سه نفر از آتش‌نشانان آمریکایی که پس از حملات یازده سپتامبر به برج‌های دوقلوی نیویورک در آن محل حاضر شدند، سیزده سال پس از آن حمله در یک روز و بر اثر سرطان جان داده‌اند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند هاوارد بیسکاف ۵۸ ساله، رابرت لیور ۵۶ ساله و دنیل هگلاند ۵۸ ساله، هر سه روز دوشنبه جان دادند.

هزاران نفر از کسانی که در جریان امدادرسانی پس از حملات یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ مشارکت کرده اند، به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند و صدها نفر از اولین کسانی که به محل حادثه رسیدند، دچار سرطان شده‌اند.

با این حال پزشکان می‌گویند معلوم نیست بیماری آنان به حملات آن روز ربطی داشته باشد.

تاکنون حدود هزار نفر از این افراد بر اثر بیماری‌هایی مرده‌اند که گمان برده می‌شود ربطی به غبار سمی حاصل از ویرانی‌های آن روز ربط دارند.

دنیل نیگرو، فرمانده آتش‌نشانی، مرگ این سه آتش‌نشان را “یادآور دردناک” حادثه ۱۳ سال پیش بر شمرده است.

در این باره جیمز لموندا، رئیس انجمن ماموران آتش‌نشانی، گفته است: “آن‌روز وقتی نخستین امدادگران رسیدند، هوا سمی بود و برای ماه‌ها پس از آن هم سمی ماند.”

پژوهش‌های پزشکی هیچ نشانه‌ای از افزایش قابل‌توجه در میزان ابتلا به سرطان بین افراد حاضر در محل حملات ۱۱ سپتامبر پیدا نکرده‌اند.

با این حال گزارش‌های دولتی می‌گویند آن افراد در معرض برخی مواد شیمیایی بوده‌اند که می‌توانند عامل سرطان باشند.

اداره آتش‌نشانی نیویورک می‌گوید علاوه بر ۳۴۳ آتش‌نشانی که روز حمله کشته شدند، ۸۹ نفر دیگر نیز پس از آن بر اثر بیماری مرده‌اند.

کنگره آمریکا بودجه‌ای حدود دو میلیارد و هشتصد میلیون دلار برای پرداخت غرامت بابت بیماری‌هایی که احتمال می‌رود به حملات ۱۱ سپتامبر مربوط باشد، تخصیص داده است.

با این حال زمان این قانون برای ارائه خدمات درمانی و غرامت به قربانیان آن حملات ظرف دو سال آینده سر می‌آید و کنگره باید برای تمدید آن رای دهد.

رئیس انجمن ماموران آتش‌نشانی از رهبران آمریکا خواسته است به اندازه آن آتش‌نشان‌هایی که خود را به محل حادثه رساندند، “نترس” باشند و به وضع آنها توجه کنند.

منبع: بی بی سی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *