حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی در جمع عزاداران حسینی هیئت محبین آل طاها این شهرستان بیان داشت:‌ کسی که به دنبال سیر و سلوک است باید مراتبی را به شکل منطقی طی کند.
وی افزود: گام‌هایی برای سیر و سلوک در نظر گرفته شده که نخستین گام در این بین معرفت است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در اولین حرکت باید به خود، خدا و عالم هستی معرفت پیدا کنیم و بدانیم که چه کسی بوده، از کجا آمده‌ایم و به کجا می‌رویم.
آقاتهرانی با اعلام اینکه باید در گام معرفت ارزش معنوی خود را درک کنیم، تصریح کرد: در غیر این صورت نباید انتظار داشت که بتوانیم راه سیر و سلوک را به خوبی به سرانجام برسانیم.
دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اعلام اینکه هدف از خلقت خود در جهان هستی را باید بدانیم، عنوان کرد: انسان‌ها بسیار ناچیز خداوندی که خالق آسمان‌ها و زمین است را درک کرده‌اند.
وی با اعلام اینکه دومین گام برای حرکت در مسیر سیر و سلوک ایمان است، اذعان داشت: باید باور داشته باشیم که دنیا دارای حسلاب و کتاب است که این مهم ایمان را رقم زده و باعث تقویت آن می‌شود.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ثبات قدم و ایستادگی را سومین گام برای حرکت در مسیر سیر و سلوک دانست و عنوان کرد: انسان با ثبات قدم و ایستادگی ارتقا یافته و به درجه و تعالی می‌رسد.
آقاتهرانی با اشاره به اینکه بدون ثبات قدم پله‌های رشد، پیشرفت و ترقی انسان پیموده نمی‌شود، گفت: استمرار معرفت و ایمان باعث سعادت دنیوی و اخروی می‌شود و بدون آن نمی‌توان انتظار خاصی داشت.
وی چهارمین گام در این بین را صدق مطرح کرد و گفت: صدق در لغت یعنی آن چیزی که به زبان می‌آوریم با آن چیزی که در واقعیت وجود دارد یکسان باشد و بیان‌مان با واقعیت خارجی تطبیق کند.
آقاتهرانی یادآور شد: در زمینه صدق در گفتار و صدق در عمل باید اضافه کرد آن چیزی که می‌گوییم با گفتار و رفتارمان یکسان باشد که به نوعی وفای به عهد نامیده می‌شود.
وی با اعلام اینکه متاسفانه خیلی از افراد جامعه در این بخش به خوبی عمل نمی‌کنند، گفت: مسلمانان نسبت به یکدیگر عهد و پیمان دارند که باید به آن وفا کنند البته امر به معروف و نهی از منکر نیز نوعی از وفای به عهد است که امروزه کمتر کسی به آن می‌پردازد، نهی از منکر نوعی از صدق است و هم‌اکنون در مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون امر به معروف نیز متاسفانه عده‌ای از نمایندگان مجلس که انتظار نداشتیم پای کار نیامدند.
این مسئول ادامه داد: به ظاهر می‌گوییم مسلمانیم، شیعه ۱۲ امامی هستیم ولی در باطن به گونه‌ای دیگر عمل می‌کنیم خدا به ظاهر در بین‌مان مطرح است در عمل چنین نیست و پول، پارتی‌بازی، رشوه‌خواری و رشوه‌دهی حرف‌هایی برای گفتن دارد پس با این وضع نباید انتظار داشت که امام عصر(عج) ظهور کند.
آقاتهرانی اذعان داشت: در قرآن کریم از بسیاری از پیامبران به عنوان صادق نام برده شده و خدا می‌گوید که به آنها زبان صادق بلندمرتبه‌ای دادیم، صفت صدیق بسیار بزرگ است و امام علی(ع)، حضرت زهرا(س)، اهل بیت، امام حسین(ع)، حضرت مریم(س) و دیگر معصومین دارای این صفات برجسته هستند.
وی افزود: انسان صدیق با اراده به این مقام والا می‌رسد هرچند در طرف مقابل صدق، کذب وجود داشته و همیشه نقیض آن است البته امام حسین(ع) می‌فرمایند که شیعیان ما صدیق هستند و این مهم وظیفه ما را بسیار سخت می‌کند هرچند توقع خداوند و اهل بیت از انسان‌ها که اشرف مخلوقات هستند بسیار زیاد است.
وی گفت: اگر کاری را برعهده گرفتیم به درستی و راستی آنها را به انجام برسانیم و در مقابل عدم انجام دقیق آن توجیه و بهانه‌جویی نکنیم، هر کسی کارش را به درستی انجام دهد ولی در غیر این صورت نباید آن را به گردن دیگر افراد بیاندازد.
وی با بیان اینکه ارتباط عجیبی بین صدق و کمال وجود دارد و اگر کسی بخواهد به کمال معنوی برسد باید صادق باشد، گفت: باید بتوان در هر چیزی کامل‌ترین افراد باشیم و صدق پیشه کنیم و مسئولیت‌پذیر باشیم.
وی با اشاره به اینکه در کربلا در طرف مقابل حق همه اعمال و حرکات دروغ بود، نه جنگ، عهد و پیمان، مردانگی، مروت و کارزارشان به گونه‌ای صحیح و حساب شده بود زیرا جنگ، عهد و پیمان و مردانگی آداب خاصی دارد، عوان کرد: در آیه ۱۷۷ سوره بقره نیکی آن نیست که صورت را به شرق و غرب بگردانی بلکه نیکی باور قیامت، ابمان به خداوند، ملائکه، ائمه و پیامبران است و باید به عهد و پیمان‌مان وفادار بوده و پای آن بایستیم.
وی در بیان برکات صدق گفت: روز قیامت صدق انسان به کارش می‌آید و به سود و نفع ما رقم می‌خورد، خداوند خود به صادقان پاداش می‌دهد و با انسان‌های راستگو باشید، در رفتار، گفتارمان راست بگوییم و از کارهای کوچک شروع کنیم زیرا اگر صدق نباشد ایمان جا نمی‌افتد، دروغ را به شوخی و جدی ترک کنیم که این امر نیاز به تمرین دارد در قول دادن و عهد و پیمان سخت‌گیری داشته باشیم.
وی گفت: دنبال توجیه کم‌کاری‌های خود نباشیم و اگر ببینیم داریم توجیه می‌کنیم باید عذرخواهی کنیم، در نوشتار، گفتار و رفتار صادق باشیم، خبرنگاران دقیقا آن مطالبی را درج کنند که می‌شنوند و در آن کم یا زیاد نکنند زیرا نجات در صدق و راستی است.
این مسئول یادآور شد: رفتار انسان به آرامی شکل ظاهری به آن می‌دهد و تجسم اعمال شکل باطنی ما است که باید در آن دقت بسیار زیادی به خرج دهیم، به دنبال صدق در رفتار، گفتار و اعمال‌مان باشیم اهل ایمان کسانی‌اند که مراعات به عهد و امانت می‌کنند.

نظر آقاتهرانی در خصوص اسیدپاشی، تصویب قانون امر به معروف و رای نمایندگان به وزرای پیشنهادی دولت
حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی در حاشیه سفر به مازندران در گفت‌وگوی تفصیلی در مورد چگونگی تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر، مبنای رای اعتماد به وزرای دولت به خصوص وزیر آینده آموزش و پرورش و برخورد با معضل اسیدپاشی که امنیت عمومی و آرامش کشور را زیر سئوال برده است، به صحبت پرداخت.

وضعیت تصویب قانون امر به معروف در مجلس به چه صورت است؟
آقاتهرانی: اصل هشتم قانون اساسی کشور به بحث امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دارد و در آن آمده است که امر به معروف و نهی از منکر از وظایف آحاد مردم است.
تمام مردم کشورمان نسبت به این مهم وظیفه دارند و باید دست به امر معروف و نهی از منکر بزنند و ما برهمین مبنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۴ ماده در این خصوص را به تصویب رساند البته یک کمیسیون مشترکی مشتمل بر کمیسیون‌های فرهنگی، حقوقی و قضایی مجلس به این منظور شکل گرفته تا به عنوان کمیسیونی تخصصی مواد مورد نظر را تصویب کردند که این موضوع هم‌اکنون با ورود به صحن علنی مجلس در حال بررسی است.

تاکنون چه میزان از مواد قانون امر به معروف در صحن مجلس بررسی شد؟
آقاتهرانی: ۱۸ ماده از ۲۴ ماده قانون امر معروف و نهی از منکر در صحن علنی مجلس رای لازم را کسب کرد.
البته امیداویم حدود یک چهارم دیگر این قانون اگر مشکلی ایجاد نشود تا آخر هفته آینده مطرح شده و کار آن به اتمام برساند.
در مجموع اگر مشکلی ایجاد نشود تکلیف نهایی این قانون تا هفته آینده به مشخص شود هرچند اشکالاتی در آن مطرح بوده که برخی مواد به کمیسیون تخصصی بازگشت ولی با بازگشت آن طی چند روز آینده شاهد تصویب نهایی آن هستیم.

استقبال نمایندگان مجلس از تصویب قانون امر به معروف به چه صورت بوده است؟
آقاتهرانی: خوشبختانه نمایندگان مجلس از این قانون استقبال بسیار خوبی داشتند و همه پای کار آمدند.
مواد این مهم نیز با رای بسیار بالا و عالی برخوردار بود به طوری که چنین رای بالایی برای مواد یک قانون تاحدودی کم‌سابقه بوده است.
این قانون با کمترین ابهام در حال بررسی در مجلس شورای اسلامی است و نمایندگان نیز حساسیت خاصی نسبت به آن دارند.

مبنای مجلس برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت به ویژه وزیر آینده آموزش و پرورش چیست؟
آقاتهرانی: در اصل اهداف نمایندگان مجلس این است که وزیر پیشنهادی دولت و رئیس جمهور باید کارآمد باشد، خوشبختانه نمایندگان مجلس نظارت موشکافانه و جدی به امر دادن رای اعتماد به وزرا دارند و با حساسیت ویژه‌ای به میدان می‌آیند.
هم‌اکنون از دیگر موارد مهمی که در رای اعتماد به وزرا مطرح است این بوده که فرد پیشنهادی در جریان فتنه ۸۸ نبوده باشد زیرا فتنه خط قرمز نظام جمهوری اسلامی است.
معتقدیم عده‌ای که در جریان فتنه نقش اساسی داشتند با اصل و مبانی نظام درگیر شدند و کار با بخشش پایان نمی‌یابد، دقت و حساسیت نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به وزرا بیش از گذشته بوده و رئیس جمهور باید افرادی را معرفی کند که لیاقت و صلاحیت لازم را داشته باشد.
وزرای پیشنهادی باید در همان رشته تخصصی خود کارآمد باشد به عنوان مثال فردی همانند وزیر علوم باید از جمع دانشگاهیان بوده، قوی و فعال در این بین باشد و بحث‌های مربوط به دانشگاه و دانشگاهیان را به خوبی مدیریت کند و در آن زمینه تخصص داشته باشد.
در جریانات سیاسی نیز وزرا باید انسان‌هایی باشند که از فتنه به دور بوده و از این خط قرمز عبور نکرده باشند.

رای نمایندگان مجلس در جریان رای اعتماد به وزرا بیشتر به سوی اصولگرایان است یا اصلاح‌طلبان؟
آقاتهرانی: مجلس در کار معرفی وزرا هیچ دخالتی ندارد و وظیفه نمایندگان مجلس نظارت جدی بر انتخاب و فعالیت وزرا است.
اصل برای نمایندگان مردم در خانه دولت نداشتن نقش اساسی در جریان فتنه، کارآمدی، داشتن تخصص و لیاقت افراد معرفی شده است.

مجلس چه اقدامی در جهت محکومیت و برخورد با اسیدپاشانی که با این پدیده شوم امنیت و آرامش کشور را زیر سئوال برده‌اند، انجام داد؟
اسیدپاشی اقدام غلطی بود که افرادی مرتکب آن شدند و خیلی غلط بزرگی محسوب می‌شود هرچند هیچ فردی حق ندارد در برخورد با دیگران به این شکل عمل کند و دست به برخوردهای فیزیکی و اقدام اسیدپاشی بزند.
در مواد قانون امر به معروف و نهی از منکر که مراحل پایانی تصویب خود در مجلس شورای اسلامی را می‌گذراند، نیز آمده است امر به معروف و نهی از منکر زبانی وظیفه افراد است و کسی حق ندارد در عمل دست به کاری بزند زیرا این وظیفه بردوش حاکمیت بوده تا وارد عمل شود نه مردم.
نمایندگان مجلس این غلط بزرگ که کار هر فرد، شخص، باند، گروه و دسته‌ای باشد، را به شدت محکوم کردند زیرا این امر مصداق فساد فی‌الارض است.

در مقابل برخی شبکه‌های غربی که اقدام اسیدپاشی را به نیروهای امر به معروف نسبت دادند، چه نظری دارید؟
آقاتهرانی: غربی‌ها و استکبارگران در ابتدا اصلا نمی‌دانند که امر به معروف یعنی چه که در این مورد نظر می‌دهند. اسیدپاشی خود حرکتی منکر است پس نمی‌توان با منکر دست به امر به معروف زد.
بنابراین اسکتبارگران، غربی‌ها و افراد وابسته به آنها می‌خواهند اسلام ناب محمدی را خدشه‌دار کنند و به دنبال راهی برای ضربه زدن به اسلام و جمهوری اسلامی ایران هستند، با این موضع‌گیری‌شان غربی‌ها نشان دادند از امر به معروف و نهی از منکر هراس دارند زیرا آن را حرکتی برای رسیدن به اسلام ناب می‌دانند و نمی‌خواهند کسی اهل معروف باشد پس حساسیت‌شان نشان‌دهنده اهمیت موضوع است.
خبرنگار: قربانعلی مسافر

By another

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *