خانه ملت نوشت:
بازداشت برخی عوامل بی بی سی فارسی که قصد خارج کردن برخی اسناد آرشیوی را از ایران داشتند و سکوت معنی دار این بنگاه خبرپراکنی مدعی اطلاع رسانی بی طرفانه باردیگر نقش عوامل آنها برای جاسوسی و خرابکاری را برجسته کرد.
رسانه و مدیریت افکار عمومی به عنوان اصلی ترین استراتژی پیشبرد برنامه دولت های مختلف برای رسیدن به اهداف مختلف محسوب می شود. بریتانیا به عنوان کهنه ترین استعمارگر که به ایران اسلامی چشم طمع دارد در تاریخ ۲۹ دسامبر ۱۹۴۰ و اوائل جنگجهانی دوم، برای مقابله با نفوذ رادیو برلن بخش فارسی بی بی سی را راه اندازی کرد و و تمام برنامههای خود را به سود پادشاهی بریتانیا و ضد حکومت نازی آلمان گذارد.رادیو بی بی سی فارسی پس از تجاوز ارتش متفقین به ایران نیز سعی در همراهی و زمینه سازی برای کنترل احساسات ضد اجنبی داشت.
منصور حقیقت پور، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت ، گفت: « انگلیس سابقه ای طولانی در خباثت، دشمنی و تفرقه افکنی با ایران دارد. آنها همواره با خوی استعماری به سرزمین پارس و منابع آن نگریسته اند و هرگاه منافع لندن در معرض تهدید قرار گرفته اند آنها با اقداماتی نظیر کودتا یا حتی تجاوز نظامی وارد عمل شده اند که نمونه آن همین کودتای آمریکایی-انگلیسی 28 مرداد بود.این که فکر کنید آنها به صورت رایگان خدمات رایگان ارائه می دهند یک تصور غلط و اشتباه است.»
کودتای آمریکایی با رمز انگلیسی
بی بی سی فارس در سال های سالهای 1327 تا 1332سعی بر القای فضای یاس و ناامیدی در جامعه ایران داشت.
“…اینجا لندن است ، رادیوی BBC، اکنون دقیقا نیمه شب است…”
این جمله رمز کودتای سیاه 28 مرداد 1332 بود که درست در ساعت 12 نیمه شب 25 مرداد 1332 به جای جمله همیشگی “اکنون نیمه شب به وقت لندن است” از رادیوی BBCپخش گردید و شاه را نسبت به حمایت سازمان های جاسوسی انگلیس (یعنی MI5و MI6) از کودتا علیه دولت دکتر محمد مصدق مطمئن ساخت.(خاطرات دانالد ویلبر و کتاب “انگلستان و سرنگونی دولت دکتر مصدق” نوشته ویلیام راجر لوییس) مارک گازیوروسکی (استاد علوم سیاسی دانشگاه لوییزیانای آمریکا که کتاب ها و مطالب متعددی درباره سیاست خارجی آمریکا و روابط این کشور با کشورهای جهان سوم دارد ) در کتاب خود تحت عنوان “کودتای سال 1332 علیه مصدق” در این باره می نویسد :
“…اسدالله رشیدیان (جاسوس رسمی بریتانیا که در هنگام انجام کودتا همراه برادرانش به خدمت سفارت آمریکا گرفته شد)در روزهای 30و31 ژوییه (8 و 9 مرداد) با شاه ملاقات کرد. وی برای اثبات این امر که از جانب انگلستان سخن می گوید ترتیبی داد که یکی از عبارت های انتخاب شده شاه از رادیو BBCپخش شود…”شب قبل از کودتا رادیو BBCدر برنامه فارسی خود ، شعری از فردوسی را قرائت کرد که دوازده سال پیش در شب سوم شهریور 1320 و در آستانه ورود ارتش های اشغالگر متفقین به ایران خوانده بود :
“چو فردا برآید بلند آفتاب من و گرز و میدان و افراسیاب “
به این ترتیب همه نیروهایی که می بایست در کودتا شرکت نمایند ، از آغاز عملیات مطلع گردیدند و دولت دکتر مصدق ساقط گردید.
صدای ارتش بعثی از رادیو بی بی سی
رسانه فارسی زبان لندن تمام تلاش خود را برای ایجاد تصویری مطلوب از رژیم دیکتاتوری پهلوی انجام داد و در جریان آغاز مبارزات انقلابی ملت ایران که منجر به پیروزی جمهوری اسلامی شده بود به شکلی هوشمند سعی بر حمایت از محمدرضاپهلوی داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ، بی بی سی فارسی همانند رادیو بغداد سعی بر تضعیف روحیه ملت ایران و القای فضای یاس و ناامیدی داشت و خبرهایی کذب را از میدان های نبرد فرزندان ایران با سربازان متجاوز بعثی منعکس می نمود.
بی بی سی فارسی در سال های پس از پایان جنگ و به عنوان رهبر تهاجم فرهنگی غرب با نشانه گیری پایه های جمهوری اسلامی ایران به ایفای نقش پرداخت.بازوی تبلیغاتی وزارت خارجه بریتانیا که از زمان کودتای28 مرداد با سازمان اطلاعات آمریکا (CIA) همکاری صمیمانه ای داشته است تردید در دموکراسی و روند مردم سالاری دینی را به عنوان یک اصل دنبال می کرد. با افول شدید مخاطبین رادیو بی بی سی فارسی،در سال ۲۰۰۷ میلادی، بخش جهانی بیبیسی اعلام کرد که در پی تاسیس یک تلویزیون به زبان فارسی است. براساس برنامه ریزی های صورت گرفته در لندن و ساخت ساعت ها برنامه های آزمایشی تلویزیون فارسی بی بی سی در تاریخ ۲۵ دی ۱۳۸۷ خورشیدی (14 ژانویه2009 میلادی) و 6ماه پیش از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال1388 آغاز به کار کرد.
میدان دار فتنه88
تلویزیون فارسی بی بی سی پیش از انتخابات ریاست جمهوری زمینه را برای شکل گیری فتنه ای بزرگ فراهم کرد. بی بی سی فارسی پس از اعلام نتایج با تحریک افکار عموم و پخش برنامه های ویژه خبری سعی بر تشدید ناآرامی ها داشت تا جایی که چندین سناریوی مختلف کشته سازی را برای ایجاد فاصله بین ملّت و نظام جمهوری اسلامی نمایش دادند.
منصور حقیقت پور در این رابطه گفت: «این رسانه هم پیمان سیا سعی داشت به نوعی کودتای 28 مرداد را با متدی جدید ایجاد کند که البته راه به جایی نبردند. سریال اقدامات خصمانه آنها موضوعی است که به هیچ نباید مورد غفلت و فراموشی قرار گیرد.»
این نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با رویکرد بی بی سی فارسی گفت: «آنها،امروز هم از هر ابزار و ترفندی برای ضربه زدن به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی متوسل می شوند. در نگاه کلان استعمارگران اختلاف مذهبی با حمایت از جریان به اصطلاح شیعه گری شیرازی ها در مقابل جریان وهابی که سال ها پیشتر توسط خود آنها شکل گرفته بود؛ می توان مشاهده کرد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر سوژه پردازی عوامل بی بی سی فارسی در تهران و لندن گفت: « بنگاه خبرپراکنی لندن از هر مشکل یا معضلی برای لق کردن باورهای مردم دنبال می کنند. دیدیم آنها در جریان توزیع سبد کالا چه جنجالی را برای تخریب وجه نظام جمهوری اسلامی در نزد افکار عمومی مردم ایران انجام دادند.»
وی در ادامه گفت: « اگرچه به روش دولت انتقاد جدی وجود داشت اما موضوع اینجاست که در هر اقدامی امکان خطا وجود دارد و بی بی سی فارسی تمام توان خود را برای تخریب وضعیت موجود به کاربرد.»
در آخرین اقدام هوشمندانه جمهوری اسلامی، سربازان گمنام امام زمان(عج) با اشراف و رصد هوشمندانه، عملیات سرقت اسناد هنری، تاریخی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را خنثی کردند. بر اساس این گزارش، شبکه معاند بیبیسی برای جبران ناکامیهای خود با استفاده از عناصر وابسته داخلی، بر خلاف عرف و قوانین حاکم بر رسانهها و حقوق بینالملل اقدام به سرقت اسناد تاریخی از مراکز اسناد آرشیوی رسمی کرد که این عملیات توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی شد و اقدام لازم صورت پذیرفت.
حقیقت پور گفت: «عوامل رسانه ای-جاسوسی غرب حتی به دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نیز رحم نمی کنند. آنها فرزندان ایران را موظف می کنند که در تهیه و تنظیم خبرهای همسو با اهداف خبیثانه با آنها همکاری کنند.»
به گفته این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: «عوامل بی بی سی فارسی،اسناد و مدارکی را برای انتقال به خارج از کشور آماده کرده بودند که با هوشیاری دستگاه امنیتی دستگیر شدند. متاسفیم که برخی انسان های دنیا طلب برای چند پوند حاضر به وطن فروشی شده اند.البته امیدوارم که غیرت انقلابی دستگاه قضایی ما چنان آنها را تنبیه کنند که دیگر کسی جرات خیانت را نداشته باشد.»
اما در این میان سکوت معنادار بی بی سی فارسی قابل بررسی و مطالعه است. بنگاه خبر پراکنی انگلستان در 10 روز گذشته و پس از اطلاعیه وزارت اطلاعات مبنی بر دستگیری جاسوسان این شبکه تلویزیونی ، سکوت اختیار کرده و از هرگونه واکنشی به این موضوع اجتناب کرده است. این شبکه که همیشه درقبال دستگیری عوامل جاسوسی حساسیت نشان می داد ، ترجیح داد خبر دستگیری عوامل جاسوس خود را از اساس سانسور کند .
بخش فارسی بیبیسی زیرمجموعهای از سرویس جهانی بیبیسی است. هماکنون صادق صبا ریاست این بخش را برعهده دارد. این شبکه با بودجه ۲۳٫۴ میلیون دلاری وزارت امور خارجه و مشترکالمنافع بریتانیا اداره میشود.