هـراز نـیـوز: خاصیت هر انقلاب فرهنگی و عقیدتی، دارابودن ایدئولوژیهای مبتنی بر اندیشههای تثبیتشدهی فرهنگی است. اندیشههایی که باید همهی گزارههای مؤثر در پیشبرد اهداف انقلاب را در نظر بگیرد و طبق اصول و قواعد همسو با فرهنگ جمعی، در شناسایی و فرآوری ایدهها و محصولات فرهنگی تلاش نماید. آنچه که انقلابیون را ملزم به پیگیری اهداف اولیهی انقلاب میگرداند، تقویت عقیدهی اصیل انقلاب است که این «تقویت» در انقلابهای فرهنگی نظیر انقلاب اسلامی ایران با اصل «فرهنگ و هنر» گره خورده است. یعنی چنانچه بخواهیم ملت را در جهت پذیرش عقاید انقلابی آماده سازیم، صرف درنظرگرفتن مسیر سیاست، موفقیتآمیز نخواهد بود و میبایست اصول فرهنگی-هنری را به کار گرفت.
در برخی انقلابها هنر جلودار انقلاب و یا حداقل یکی از ارکان رهبریت آن میباشد. اما در برخی انقلابها نظیر ایران، هنر دنبالهرو انقلاب و در مواردی حتی عقبتر از آن نیز میباشد. علت این پدیده ناظر به عمق مبانی فکری و زمانبر بودن درک اندیشههای انقلاب توسط هنرمندان است. بهگونهای که یک هنرمند ابتدا باید مبانی انقلاب را شناخته و درک نماید، سپس با توجه به ساختارهای فرهنگی حاکم و نیازهای فرهنگی جامعه و آزادی موجود، دست به خلاقیت هنری بزند؛ هنری از جنس انقلاب اسلامی!
شاعران انقلاب نیز از این مقوله مستثنی نمیباشند. در دههی اول انقلاب که قافلهی شعر انقلاب، تازه به راه افتاده بود، بیشتر شعرها معنامحور بودند. یعنی شاعران بیشتر بر روی مفاهیم و مضامین انقلابی توجه داشتند و تا حدی زیباشناختی اشعار به حاشیه رفته بود. ولی هرچه جلوتر آمدیم شاعران توانستند با کسب تجربه و با استفاده از دانشهای ادبی، فرم و محتوا را به گونهای هنرمندانه در هم بیامیزند که مشاهده سیر شعر انقلاب گواهی بر این ادعاست.
توجه بیش از پیش رهبر انقلاب بر به کارگیری مضامین انقلابی و دینی در اشعار، هنرمندان متعهد خوشذوق را بیشتر از همیشه در این مسیر به تکاپو واداشته که از جملهی آنها برگزاری جلسات مختلف شاعران انقلابی و آئینی با رهبری معظم است. در واقع در این دوران شاعران در حال گذار از «مشق شعر» هستند و با خلق آثار گرانبها در صدد شناساندن بُعد فرهنگی انقلاب اسلامی به مردم خصوصا نسلهای آتی انقلاب میباشند.
ساختار فرهنگی حاکم بر کشور نیز هرچند بسیار عقبتر از حرکتهای فرهنگی خودجوش مردمی است، لیکن باید برای جبران این عقبماندگی نسبت به شناسایی استعدادهای انقلابی و بهکارگیری آنها در نظام فرهنگی کشور بیشتر از همیشه همت گمارد.
شهرستان آمل با دارا بودن شعرای خوب و برجستهی انقلابی، این هفته میزبان اساتید بزرگ شعر انقلاب اسلامی است که میتواند نقطهی عطفی در شروع یک حرکت فرهنگی انقلابی در شهرستان آمل باشد تا بلکه مسئولان شهر تفاوت فرهنگ انقلابی حاکم بر این مراسم را با فرهنگ غیرانقلابی کنسرتها و عزاداریهای نمایشی و شوهای لباس و پاساژهای قارچگونهی این شهر دریابند.