سید داوود میرباقری کارگردان سریال مختارنامه در شماره اخیر پنجره پیرامون صحنه حذفشده از مختارنامه توضیحاتی ارایه کرده است.
به گزارش مشرق، هفته گذشته حکم قصاص ریحانه جباری پس از سالها، بالاخره اجرا شد و این پرونده پرسروصدا خاتمه یافت. همچنین ماجرای اسیدپاشیها در اصفهان و توبه آمنه از بخشش قصاص خبرهایی بودند که چندین روز گذشته توجه جامعه را به خود جلب کرده بودند. حالا به همین مناسبت هفتهنامه پنجره به سراغ این جنجالها رفته و تصویر جلد این هفته خود را به این موضوع اختصاص داده است. پنجره در پرونده ویژه خود به همین مناسبت ابتدا روایتی تاریخی از لایحه قصاص در جمهوری اسلامی ایران به مخاطبان ارائه داده و پسازآن پرونده ریحانه جباری را بازکرده و از آغاز تا پای چوبه دار آن را موردبررسی قرار داده است؛ اما در ادامه قاضی پرونده جباری در گفتوگویی با هفتهنامه پنجره از ابهامات قتل تا نقش وکلای ریحانه در این پرونده را شرح داده است. عبدالصمد خرمشاهی، وکیل مدافع ریحانه جباری نیز در مصاحبه با پنجره تأکید کرده است که در دفاع از وی کوتاهی نشد. آنچه از «قصاص» در سیما و سینما دیدهایم، اسیــدپاشــی به روایـت علــــم و آمــار، نگاهی حقوقی به مسئله قصاص در گفتوگو با دکتر حسین میر محمدصادقی سخنگوی سابق قوه قضائیه از دیگر مطالب این پرونده ویژه است.
از جنجال بورسیه تا آزادی جرف الصخر
بخش سیاست این هفته پنجره اما مطالب متنوعی دارد و از گزارش بورسیهها و پرونده هستهای ایران تا آینده مجلس خبرگان را در خود جایداده است. ابوذر علوی تبار در یادداشتی وضعیت بورسیهها در دولت خاتمی و هاشمی را مورد مداقه قرار داده و حسن مسلمی نائینی، مدیرکل سابق بورس وزارت علوم رفتار وزارت علوم درباره موضوع بورسیهها را عجولانه خوانده است. اهمیت استراتژیک آزادسازی منطقه جرف الصخر و روزشمار هفته سوم هستهای از دیگر مطالب سرویس سیاست داخلی در این شماره پنجره است.
ضمیمهای برای عاشورا
این شماره هفتهنامه پنجره همانند هفته پیش ضمیمهای به همراه دارد که به مناسبت حال و هوای این روزها به ماه محرم اختصاصیافته است. مروری بر جایگاه حماسه حسینی در باور امام خمینی (ره)، حدودوثغور مادحین مطالب ابتدایی این ضمیمه است که از سخنان امام خمینی و رهبر انقلاب استخراجشده است. در ادامه سید داوود میرباقری کارگردان سریال مختارنامه پیرامون صحنه حذفشده از مختارنامه یادداشتی نگاشته است؛ اما غلامحسین رفیعا در مصاحبهای چگونگی دعوت از مادحین به جلسات رهبر انقلاب را توضیح داده و محمدحسن الهی فر در گفتوگویی دیگر به آسیبشناسی عزاداری امام حسین (علیهالسلام) پرداخته است. زیباییهای عاشورا و وظیفه ما، مروری بر جایگاه روایت قدیسان در تاریخ سینمای جهان و ایران، گزارشی از متن و حاشیه فیلم رستاخیز از عاشورا و جستاری درباره عزاداری اهل تسنن برای شهادت امام حسین (علیهالسلام) دیگر مطالب این ضمیمه هستند.
ماهی و گربه بر روی پرده
بررسی فیلم ماهی و گربه اثر شهرام مکری که بهتازگی بر روی پردههای سینما قرارگرفته است بخش اصلی پرونده هنر این هفته پنجره را تشکیل میدهد. امیرحسین علم الهدی و شهرام مکری در مقام مجری و سیاستگذار به نمایندگی از سازمان سینمایی و نویسنده و کارگردان ماهی و گربه در میزگردی به بررسی این فیلم پرداختهاند و از مراحل ساخت، نقش فیلمهای اینچنینی در چرخه اقتصادی سینما و جذب مخاطب روایت کردهاند. در ادامه مرجان آدابی طی یادداشتی مسیر هنری مکری تا ساخت فیلم ماهی و گربه را مورد مداقه قرار داده است. گفتوگو با بابک کریمی بازیگر فیلم و نگاهی نقادانه به فیلم متفاوت «ماهی و گربه» از دیگر مطالب این سرویس است.
بخش ادبیات پنجرهٔ این هفته کندوکاوی پیرامون حضور ایران در نمایشگاههای جهانی کتاب داشته و ضمن کممایه خواندن این حضور گزارشی اختصاصی از بزرگترین نمایشگاه کتاب جهان را منتشر کرده است. سید مهدی شجاعی از مشاهیر ادبیات ایران در گفتوگویی با پنجره تأکید کرده است که مدیران ایرانی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت از وی و سایر نویسندگان حاضر سوءاستفاده کردند.
جایزه نوبل سیاست کثیف
باشگاه اهلقلم این شماره با یادداشتهای مروری بر مقتل نویسی سیدالشهدا علیهالسلام (محمدرضا سنگری)، قامتی بر خاک افتاد تا قامت دین برخیزد!(جواد محدثی)، سهم علوم اسلامی در تحقق تمدن اسلامی (نجف علی میرزایی) و عملگرایی مطلق محکومبه شکست است (سید محمد روحانی) و بخش ترجمه نیز با یادداشتهای حوثیها سرنوشت یمن را تعیین میکنند، آیا اصلاح دینی میتواند اقلیت دروزی را نجات دهد؟ جایزه نوبل سیاست کثیف و راهبرد سوریه در برابر جنگ فرسایشی از دیگر سرویسهای نشریه پنجره هستند.