هراز : گفته می شود سیب زمینی حدود دو قرن پیش توسط فردی انگلیسی به نام سرجان مَلکُم (Sir John Malcolm) وارد ایران می شود.
سیب زمینی با نام آلوی سرجان ملکم وارد این سرزمین شد و مردم آن را به این نام می شناختند. اما کم کم آن را سیب زمینی نام نهادند. ما فقط سیب درختی داشته ایم و در زمان های قدیم هیچ گانه سیب زمینی استفاده نمی کرده ایم. امروزه در شیراز هنوز هم سیب زمینی را به نام آلو می شناسند که همان آلوی سرجان ملکم است.
در کتاب های کهن که نام گیاهان و میوه ها و خوراک ها را ذکر کرده است هرگز چیزی حتی مشابه سیب زمینی که غدۀ گیاه محسوب می گردد نداشته ایم و در خوراکی ها و غذاهایی که در بعضی کتب حفظ الصحه و تندرستی و طبی در آمده است هرگز غذایی که با سیب زمینی پخته شود با هر نام و شکلی رؤیت نمی گردد.
گرداوری : توانا حسن زاده آملی . عطاری
پس احتمالا آبگوشت هم اختراع اونا بود نه؟
عزیزم خودت میگی آبگوشت؟؟؟؟نه آب سیب زمینی؟؟؟؟
یواش یواش اسمشو می زاریم آب سیب زمینی
رفتید چرخیدید در متون قدیمی سیبزمینی پیدا کنید؟! سیبزمینی گیاهی بومی بر جدید ه، یعنی قبل از اکتشاف آمریکا در بر قدیم کسی به سیبزمینی دسترسی نداشت که از اون برای استفادۀ غذایی یا دارویی استفاده کنه. آبگوشت اصلی ایرانی هم نه سیبزمینی داشت و نه گوجهفرنگی یا رب گوجهفرنگی، در واقع آبگوشت ایرانی غذایی بود حاصل پخت گوشت و نخود
سیب زمینی بومی قاره امریکا است و در زمان کریستف کلمب به اروپا آمده و از آنجا به ایران در زمان فتحعلی شاه امده.سر جان ملکم سفیر انگلیس اینرا به ایران آورد و به صدر اعظم وقت ایران گفت این گیاه جدید را اگر در ایران بکارید ملت شما را از گرسنگی نجات می دهد .صدر اعظم گفت چقدر به من رشوه می دهی که اینرا در ایران بکارم؟!!!!
دقیقن