بنا بر گزارش برنا سایت سازمان ثبت احوال کشور لیست بلند بالایی از اسامی دختر و پسر تهیه کرده تا به نوعی فرآیند انتخاب نام را برای والدین آسان‌تر کند.

جالب این جا است که وقتی از مسوول مربوطه سازمان درباره اسامی موجود در سایت می‌پرسی می‌‌گوید: اگر هرکدام از اسامی موجود در سایت توسط والدین انتخاب شوند از نظر ثبت در شناسنامه مشکلی ندارند و والدین با مراجعه به هر کدام از شعب ثبت احوال به راحتی می‌توانند برای صدور شناسنامه اقدام کنند. با این حال در میان نام‌های موجود در سایت ثبت احوال هم هنوز اسامی عجیب و غریب به چشم می‌خورند!

به گزارش برنا، در میان اسامی دختران نام “ژابیز” به چشم می‌خورد که نامی گیاهی از شاخه بومادران است و 69 نفر هم فراوانی دارد و همچنین زیتون و زیتونه به ترتیب با فراوانی 3789 و 46 نفر، “ساتگین” به معنای پیاله بزرگ با فراوانی 22 نفر؛ “سان‌آی” به معنی مانندماه با فراوانی 91 نفر، “راژانه” به معنی رازیانه با فراوانی 6 نفر، “شیلر” به معنای نام منطقه ای در شمال شرقی عراق با فراوانی 384 نفر، “سَدِن” به معنی خدمت کردن به کعبه با فراوانی 7 نفر، “رفیدا” به معنی نام زنی در داستان ویس و رامین با فراوانی 7 نفر،و اسامی “ورقا”؛ “وترا”، “وردگل”؛”مامکان”، “مانوشک”، “مرصع”،” َمرام”، “ماهنی”، “ماگنولیا” و … از دیگر اسامی عجیب دختران هستند.

درمیان اسامی پسران نیز اسامی “ثوبان” به معنی بازگشتن پس از رفتن با فراوانی 24 نفر، “باستان” به معنای کهن و پیر با فراوانی 20 نفر، باوند به معنای نام پسر شاپور و نام سلسله ای از امرای محلی مازندران با فراوانی 24 نفر، “بشوتن” نامی اوستایی با فراوانی 1 نفر، “بهستون” به معنای پسر بطرک وشمگیر با فراوانی 3 نفر، “شاهندل” به معنای دارای دل صالح با فراوانی 2 نفر، “شاونگ” به معنای نام یکی از پادشاهان کوشانی با فراوانی 3 نفر، “رستانس” به معنای نام پسر داریوش دوم با فراوانی 1 نفر و “استوان” به معنای استوار با فراوانی 1 نفر به چشم می‌خورند.


اسامی “آرسامن”، “نشواد”، “لون”، “کیاکسار”، “کیور”، “کهرم”، “فرواک” از دیگر اسامی عجیب پسران هستند که معمولا فراوانی کمی هم دارند.
البته با نگاهی اجمالی به اسامی موجود، می‌توان اسامی عجیب و غریب دیگری هم پیدا کرد که حتی برخی از آن ها با سختی تلفظ می شوند!

به نظر می رسد که سازمان ثبت احوال دست والدین را در انتخاب اسامی خیلی باز گذاشته تا خدایی ناکرده هیج پدر و مادری حتی با سلیقه های عجیب و غریب دست خالی از این سایت خارج نشوند!

145 thoughts on “نام‌هایی که ثبت احوال به والدین پیشنهاد می‌کند/ ژابیز، مانوشک، شاونگ و ثوبان…!”
  1. حالا اگه این نازنین بزرگ شد و قدش کوتاه از آب در اومد ؛ نمی گن اسم کچل رو گذاشتن زلفعلی ؟ پدر جان ؛ ” قد قربان ” هم شد اسم ؟

  2. سلام یک ماه دیگه نی نیم به دنیا میاد…می خوام اسمش رو بذارم زیبانا…کسی میدونه ثبت قبول می کنه یانه…اگه میدونید تورو خدا جواب بدید.مرسی دوستان

  3. سلام. آیا ثبت احوال اسم پرنسس رو برای دختر قبول میکنه؟

  4. ب نظر من اسم نفس خیییییییییییییلی قشنگه .

  5. منم میخوام بذارم شربت نظرتون چیه
    1ساله دارم مبارزه میکنم

  6. من مي خوام اسم پسرمو بزارم اهونس به معني پيشرفت دهنده و حامي اجازه ميدن؟؟

  7. سلام.میخوام بدونم چرا ثبت احوال نمیذاره من اسم دخترمو که 14 خرداد به دنیا اومده بذارم بارانا،مگه بارانا اسم بدیه؟
    پس چرا اسم دختر آقای بنیامین بهادری بارانا شده،یعنی ثبت احوال بهش شناسنامه داده،ولی به من نمیدن.
    میخوام بدونم چون اون تو تهران بوده این اسمو بهش دادن؟یعنی منی که تو یه شهرستان کوچیکم نباید بتونم اسم دخترمو بذارم بارانا؟
    تو رو خدا راهنماییم کنید.
    مرسی

  8. با سلام
    املای صحیح اسم دخترانه ال آی چیست ؟

  9. واقعا جای تاسف داره که بی فرهنگی تا این جاها هم روی خانواده های ما تاثیر گذاشته اخه این چه اسم های مذخرفیه چه ظلمیه در حق اون بچه این همه اسم قشنگ ….

  10. من می توانم در سن 12سال کارت ملی بگیرم.

  11. با سلام..لطفا کمکم کنین..اسم دخترم رو ملینا گذاشتیم کمتر از یه سالشه..می خوام عوض کنم..می گن یا از طریق دادگاه یا اسامی مذهبی…درسته؟ این اسامی همین لستی هستن که شما گذاشتین؟ برای خارج از ایران هم باید در ایران اقدام کرد؟ تطفا جواب رد ایمیل هم بفرمایین..با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *