معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با فرهیختگان مطرح کرد
برای الکترونیکی شدن خدمات دانشجویی فرآیند کار ما در معاونت دانشجویی به پایان رسیده است و اقدامات حوزه آی‌تی هم تمام شده و نمونه کارت نیز ساخته شد. در حال حاضر این فرآیند در گیرودار کمیسیون معاملات و برگزاری فرآیند مناقصه و مزایده است
 سعید کاردار که این روزها معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی است، متولد 1355 در آمل استان مازندران است و این یعنی اگر بدون هیچ وقفه‌ای تحصیلاتش را تا مقطع دکتری مهندسی محیط‌زیست طی کرده باشد، بیش از یک دهه از خداحافظی‌اش با دوره دانشجویی نمی‌گذرد. جوانی مدیران دانشگاهی شاید این امتیاز را برای آنها به ارمغان بیاورد که خود را به دانشجویانی که این روزها در دانشگاه تحصیل می‌کنند، نزدیک‌تر احساس کنند و درک بهتری از نیازها و مشکلات آنان به دست بیاورند. کاردار که در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی از معاونت عمرانی واحد تهران شمال به معاونت دانشجویی سازمان مرکزی منتقل شد، پس از آنکه حدود یک سال سرپرستی این معاونت را برعهده گرفت، در آذرماه امسال توانست حکم معاونت دانشجویی را از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کند. گفت‌وگوی فرهیختگان با کاردار در روزهایی انجام شد، که ترافیک کاری او به دلیل اجرای طرحی ابتکاری که امسال برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی اجرا می‌شد، سنگین‌تر از همیشه بود؛ طرحی به نام «سامانه نقل‌وانتقال» که پس از سه دهه نحوه ارائه درخواست جابه‌جایی دانشجویان، نحوه پیگیری و شیوه رسیدگی به آنها را دگرگون کرده است. معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، تاکید می‌کند با این سامانه دانشجویان دیگر مانند روند سنتی گذشته، مجبور به مراجعه حضوری به دانشگاه نخواهند بود و می‌توانند با استفاده از سامانه‌ای تحت وب و به طور مستقیم تقاضای خود را به دانشگاه مقصد و سازمان مرکزی ارسال و آن را پیگیری کنند. گفت‌وگوی ما با سعید کاردار در پی می‌آید.

درباره سامانه نقل و انتقالات و مزایای آن توضیح دهید.
ثبت‌نام در سامانه نقل و انتقال دانشجویی از روز 15 آذر امسال آغاز شد و بالغ بر 11 هزار نفر در آن ثبت‌نام کردند که این روند تا روز 30 آذرماه ادامه داشت و تمدید نشد. علت عدم تمدید آن نیز این بود که چون در ترم تحصیلی مهرماه هستیم باید سریع‌تر نتایج اعلام می‌شد تا دانشجویان بتوانند ثبت‌نام خود را برای ترم بعد انجام دهند. قوانین دانشگاه در سامانه نقل و انتقالات نیز همان قوانین ترم گذشته است و تغییرات چندانی نداشتیم. البته تنها قانون جامع ایثارگران به دلیل آن که از سوی ریاست‌جمهوری ابلاغ و از سوی مجلس مصوب شد عملا این آیین‌نامه تغییر کرد و سایر موارد تغییر زیادی نداشت.

علت مخالفت شما با انتقال دانشجویان پزشکی در سامانه نقل و انتقالات چیست؟
ما محدودیت بیمارستان و سرویس‌های پزشکی داریم بنابراین به دلیل این محدودیت‌ها نمی‌توان با انتقال آنها موافقت کرد چراکه عملا بی‌نظمی در سیستم بیمارستانی ایجاد خواهد شد. به طور مثال دانشجوی رشته مامایی در دوره دانشجویی خود باید بیش از 10 زایمان انجام دهد و این نیاز به تدارکات پزشکی دارد که در شهر خود و واحدی که پذیرفته شده است این امکان وجود خواهد داشت اما ممکن است در واحد دیگر این امکانات وجود نداشته باشد. در هر حال در رشته‌های پرستاری، مامایی، دندانپزشکی و پزشکی مشکل زیاد داریم اما در سایر مجموعه‌های علوم پزشکی و‌پیراپزشکی مشکلات کمتر از چهار رشته نام برده است.

الکترونیکی شدن خدمات دانشجویی به کجا رسید؟
فرآیند کار ما در معاونت دانشجویی به پایان رسیده است و اقدامات حوزه آی‌تی هم تمام شده و نمونه کارت نیز ساخته شد. در حال حاضر فرآیند الکترونیکی شدن خدمات دانشجویی در گیرودار کمیسیون معاملات و برگزاری فرآیند مناقصه و مزایده است و این موضوع دیگر در حیطه وظایف ما نیست . بنده از این که این موضوع چه زمانی نهایی می‌شود بی‌اطلاعم چراکه از حوزه وظایف معاونت دانشجویی و آی‌تی خارج شده و در حوزه اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی است.

بحثی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت به نام ستاد ازدواج؛ در این ستاد چه اقداماتی انجام شد و میزان وام‌های پرداختی چقدر بود؟
تعداد وام ازدواجی که سال گذشته به دانشجویان داده شد 3 هزار و 464 عدد بود و امسال نیز یعنی از ششم شهریور ماه تاکنون 7 هزار و 345 عدد بوده است که دانشجویان همچنان در حال ثبت‌نام هستند و فکر می‌کنم تا آخر سال به عدد جالبی در این زمینه دست پیدا کنیم.

چه بانک‌هایی در پرداخت وام ازدواج به دانشجویان همکاری کردند؟
پست‌بانک در این زمینه بسیار خوب عمل کرد. در حال رایزنی با صندوق مهر امام رضا(ع)، بانک ملی و بانک ملت نیز هستیم و احتمال این که وارد این طرح شوند بسیار زیاد است.

آیا بخش خصوصی برای تهیه جهیزیه دانشجویان کمک کرده است؟
شرکت‌های مختلفی برای تهیه جهیزیه دانشجویان آمده و کمک کردند؛ اما ما به دلیل محدودیت‌هایی که در آیین‌نامه مالی معاملاتی داریم هنوز نتوانسته‌ایم اقدامات اساسی انجام دهیم ؛ امیدوارم اینک که ماه صفر به پایان رسیده است بتوانیم برخی از این شرکت‌ها را وارد کرده و کارها را انجام دهیم.

معاونت دانشجویی در ارتباط با وام شهریه چه اقداماتی تاکنون انجام داده است؟
تمام واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی با همه دانشجویانی که متقاضی وام کوتاه‌مدت شهریه بودند همکاری کردند. یعنی هر دانشجویی 50 درصد شهریه خود را نقدا و 50 درصد آن را قسطی پرداخت کرد. در مورد وام بلندمدت نیز با توجه به محدودیت منابعی که داشتیم یک قسمت را از صندوق رفاه وزارت علوم انجام دادیم و یک قسمت دیگر را نیز از صندوق دانشگاه آزاد اسلامی، البته هنوز آمار ریالی در مورد وام بلندمدت وجود ندارد.

مبنای پرداخت وام از سوی صندوق رفاه وزارت علوم براساس چیست؟
صندوق رفاه وزارت علوم برمبنای سرانه دانشجویان وام پرداخت می‌کند که این وام برای ما امسال یعنی ترم اول سال 93، 35 میلیارد تومان بوده است که این موضوع هر ترم جاری و در حال انجام است.

تجمیع واحدها در دانشگاه آزاد اسلامی بر چه اساسی انجام شد و نتایج آن چه بود؟
طرح تجمیع در دانشگاه آزاد اسلامی یک ضرورت بود زیرا هزینه‌های بالاسری ما بسیار زیاد بود. علاوه‌بر هزینه بالاسری، ما تعدادی واحد باکیفیت نامتناسب در کنار هم داشتیم. یعنی یک واحد با امکانات و کیفیت بسیار عالی و یک واحد با کیفیت بسیار کم وجود داشت که این دو واحد تجمیع شدند و هیات‌علمی و ساختمان آنها هم‌افزایی پیدا کرد . در واقع هم‌افزایی واحد‌ها بود بنابراین تجمیع واحد‌ها اقدام بسیار خوبی بود و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد و تعداد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به یک عدد معقول، منطقی و منسجم برسد.

تجمیع واحد‌ها چه تاثیری در خدماتی که به دانشجویان ارائه می‌شود داشته است ؟
قبل از تجمیع واحدها دانشجویان در بسیاری از واحد‌ها سرویسی که باید از نظر آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دریافت می‌کردند نمی‌توانستند بگیرند. ما تجمیع ساختمانی نداشتیم و هیات‌علمی دانشگاه متفرق و از جاهای مختلف بودند. در واحدهای علوم و تحقیقات سراسر کشور تعداد عضو هیات‌علمی ما بسیار کم بود که با واحدهای ما تجمیع شدند و آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها، خدمات دانشجویی و سرویس‌هایی که هیات‌علمی‌ها و کارکنان ارائه می‌دهند هم‌افزایی پیدا کرد.

با تجمیع واحدها یک نگرانی برای برخی از دانشجویانی که در واحد علوم و تحقیقات پذیرفته شده بودند درمورد نام مدرک تحصیلی به وجود آمد؛ در این مورد توضیح دهید.
بعضی ازدانشجویان علوم و تحقیقات این نگرانی را دارند که مدرک تحصیلی آن‌ها به چه نامی خواهد بود. باید گفت همه دانشجویان در سراسر کشور که به اسم علوم و تحقیقات پذیرفته شده‌اند به نام واحد علوم و تحقیقات نیز فارغ‌التحصیل خواهند شد. بنابراین دانشجویان بابت این قضیه نگرانی نداشته باشند که به اسم علوم و تحقیقات وارد شده‌اند اما در واحد دیگری تجمیع شده‌اند زیرا مدرک آن‌ها به نام واحد تجمیع شده نیست و هر دانشجویی که به نام علوم و تحقیقات پذیرفته شده است مدرک فارغ‌التحصیلی وی نیز به نام علوم و تحقیقات خواهد بود.

تبادل استاد دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه‌های دولتی چگونه است؟
در حال حاضر بالغ بر 10 هزار عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه‌های دولتی و برعکس وجود دارد.

به طور کلی اقدامات معاونت دانشجویی چه میزان با دوره قبل تفاوت پیدا کرده است؟
سرویس‌های زیادی در حوزه دانشجویی بوده است که یکی سرویس فارغ‌التحصیلی است. باید گفت زمان صدور مدرک فارغ‌التحصیلی نسبت به دوره پیش تقریبا نصف شده است. همچنین صدور تاییدیه‌های تحصیلی برای فارغ‌التحصیلان قدیم به روز شد و همچنین خدمات صدور مدارک برای نظام وظیفه نیز به روز شد. نقل و انتقالات نیز یک تحول بنیادین در دانشگاه آزاد اسلامی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *