رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور، در اين جلسه از وجود استانداران با درايت و جامع نگر چون دكتر فلاح اظهار اميدوراي نمود و گفت: ايشان تجارب زي قيمتي در خصوص مسايل محيط زيست دارند و جامع نگري كه در برنامه دكتر فلاح و همكارانشان وجود دارد، جاي اميدواري است و انتظار مي رود، همه مديران از وجود ايشان در…

هراز نیو ز: معصومه ابتکار، معاون رييس جمهور و ريیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در جلسه شورای اداری مازندران، بيان داشت: انتخابات 24 خرداد 92 با اتكا به راي مردم، تحولي شگرف را در انتخاب و اجازه دخالت  مردم در تعيين سرنوشت خويش رقم زده و در سايه مردمسالاری دینی با نظارت عالیه ي رهبری معظم انقلاب، خواست و اراده مردم را كه خواستار تغيير در شرايط عمومي كشوربوده اند، محقق كرده است.

ابتكار، تغيير و بازنگري جدي در برنامه هاي حفاظت از محيط زيست را يكي از بارزترين جلوه هاي راي مردم دانست و خاطر نشان ساخت : رييس جمهور از روز نخست، فعالیت دولت را با دستورحفظ محیط زیست تشکیل داده است.

ريیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست موضوعي بخشي نيست و به گروه خاصي تعلق ندارد و همگان در اين راستا مسوول هستند، عنوان كرد:  فرصت بي بديلي هم اكنون فراهم شده و دولت تدبير و اميد، حفظ محيط زيست را در راس همه مسايل مي داند.

وي با بيان اين كه بايد روي اصول و مسايل محوري و تعيين كننده وقت بگذاريم و كار كنيم، ياد آور شد: برنامه يي وسيع با موضوع صنعت و كشاورزي همگام با محيط زيست در حال تدارك است.

ابتكار افزود: از منابع درياي خزر بهره هاي بسيار مي توان برد، ليكن اين منابع دچار چالش ها و آسيب هايي شده است كه دولت براي برون رفت از آن ها و فراهم كردن زمينه ي استفاده بهينه از دريا، برنامه ي جدي دارد و اعتباراتي را معين كرده است.

وي با بیان اینکه مازندران سرزمینی ارزشمند با ظرفیت‌های زیست محیطی است، تصريح نمود: بهره كشي بيش از ظرفيت، موجب تخريب منابع شده است كه با تكيه بر آمايش سرزميني و برنامه ريزي اصولي، بايد چاره جويي نمود.

معاون رييس جمهور با اعلام اینکه پروتکلی اخیرا در کنوانسیون تهران امضا شده كه برای حفاظت از دریای خزر و بهره مندی از مواهب شیلاتی، گردشگری و تجاری در چارچوب ضوابط زیست محیطی، اقدامات مطلوبي را می توانیم صورت دهیم، گفت:  بايد برنامه ي علمي در خصوص مديريت فاضلاب‌هایی که وارد دریا مي شوند، تهيه و اجرا شود.

معاون ريیس جمهور با اشاره به اینکه نسبت به مدیریت صحیح منابع آب و مصارف کشاورزی و استفاده صحیح از نهاده های سم و کود باید در استان های شمالی جدی تر ورود پیدا کنیم، گفت:  یکی از ظرفیت های استان، گردشگری بوده که تاكنون نگاه غير مديريتي به آن شده است  و یکی از آثار سو غیرمدیریت شده گردشگری، فاضلاب است كه با توجه به برنامه و نگاه استان به اين مهم، اميدواريم، گام هاي جدي در اين مورد برداشته شود.

ابتکار با بیان اینکه طرح برنامه ساماندهي مديريت پسماند در استان هاي شمالي را در دست تهيه داريم، اذعان كرد: تمامي روستاها و شهرهای استان باید برنامه مدیریت پسماند داشته باشند و اين طرح ها بايد به تصویب شوراها برسد و شوراها در اين خصوص و در جهت نهادينه كردن مديريت پسماند در روستاها وظيفه محوري دارند.

رييس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اعلام اين كه نگاه اقتصاد سبز از ديگر برنامه هاي اين سازمان است، ياد آور شد: تمامي ابعاد مباحث اقتصادي بايد با مباحث محيط زيست ديده شود.

وی با اشاره به اینکه 10 درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح های مدیریت پسماند محیط زیست اختصاص خواهد یافت، افزود:  رودخانه ها از آلودگی، ساخت و سازغير مجاز و برداشت بی رویه شن و ماسه لطمه دیده اند كه برای ساماندهی رودخانه های کشور برنامه اصولي داریم.

معاون ريیس جمهور با اشاره به اینکه برای مدیریت جنگل و حفاظت مناطق چهارگانه برنامه جدی داریم، تصريح كرد: از منابع طبيعي مرتبط با گردشگري بايد محافظت صحيح صورت گيرد و هيچ فعاليتي نبايد به قيمت از دست رفتن منابع و مناظر طبيعي آغاز شود.

ابتكار با اشاره به اين كه ارزيابي محيط زيستي، راه حل پيوند توسعه با محيط زيست است، افزود: دولت لايحه ارزيابي زيست محيطي را به مجلس ارايه نموده است تا ان شاء الله ضمن اجراي طرح هاي توسعه توليدي و صنعتي، كمترين آسيب به مناطق و منابع كشور وارد گردد.

وي بر بهره گيري از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد در برنامه هاي حفاظت از محيط زيست با توجه به نگاه دولت تدبير و اميد به جامعه مدني و حقوق شهروندي، خاطر نشان ساخت: در برنامه ريزي و نظارت بايد نقش و جايگاه مردم ديده شود.

معاون رييس جمهور از پيشنهاد طرحي مبني بر تشكيل اتاق فكر حفاظت از محيط زيست در استان ها خبر داد و بر نقش و هم افزايي سازمان هاي مردم نهاد، صنعت، دانشگاهيان و نخبگان در اين راستا تاكيد كرد.

معصومه ابتکار، معاون رييس جمهور و ريیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، در بخش ديگري از سخنان خود، از وجود استانداران با درايت و جامع نگر چون دكتر فلاح اظهار اميدوراي نمود و گفت: ايشان تجارب زي قيمتي در خصوص مسايل محيط زيست دارند و جامع نگري كه در برنامه دكتر فلاح و همكارانشان وجود دارد، جاي اميدواري است و انتظار مي رود، همه مديران از وجود ايشان در جهت توسعه پايدار و صيانت از مواهب مازندران بهره ببرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *