رئیس مرکز پژوهش‌های فرهنگ بومی آمل گفت: آیین و جشن بومی «مهرگان» ساعت 20 امشب با حضور مسئولان و مردم در این شهرستان برگزار می‌شود

حشمت‌الله ایاز در گفت‌وگو با فارس از برگزاری آیین و جشن بومی «مهرگان» در این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: این جشن بومی و پرمخاطب که با حضور پرشور مردم فرهنگ‌دوست شمال کشور، مسئولان و خانواده‌ها همراه است ساعت 20 امشب در سالن همایش‌های مجتمع ولی‌عصر(عج) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل اجرا می‌شود.

ایاز با اعلام اینکه در این دوره از جشن و آیین مهرگان سعی داریم یک گروه بومی خطه شمال از استان گیلان را به جمع‌مان دعوت کنیم، گفت: در جشن مهرگان برابری روز و شب را شاهد هستیم که در آن دوران فراوانی میوه‌ها وجود دارد.

این مسئول اضافه کرد: ترویج وفا و مهربانی بین مردم نیز از دیگر اهداف برگزاری مهرگان از گذشته تا حال بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های فرهنگ بومی آمل خاطرنشان کرد: در زمان‌های قدیم دو عید برای مردم وجود داشت که نخستین عید نوروز بوده و با فصل بهار، شش ماه نخست سال آغاز می‌شد.

وی ادامه داد: عید دوم مردمان قدیم شمال جشن مهرگان بوده که به دلیل آغاز شش ماه دوم سال مردم در آن به جشن و پایکوبی می‌پرداختند.

وی با اشاره به برگزاری همزمان جشن مهرگان با عید امامت و ولایت یادآور شد: این جشن همراه با عید غدیر خم که از اعیاد بزرگ شیعیان است برگزار می‌شود و در آن اجرای موسیقی اصیل ایران، موسیقی بومی و تبری، شعرخوانی و سخنرانی گنجانده شده است.

ایاز خاطرنشان کرد: این جشن با همکاری مرکز پژوهش‌های فرهنگ بومی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل به همراه دیگر موسسات فرهنگی خصوصی و نهادهای وابسته دولتی برپا می‌شود که از همه مردم فرهنگ‌دوست برای استفاده از این عید مردمان خطه شمال دعوت می‌شود.

این مسئول با اعلام اینکه مرکز پژوهش‌های فرهنگ بومی آمل حدود پنج سال است که فعالیت خود را در این شهرستان آغاز کرده است، تصریح کرد: آیین‌های زیادی همانند تیر ماه سیزده شو، نوروز 26 عید ماه، همایش اقوام شمال کشور، جشن و آیین مهرگان، آیین شب یلدا و جشن خرمن در آن نکو داشته می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *