هـراز نـیـوز: محمد مهدی باباپوردر جمع اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی تاریخ معاصر ایران را تاریخ چالش هویت دانست و بیان کرد : مهم‌ترین مسایل آن، وجود دو عنصر اسلامیت و ایرانیت و تأثیرپذیری آن از فرهنگ غربی است.

وی با بیان اینکه  در تاریخ معاصر ایران، چالش و بحران در عناصر هویت ملی ایرانی در این دو مؤلفه‌ی اساسی و رابطه‌ی آن با فرهنگ غربی بود تصریح کرد :در تعریف هویت ملی می توان گفت، مجموعه‌ای از گرایش‌ها و نگرش‌های مثبت نسبت به عوامل، عناصر و الگوهای هویت‌بخش و یکپارچه‌کننده در سطح یک کشور به عنوان یک واحد سیاسی است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به  ابعاد و عناصر سازنده‌ی هویت ملی   گفت : همان‌گونه که از تعریف هویت ملی بر می‌آید، این مفهوم دارای عناصر سازنده‌ای می‌باشد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به ارزش‌های ملی، دینی، جامعه‌ای و انسانی اشاره کرد.

باباپور با بیان اینکه ارزش‌های ملی، تمامی مشترکات فرهنگی اعم از: سرزمین، زبان، نمادهای ملی، سنت‌ها و ادبیات را شامل می‌شود تاکید کرد :  ارزش‌های دینی، تمام مشترکات دینی و فرهنگ دینی را شامل می‌شود؛ ارزش‌های جامعه‌ای به اصول، قواعد و هنجارهای اجتماعی نظر دارد، و ارزش‌های انسانی، به کلیه‌ی اصول و قواعد انسانی، فارغ از هر گونه محدودیت اجتماعی و جغرافیایی برای نوع بشر نظر دارد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نقش نسل جوان در انقلاب اسلامی تصریح کرد: سن 72 درصد از شهدا یعنی حدود 155000نفر از شهیدان بین 16 تا 25 سال یعنی در گروه سنی نوجوانان وجوانان بوده اند واین خود سند افتخار حضور فعال وموثر این طیف سنی در روزهای حماسه وایثار ودر دفاع از مرزهای عقیدتی وجغرافیایی ایران اسلامی بوده است.

باباپور با اشاره به  سفارش بنیانگذار انقلاب اسلامی به نسل جوان تاکید کرد : امام فرمودند من در اینجا به جوانان عزیز کشورمان سفارش میکنم که قدر و قیمت لحظات شیرین زندگی خود را بدانید وخودتان را برای یک مبارزه علمی وعملی بزرگ تا رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی آماده کنید در واقع توصیه امام به جوانان این بود که به اصلاح وتهذیب نفس،شناخت حقیقت قرآن،توجه به ورزش،رابطه با روحانیون متعهد در ایام جوانی اهتمام بورزند.

وی با تاکید بر اینکه جوانان در همه عرصه های انقلاب طلایه دار بودند تصریح کرد :در حوادث وفتنه هایی که در تاریخ انقلاب اسلامی توسط دشمنان خارجی و داخلی طرح ریزی واجرا شد، نوک پیکان حملات وهدف اصلی آنان قشر جوان وتحصیلکرده و دانشجو بوده که با عنایات الهی و بصیرت وآگاهی و تابعیت جوانان این سرزمین از ولایت فقیه این توطئه ها ناکام ماند.

وی پیوند بین جوانان و ولایت فقیه را ضامن بقای انقلاب دانست و تاکید کرد : از نظر امام خمینی هر قشر محترم که مغز متفکر جامعه است باید مواظب توطئه ها باشند و وظیفه جوانان دانشگاهی  برای حفظ انقلاب و آرمانها امروز بیشتر از دیروز اهمیت دارد .

بابا پور با اشاره به سخنان و دیدگاه خانم تدا اسکاچ پل  مولف کتاب دولتها و انقلاب های اجتماعی  تاکید کرد : او پس از انقلاب اسلامی در سال 1982 میلادی در مقاله ای تحت عنوان دولت تحصیلدار واسلام شیعه در انقلاب ایران می نویسداگر بتوان گفت یک انقلاب در دنیا وجود داشت که عمدا وآگاهانه توسط یک نهضت اجتماعی توده ای ساخته شده است تا نظام پیشین را سرنگون سازد،انقلاب ایران  علیه شاه است.انقلاب اینها صرفا نیامد ،بلکه به صورت منطقی وآگاهانه ساخته شد.این انقلاب مرا وادار می سازد تا به درک خود درباره نقش بالقوه ومحتمل سیستم ها،عقاید وادراکات فرهنگی در شکل بخشیدن به کنش های سیاسی ،عمق ووسعت بیشتری بخشم.

این مدرس دانشگاه  با بیان قسمت هایی از سخنان ميخائيل گورباچف صدر هیات رئیسه اتحادیه جماهیر شوروی سابق گفت : امام خمینی  فراتر از زمان مي‌انديشيد و در بعد مكان نمي‌گنجيد او توانست اثر بزرگي در تاريخ جهان برجاي بگذارد.

باباپور ادامه داد :اینکه هنري كسينجر، استراتژيست و مشاور يهودي الأصل رئيس جمهور سابق آمريكا می گوید :آيت‌الله خميني، غرب را با بحران جدي برنامه ريزي مواجه كرد، تصميمات او آنچنان رعدآسا بود كه مجال هر نوع تفكر و برنامه ريزي را از سياستمداران و نظريه پردازان سياسي مي‌گرفت و یا اینکه هيچ كس نمي‌توانست تصميمات او را از پيش حدس بزند، او با معيارهاي ديگري، غير از معيارهاي شناخته شده در دنيا، سخن مي‌گفت و عمل مي‌كرد گويي از جايي ديگر الهام مي‌گرفت، دشمني آيت الله خميني(ره) با غرب، برگرفته از تعاليم الهي او بود. او در دشمني خود نيز خلوص نيت داشت. چه مفهومی می تواند برای جوانان نسل امروز ما داشته باشد .

بابا پور با ابراز تاسف از اینکه دشمنان ما شخصیت امام خمینی را بهتر از برخی  شناخته اند تصریح کرد :  آلوين تافلر، استراتژيست آمريكايي می گوید :وقتي آيت الله خميني فتواي قتل سلمان رشدي را صادر كرد، در واقع براي حكومت‌هاي دنيا پيامي تاريخي فرستاد كه بسياري از دريافت و تحليل آن عاجز ماندند .

وی ادامه داد :الوین تافلر در کتاب جابجایی قدرت اذعان می کند،کار بزرگ امام خمینی این بود که برای اولین بار ،یک نفر غرب را با تمامی محتویاتش نادیده گرفت وبجای اینکه بنشیند وبا ما بصورت جداگانه وارد بحث شود ،در کل همه مارا دور زد

باباپور با اشاره به دیدگاه  مقام معظم رهبری نسبت به حضر ت امام  گفت : مقام معظم رهبر ی تعبیر زیبایی دارند می فرمایند او عبد صالح وبنده خدا به معنای واقعی بود.من هیچ تعبیری بهتر از این تعبیر زیبای عبد صالح برای امام پیدا نمی کنم. همچنین تعبیر شهید آیت الله محمد باقر صدر درباره امام خمینی هم شنیدنی است که بیان داشتند : ذوبوا فی الامام الخمینی کما هو ذاب فی الاسلام.ذوب شوید در امام خمینی همچنان که او در اسلام ذوب شده است.

وی در  پایان به بازخوانی رشادت ها ومجاهدت های شهید شاهرخ ضرغام وتحول حال وتبدل بال این شهید والا مقام پرداخت و وتصریح کرد : هر جایگاهی که انقلاب اسلامی در جامعه جهانی دارد از برکت مجاهدت ها وایثارگری های شهدا،جانبازان،آزادگان وایثارگران است .

5 thoughts on “تاریخ معاصر ایران تاریخ چالش هویت است / جوانان در همه عرصه های انقلاب طلایه دار بودند”
  1. من از دانشجویان ایشون بودم.خدا حفظشون کنه

  2. استاد دمتون گرم.مثل همیشه مباحث جذاب وشیرین میکنین

  3. ای سرو بلند قامت دوست +وه وه که شمایلت چه نیکوست
    در پای لطافت تو می راد +هر سرو سهی که برلب جوست
    تصویر زیبا و کلام شیرین و شکر شکن استاد جوانمان مهدی عزیز(استاد باباپور)در پشت تریبون دانشگاه آزادو سایت های هراز نیوز وآمل کلام و در حال سخنرانی حلاوتی است که هر گز از یاد نمی رود بویژه آنگاه که جوانان مارا به باز گشت به خویشتن خویش و یا فتن هویّت ملی و حفظ ارزشهای دنیی تحریض و تر غیب می فر مودند:
    نیشکرباهمه شیرینی اگرلب بگشاید+پیش نطق شکرینت چو،نی ،انگشت به خاید
    واینهمه از خاستگاهی برمی خیزد که منبّت اش اولیای بزرگواری بودندکه خود ازطلیعه انقلاب عماد و سرادق ازشهای آن در آموزش و پر ورش و سازمان تبلیغات اسلامی و سکاندار عمیق آن بودند ووجود مبارکشان مشحون از ارزشهای دینی است بنده از دیر باز با خانواده استاد مهدی عزیز مان مرافقت داشته و ارتباط و استیناس عاطفی داشته و دارم خصوصا”روزگاری با مهدی در کلاس با آنهمه نجابت دیروز و صلابت و خنده نمکین امروزمانوس بوده ام
    جام جهان نماست ضمیر منیر دوست+اظهار احتیاج خود آنجا چه حاجت است
    خداوند را شکر که چنان خانواده چنین فرزندی تربیت کردکه خود ناصح جوانان به حفظ ارزشهای دینی است و بطوریکه در بخشی ازسخنش اشارت داشته اند که این “مایه افتخار است که 72%از شهدای شهر مان را جوانان تشکیل می دهند” ضمن تائید فر مایشات ایشان باد گفت من در دهه 60تحقیقی با مشارکت عده ای از دانشجویان در باب شهدای آمل داشته ام دامنه تغیرات سنین شهدای ما را 50سال بدست آورده ایم که کوچکترینش 14و بزگترینش 63سال سن داشت و این موید اینست که همه اقشار جامعه از پیر و جوان با دامنه گستر ده در احیاوباروری انقلاب نقش داشته اند و انقلاب در همه لایه های اجتماعی نفوذ کر ده ولی تمرکز شهدا در سنین 25-20سال متمر کز است به طور یکه هر چه از سنین 25 سال بالاتر می رویم از فراوانی داده ها(شهدا) کاسته می شود و این نماینده آنست که جوانان ما تعلق خاطر کمتری به دنیا دارند و آزاده اند و بلند همت و مابه قول حافظ غلام آنهمه همت:
    غلام همت آنم که زیر چرخ کبود+ز هر آنچه رنگ تعلق پذیرد آزاد است
    به هر طریق نطق و سخندانی و سخنرانی استاد مهدی عزیز را ارج می نهیم و بدان مباهات می کنیم وبخشی از غزل حافظ را در باب حسن خلق و دوستی تقیم خانواده بزرگش می کنیم :
    به حسن وخلق ووفا کس به یار ما نرسد +ترادر این سخن انکار کا رما نرسد
    اگر چه حسن فر وشان جهان به جلوه آمده اند+کسی به حسن و ملاحت به یار ما نرسد
    هزار نقد به بازار کاینات آرند+یکی به سکه صاحب عیار ما نرسد
    هزار نقش برآید ز کلک صنع ویکی +به دلپذیری نقش نگار ما نرسد
    با آروز توفیقاتشان واینکه “یا رب تو این جوان دلاور نگاه دار”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *