رسانههای جهان طی دو روز گذشته اخبار مختلفی از ایران را پوشش داده و به سوژههای خاصی پرداختهاند؛ از یادآوری تولد احمدینژاد و اعدام ریحانه جباری تا اعتراضات به اسیدپاشی و لگدپرانی دوباره دولت کانادا.
ازین پس بستههای خبری «اخبار ایران در رسانههای جهان» را به مخاطبان محترم و کارشناسان ارائه خواهد کرد. طرح مطالب و انعکاس اخبار از این رسانهها به معنای تأیید آنها نیست.
– سخنان علی یونسی مشاور رئیس جمهور درباره گروه تروریستی داعش، رئیس جمهور آمریکا و توافق هستهای مورد توجه روزنامههای اسرائیلی قرار گرفته است.
روزنامه جروزالم پست The Jerusalem Post
– روزنامه صهیونیستی جروزالم پست اینگونه به سخنان علی یونسی پرداخته است: «مشاور حسن روحانی رئیس جمهور ایران گفته است تلفیقی بحران داعش و ضعیفترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا فرصتی را برای رسیدن به توافق هستهای فراهم کرده است.» به گزارش جروزالم پست به نقل از موسسه تحقیقات رسانهای خاورمیانه (MEMRI) نوشته است جبهه کارگزاران ایران به رهبری هاشمی رفسنجانی، دولت اوباما را تحت فشار قرار داده است تا توافق جامع با ایران را در فرصت قانونی امضا کند. براساس این دیدگاه، دولت اوباما از سر استیصال نیاز به دستاوردی چشمگیر دارد تا آن را در دوره خود [به گنکره و جامعه آمریکا] ارائه کند و لذا هم اکنون فرصت فشار آوردن به دولت آمریکا برای توافق نهایی است.»
– روزنامه گاردین انگلیس در ستونی با عنوان «روز تولد» هر روز نام مقامات و شخصیتهای مشهوری را که در آن روز متولد شدهاند را مینویسد. در ستون «روز تولد» امروز 28 اکتبر 2014 نام محمود احمدینژاد در صدر این فهرست قرار گرفته است.
– اعدام ریحانه جباری به جرم قتل عمد، از جمله سوژههای مشترک بین رسانههای خارجی در روزهای گذشته بوده است و این موج رسانهای همچنان ادامه دارد.
روزنامه کانادایی اوتاوا سان The Ottawa Sun
– روزنامه اوتاوا سان کانادا درباره واکنش دولت این کشور به اعدام ریحانه جباری نوشت: «دولت کانادا در بیانیهای با قاتل و خونخواه خواندن نظام ایران، اعدام ریحانه جباری را به قتل مردی که قصد تجاوز به وی را داشت متهم بود، محکوم کرد.»
دولت کانادا سالهاست که بهانه کشتهشدن یک شهروند خود در ایران – که بر حسب اتفاق متهم به جاسوسی نیز بود – که با قطع روابط دیپلماتیک خود، هر ازگاهی لگدپرانیهایی بدین سبک برضد ایران انجام میدهد.
روزنامه تایمز هند Times of India
روزنامه کویت تایمز Kuwait Times
هفته نامه ایندپندنت ساندی Independent on Sunday
این رسانه آذربایجان درحالی سعی در سیاهنمایی برضد عملکرد دولت و مقامات کشورمان دارد که طی یکسال گذشته ثبات اقتصادی و کاهش شیب تورم به استناد آمارها و نظرات کارشناسان این حوزه محقق شده است. در این مصاحبه درحالی اقتصاد ایران با مسائل سیاسی و مذاکرات گره زده شده است که اقتصاد مقاومتی بدون اتکا به غرب و بدون چشم داشتن به رفع تحریمها، از جمله سیاستهای کلی نظام در حوزه اقتصاد و مورد تأکید رهبر انقلاب بوده است.
جروزالم پست Jerusalem Post
این روزنامه چاپ اسرائیل در ادامه مینویسد: «ائتلاف با ایران برای مبارزه با داعش اشتباهی بزرگ است. همچنانکه به تفاهم رسیدن با ایران بر سر موضوع هستهای این کشور نیز چندان تفاوتی با دادن سلاح هستهای به دولت اسلامی [داعش] ندارد.»
صهیونیستها در حالی همانند گذشته عصبانیت خود از مذاکرات ایران و کشورهای غربی بر سر مسأله هستهای را نتوانستهاند پنهان کنند که ایران بارها به صراحت اعلام کرده است در ائتلاف ساختگی بر ضد تروریسم داعش که مورد حمایت رژیم صهیونیستی نیز هست، شرکت نخواهد کرد.
هفتهنامه واشنگتن تایمز The Washington Times Weekly
– هفتهنامه واشنگتن تایمز در یادداشتی کوتاه و توهینآمیز نسبت به مقامات ایران مینویسد: «اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی که برنامه هستهای ایران را بطور کامل بررسی کرده و زیر نظر دارد به این نتیجه رسیده است که ایران در حال تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای است. مستندات موجود از جمله تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که ایران میتواند طی چند ماه تا یکسال سلاح هستهای تولید کند. دورنمای یک ایران مسلح به سلاح هستهای با توانمندی پرتاب آن بوسیله سیستم موشکیاش تهدیدی برای کشورهای خاورمیانه و اروپاست. ایران قادر خواهد بود کشورهای عربی، اسرائیل و بخشهایی از اروپا را هدف قرار دهد.»
این یادداشت در ادامه با “بیفکر” حواندن مقامات کشورمان مینویسد: «کشورهای تمامیتخواهی نظیر روسیه، کره شمالی، پاکستان و چین نسبت به تبعات استفاده از سلاح هستهای آگاه هستند و میدانند واکنش تلافیجویانه به آن، سریع و فراگیر خواهد بود. اما ایران را رهبران بیفکر و بیمنطقی اداره میکنند که معتقد به استفاده از نیروی نظامی برای رسیدن به اهدافشان هستند.»
نویسنده این یادداشت ظاهرا فراموش کرده است که کشور متبوعش تنها استفاده کننده از سلاح هستهای در تاریخ بشریت است که صدها هزار نفر را مستقیم و غیرمستقیم قربانی کرده است!
عرب تایمز Arab Times
– روزنامه کویتی عرب تایمز از فروش قطعات هواپیما از سوی شرکت بوئینگ به ایران ایر خبر داده است:«شرکت بوئینگ در اولین معامله خود با ایران ایر پس از گروگانگیری سفارت آمریکا در سال 1979، قطعات هواپیما به ایران فروخته است. این معامله به گفته بوئینگ به ارزش 120 هزار دلار بوده است و پایانی است بر 35 سال وقفه در روابط دو شرکت هواپیمایی. بوئینگ گفته است در آینده نیز میتواند قطعات بیشتری به ایران ایر بفروشد.»
فروش قطعات هواپیماهای مسافری به ایران و انجام خدمات تعمیرات از جمله بندهای توافق ژنو است که تا کنون با تأخیر و کم و کاستیهایی اجرا شده است و هم اکنون در حال اجراست. اما ایران همچنان حق دسترسی به هواپیماهای نو قطعات کلیدی بسیاری از جمله موتور هواپیما را نداشته و تنها میتواند به تعمیر موتورهای قدیمی اقدام کند.
– روزنامه چینی “چین دیلی” به سفر فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران به چین پرداخته و در مطلبی با عنوان “چین خواستار روابط نزدیکتر نظامی با ایران است” مینویسد: «وزیر دفاع چین در دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران گفته است که چین خواهان روابط نزدیکتر نظامی با ایران است. وزیر دفاع چین در دیدار دریادار حبیبالله سیاری گفته است که دو کشور همکاری نظامی دوجانبه خوبی در تمرینات نظامی مشترک در سالهای اخیر داشتهاند.»
نشریه سفر Travel
روزنامه آمریکایی سان سنتینل The Sun Sentinel
گالف نیوز Gulf News