مشاور امور بانوان مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت: 9 میلیون نفر در سکونتگاه های غیر رسمی و حاشیه ای 77 شهر مطالعه شده کشور ساکن هستند.
سمیه فرهادی روز پنجشنبه در دومین روز از همایش مشاوران امور بانوان وزارت راه و شهرسازی در مشهد افزود: این جمعیت بر اساس برآوردها حدود 2،5 میلیون خانوار است که در وسعت 53 هزار هکتاری مناطق حاشیه شهرهای مزبور زندگی می کنند.

وی گفت: بر اساس بررسی های انجام شده تعداد کل واحدهای مسکونی نیازمند بهسازی در سکونتگاه های غیر رسمی 1،5 میلیون واحد می باشد که برای بهسازی تدریجی این مناطق و خروج آن ها از وضعیت کنونی حدود 300 میلیارد ریال مورد نیاز است.

وی اظهار کرد: این شرکت خدمات ارزنده ای را در حوزه توسعه بافت های نابسامان و ناپایدار شهری انجام داده که علاوه بر نتایج آشکار و مورد انتظار، دستاوردهای پنهان و ارزشمندی را نیز برای این سازمان در پی داشته است.

وی پرهیز از رویکردهای تقلیل گرایانه و تدوین برنامه ای جامع را از جمله این دستاوردها ذکر کرد و افزود: بر این اساس ضمن بررسی اجمالی چالش های فراروی جامعه زنان در برنامه های توسعه شهری برای توانمندسازی زنان در برنامه ها و طرح های این شرکت گام های بلندی برداشته شده است.

وی از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه را سیاستگذاری و تصمیم سازی، نهادسازی، برنامه ریزی، اقدامات بین بخشی، اجرایی و بین المللی عنوان کرد.

وی افزود : در این راستا در مجموعه این شرکت با وجود همه محدودیت های قانونی و ساختاری حداکثر تلاش خود را برای توجه ویژه به تقویت رویکردهای جنسیتی در نظام برنامه ریزی و اجرایی این مجموعه به کار گرفته ایم و اقدامات قابل توجهی را در حوزه توانمندسازی زنان انجام داده ایم.

وی اظهار کرد: این مجموعه با آگاهی از محدودیت های موجود موفق شده است از بخشی ظرفیت سازمان هایی از قبیل استانداری، فرمانداری، شهرداری و دستگاه های خدماتی در بافت های مورد مداخله استفاده کند.

این کارشناس شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، انواع پروژه های توانمند سازی را شامل ارتقای معیشت و کارآفرینی، حمایت از گروه های آسیب پذیر اجتماعی، ارتقای بهداشت و احیای هویت محله ای برنامه های جوانان عنوان کرد.

وی در تشریح اقدامات اجرایی توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی گفت : بر اساس مطالعات انجام شده تاکنون 175 پروژه با هزینه یک هزار و 30 میلیارد ریال در سکونت گاه های غیر رسمی 24 شهر کشور و 75 محله با همکاری مدیریت شهری و مردم انجام شده است.

وی افزود: این طرح ها در قالب ارتقای سرانه های خدمات شهری از قبیل پروژه های ساخت و احداث مراکز آموزشی، بهداشتی، فرهنگی، فنی و حرفه ای، احداث شبکه های آب و فاضلاب، آب آشامیدنی سالم، روشنایی معابر و مانند آن انجام شده و یا در دست اجرا است.

وی اظهار کرد: همچنین با هدف ایجاد هماهنگی بین بخشی در این جهت تفاهم نامه هایی با سازمان بهزیستی کشور، معاونت اجتماعی ناجا، نهاد کتابخانه های عمومی، سازمان فنی و حرفه ای، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، انجمن های مددکاران اجتماعی ایران، جمعیت امام علی (ع) و بسیج سازندگی مبادله و به استان ها ابلاغ شده و در دست پیگیری است.

فرهادی گفت: همچنین پیش نویس هفت تفاهم نامه همکاری بین بخشی نیز با برخی دستگاه ها تهیه شده است.

همایش دو روزه امور بانوان ادارات کل وزارت راه و شهرسازی و شرکت های تابعه از دیروز در مشهد برگزار شده است.ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *