دارند محبت می کنند فضاها آماده می کنند و حتی مسیر جاده دارند طوری برنامه ریزی می کنند که یک فضای سبز و آرامش دهنده ای را داشته باشیم . البته فقط صرف جاده و مسیر نباشد باغ و بستان مان باید اینچنین باشد .

یکی ازمباحثی که مطرح شد بدهکاران بانکی است . مسئولین محترم بانک دقت کنید . بروید دنبال انهایی که میلیاردی بدهکار هستند . جوانان عزیز این دو بخش برای گرفتن دو میلیون تومن شاید چنین ماه این طرف و آن طرف می روند . بیاییم تسهیلات بیش تر را به این عزیزان بدهیم چرا یک نفر این همه بدهکار باشد و یک جوان برای دو میلیون تومان این همه بدبختی بکشد کمی تدبیر بیشتری نیاز هست .

توصیه ای بود که ولی امر مسلمین فرموده و البته مشاهده کرده ایم که دشمنانمان با اصل انقلابمان مشکل دارند و دیدند هر چه عزت و سربلندی در این نظام هست نشأت گرفته از انقلاب و اعتقادات دینی و باطنی مان هست لذا دشمن از حربه ی قدرت خودش از طریق تحریم وارد شده هر از چند گاهی به سرمان می زند ما عزت و صلابت داریم . ما ثابت کردیم که توانسته ایم . ما آن مردمان ایران در زمان قبل انقلاب نیستیم . ما امروز در هر علم و فناوری داریم حرف اول را می زنیم . قدردان این مردم در این مسئله باشیم .

چون بحث تولیدات داخلی پیش امد ما مدت ها بود که با مسئولین محترم دو بخش دررأس فرماندار محترم و هم چنین دوست عزیزم نماینده ی محبوب جناب دکتر یوسفیان جریان جشنواره ی برنج را مطرح کردیم . بعضی از مواقع خیلی از عزیزان برخی ازمسائل را خرده می گیرند . سروران عزیز بنده شهادت می دهم وام دار کسی نیستم و به کسی هم نیاز نیست چون کسی که خدا را دارد چه غم دارد ولی رسالت بنده این است که از حق و حقوق شما دفاع کنم . و الحمدلله جناب آقای یوسفیان هم تا آن روزی که حکم نمایندگی اش است ما باید از ایشان حمایت کنیم و بنده به عنوان زبان گویای شما و گوش شنوای شما و بنده هم 15 ماه است جز عزت در این لباس خدمت در شهرستان آمل خدماتی که ایشان کرده ندیدم . بنده تبلیغات ایشان را نمی کنم چون در قیامت باید پاسخ گو باشم ولی در امر گازرسانی و برق دیده شده که مردم پیش من برای گلایه می آیند بلافاصله تماس گرفته می شود و ایشان پیگیر می شوند حداقل اینکه مطالبات شما را از ایشان می خواهیم و ایشان انجام می دهند به نظر بنده دیگر بعضی از حرف ها کم لطفی است . خیلی از عزیزان کشاورز گفتند کسی به سراغ ما نمی آید . به لطف خدواند متعال از برج چهار و پنج پارسال در هر تریبون و در هر همایش و جلسه ای آمدیم بحث برنج را عرض کردیم که با رنج و مشقت است . که با لطف همه ی مسئولین هم بخشداران محترم و هم فرماندار محترم و هم جناب آقای دکتر یوسفیان عنایت شده . امروز طارم خوش عطر و طعم مان در سبد خرید دولت قرار گرفته . قدم اول برداشته شده ولی آن مشکلات را چه کسی باید عنوان بکند و چگونه دیده شود . به خاطر همین بنده به این فکر افتادم که با مشورت مشاورین بزرگ خودم با کمک مسئولین در ابتدا در بخش گفتیم به فضل خداوند متعال جشنواره ی ملی برکت برنج را داشته باشیم به فضل خداوند متعال . هدفی در این جشنواره وجود دارد آن هم این است از یک طرف اعتقاداتمان با برکت خرمن و برنج هست که کشاورزان محترم عزم را جزم نموده تا از دل زمین های مرده این نعمت را برداشت نمایند و وظیفه هر مسئولی هست تا بتوانیم تمام ریزکاری ها و مشکلات منِ کشاورز باید به تصویر کشیده شود . بیاییم بینیم که چگونه از آن نهر و رودخانه شروع می شود تا میرسد به سر زمین بنده و خزانه و نشا و وجین و همه ی مشکلات آن ها از تهیه ی سم و کود که چگونه منِ کشاورز با این قیمتی که هست مدیون و مقروض هستم . به فضل خداوند متعال هم استاندار محترم عنایت ویژه ای امسال به ما داشته و هم دولت تدبیر و امید . و امید می رود که قطعاً با این جشنواره ای که با عنایت اعضای محترم شورای محلی و دهیاران و شورای بخش ، مسئولین شهری شهردار شورای شهر ، بخشداران محترم ، رؤسای ادارات چه در دو بخش و چه در شهرستان فرماندار عزیز و نماینده محترم و مسئولین مکرم استانی و استاندار محترم به فضل خداوند متعال با درایت کامل قطعاً به شما قول می دهم قدمی در شأن شما مردم برداشته شود که اگر قرار هست حقیر فقیر مراجعت به قم داته باشم برای ادامه ی زندگی و یا هر چیز دیگر دو موضوع مطرح شده را انجام بدهیم البته در کنار عنایت و حمایت این عزیزان به ثمر خواهد نشست . مذاکرات خوبی انجام گرفته و حمایت های خوبی انجام خواهد گرفت .

اما آخرین عرض بنده ایام میلاد با سعادت حضرت زینب (س) است . ضمن عرض تبریک این میلاد ابتدا محضر پرستاران عزیز چون حقیقتاً ایشان آموزگار عزت و سربلندی بوده اند . بیاییم مسیر زندگی مان را بر اساس مسیر زینب (س) قرار دهیم . صبرو استقامت زینب (س) آموزه های دینی مان هست . امروز خدمات شایسته ای را پرستاران عزیز دارند انجام می دهند که ما باید شاکر آنها باشیم مسئولین بزرگوار متوجه مشکلات این قشر زحمت کش باشند و سنگینی کارشان را ببینند .

در آخر هم با توجه به مسائل مطرح شده در مورد فرهنگ یکی از برنامه های دیگری که سال آینده در این دو بخش رقم خواهد خورد عرض کردیم جریان کنگره ی ملی میرزا قوام الدین مرعشی معروف به آقا میر بزرگ است که ما یک چنین مرد بزرگی را در بخش داریم و می توانیم به فضل خداوند متعال برنا مهای را داشته باشیم که هم جشنواره برنجی که عرض شد و هم این کنگره ملی با مشاوره ی عزیزانمان و با بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت حاج آقای جوادی و عزیزان دیگر در شهرستان هم با نماینده ی عزیز و متصدی امور برنج و تعاونی ها و بخشداران عزیز و مسئولان جهاد کشاورزی و از آن طرف هم آموزش و پرورش به کمک مان خواهند آمد که ان شاءالله این دو کار امسال رقم خواهد خورد و در سال 94 انجام خواهد گرفت تا بتوانیم جهت مجد و عظمت این مرز و بوم خدماتی را انجام بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *