سید مؤید علویان فوق تخصص کبد و گوارش، شهرنشینی و تغییر الگوهای رفتاری جامعه و ژنتیک را از جمله عوامل ابتلا به کبد چرب در بین مردم عنوان کرد.
سید مؤید علویان فوق تخصص کبد و گوارش، شهرنشینی و تغییر الگوهای رفتاری جامعه و ژنتیک را از جمله عوامل ابتلا به کبد چرب در بین مردم عنوان کرد.
وی افزود: در جوامع صنعتی از جمله جامعه ما ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم دچار درجاتی از کبد چرب هستند که این درجات مختلف میتواند زمینه ابتلا به دیابت، فشارخون و بیماری قلبی باشد.
علویان خاطر نشان کرد: تغییر الگوی تغذیه مردم از غذاهای سالم به سمت فستفود و غذاهای آماده عامل شیوع گسترده بیماری کبد چرب در جامعه است که خود زمینهساز بیماریهای دیگر است.
وی تشخیص کبد چرب را منوط به استفاده از انجام آزمایش خون، سونوگرافی و در صورت نیاز نمونهبرداری از کبد دانست.
این فوق تخصص گوارش و کبد درمان کبد چرب را ورزش و فعالیت بدنی مناسب، مصرف زیاد سبزیجات تازه و مصرف بیشتر ماهی و محصولات دریایی دانست.
وی تأکید کرد: اگر کبد چرب درمان نشود ممکن است پیشرفت کند و عوارض شدید کبدی همچون سیروز کبد در پی داشته باشد.
علویان تأکید کرد: ۵ تا ۱۰ درصد افراد مبتلا به کبد چرب ممکن است در طول زمان به مرحله سیروز کبد برسند که این مرحله غیرقابل بازگشت است.
وی گفت: متأسفانه بیماری کبد چرب بیعلامت است و به همین دلیل در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد مصرف روغن جامد و در کل روغنهای دارای اسید چرب اشباع را از عوامل مستعد کننده ابتلا به کبد چرب دانست و گفت: در کبد چرب ممکن است فرد آسیب زیادی ندیده باشد اما در طول زمان آسیب شدید ایجاد میشود.