در حالي تجربه چهارمين دوره شوراها و گذشت 16 سال از عمر شوراهاي اسلامي شهر را پشت سر گذاشتيم كه به موجب اصل يكصدم قانون اساسي و نيز شرح وظايف و اختيارات شوراها ، سرشت وجودي شوراها بر شالوده تحقق ضرورت تسهيل و تسريع پيشبرد برنامه ها ي اجتماعي،عمراني،بهداشتي،فرهنگي،آموزشي و ساير امور رفاهي از طريق همكاري مردم با توجه به مقتضيات محلي نظارت شوراها به عنوان منتخبان مردم بر عملكرد محلي مسئولين حكومتي قرار دارد .
شوراها حلقه واسط مردم و دولت هستند و وظايف آنان به انتخاب شهرداران و دهياران و نظارت بر آنان محدود نمي شود، بلكه بررسي و شناخت كمبودها و نيازهاي اجتماعي ، اقتصادي ، فرهنگي و آموزشي و نيز برنامه ريزي در خصوص مشاركت مردم در امور و اقدام در خصوص تشكيل انجمن ها و نهادهاي اجتماعي ، امدادي ، توليدي و توزيعي ، ادارات دولتي ، از جمله اهداف و وظايف شوراها است.
در واقع شوراها تجلي و تبلور تحقق ضرورت شكل گيري تشكل مردم نهاد از سوي مردم براي ايفاي نقش نظارتي پارلمان محلي است.اما اين ضرورت تا چه اندازه تحقق يافته است؟ تا چه اندازه شوراهاي شهر توانسته اند فراتر از محدوده ي تنگ شهرداري ها در راستاي وظايف ذاتي خود گام بردارند؟تا چه اندازه شوراهاي شهر توانسته اند ضرورت افزايش مشاركت مردمي در تصميم گيري ها و برنامه ريزي هاي محلي براي پيشرفت همه جانبه و فراگير در حوزه هاي مختلف محلي را تسهيل و تسريع كنند؟
بدون شك علل و عوامل مختلفي مي تواند موجب كاهش كارامدي و افزايش ناكارامدي شوراي شهرها ، جنگ قدرت وفرسايش توان شوراها در انتخابات هيات رئيسه نه از طريق يك مكانيسم مبتني بر رقابت سالم كه بر اساس قواعد رقابت هاي ناسالم دارد.
به نظر مي رسد انتخابات هيـات رئيسه شوراها كه هرساله برگزار ميشود در خيلي از شهرها تبديل و شبيه بازي فوتبال شده است كه در آن يك عده با هر ترفندي حتي در جنگ نامشروع به پيروزي خود چشم دوخته اند ، عده اي تماشاچي كه با توجه به حركت توپ و چرخش بازي به سود هريك از رقباي مدعي و خواهان عضويت در هيئت رئيسه ، براي اين و آن هورا مي كشند.
در اين روند ، گاه و بعضي از اعضاي شورا از تفكر ، برنامه ، شهامت و استقلال لازم براي اتخاذ كنش و واكنش در تصميم گيري براي انتخاب اعضاي هيات رئيسه برخوردار نبوده و آراي آنان بادي به هر جهت است كه مي تواند تا دقيقه نود و حتي وقت اضافه ، سرنوشت بازي را تغيير دهد. در چنين شرايطي عده اي از افراد سهم خواه بيرون از شورا نيز با ايفاي نقش دلال و گروه فشار بر آن مي شوند تا به سود يا زيان شخص يا اشخاصي از اعضاي شورا با پيش شرط كسب منافع شخصي و باندي وارد بازي شوند.
از سوي ديگر گاه بعضي از شهرداران نيز به علت ترس از استيضاح و احتمال عزل از سوي اكثريت شورا ؛با جانبداري خود از اكثريت اعضاء و مجري اوامر و نواهي اكثريت بودن ، بيش و پيش از آن كه به منافع و مصالح عمومي بيانديشد ، در جست و جوي راهي براي ابقاء خود به هر قيمتي هستنند.
درانتخابات هيات رئيسه شوراها كه هر ساله برگزار مي شود ، بويژه براي انتخابات هيات رئيسه در شوراهاي شهر ، گاه از چند ماه قبل لابي هاي سياسي و اجتماعي براي پيروزي در رقابت ها شكل مي گيرد كه انرژي و توان شوراها را از توجه به اهداف اصلي شوراها در راستاي پيشرفت و توسعه امور محلي دور ساخته است.
دقت در جنگ قدرت در چارچوب شيوه هاي رقابتي ناسالم ، از اين واقعيت خبر مي دهد كه عضويت در هيات رئيسه و بويژه رياست شوراها گاه چنان اهميتي مي يابد كه موجب فراموشي اهداف و وظايف اصلي شوراها مي گردد.
لذا با توجه به اينكه اين نوع رفتار از دور اول شوراها بوده و هر دوره تنش ها بيشتر ازدور قبل مي شود بهتر است تحقيقات علمي و دقيقي به عمل آيد تا راهكارهاي مناسب قانوني و مدني جهت تغيير اين نوع انتخاب با رويكرد انسجام و همدلي شوراها تدوين شود نه اينكه شاهد انتشار خبرهاي مختلفي مثل:عدم تشكيل هيئت رئيسه در فلان شوراي شهر ، به حد نصاب نرسيدن براي انتخاب هيات رئيسه، انتخاب نشدن بعضي از اعضاء شورا در هيچيك از كميسيونها به علت قرار گرفتن در اقليت باشيم. از اينرو اتخاذ راهكار مناسب قانوني جهت انتخاب شهردار و نحوه ي استيضاح و عزل شهردار بگونه اي كه شهرداران اقتدار بيشتري داشته باشند و نيز تجديد نظر و اصلاح شيوه ها و آئين نامه انتخابات هيات رئيسه شوراها ، يك ضرورت است.
درود بر بانوي استقامت و مردم مدار آمل. هميشه سربلند باشيد. با تشكراز هراز نيوز
اشاره خوب و منطقی بود متاسفانه اینگونه مشکلات در سایر انتخابات ملموس و محسوس بوده و قابل درمان هم نمی باشد
با سلام خدمت بانوی معتدل آملی .
سرکار خانم پروین اینکه در شوراها باید وحدت وجود داشته باشد شکی نیست تا کارهایی مردم به سرانجام رسد و بی شک انتخابات باید سالم باشدو نه اینکه اشخاصی بخواهند با لابی به حذف اعضای دیگر و خارج کردن انها اقدام کنند .
از اینکه شما به بعضی از افراد و گروه فشار در این دوره از شورای شهر اشاره نموده اید باید به عرض مبارک برسانم این فریضه کذب و پوچ است شاید در شوراهای قبلی این اتفاق می افتاد و لی در این دوره از شورای شهر آمل این قضیه اصلا وجود ندارد چون اکثر افراد از علم بالایی برخوردار هستند .
بی شک همگان می دانند که انهایی که جانماز اب میکشند باعث تفرقه در این دوره از شورای شهر شدند و دارند به نوعی تنش ایجاد میکنند تا حرف خود را به کرسی بنشانند .
ولی اعضای شورای جدید با یک صلابت خاص در این دوره از انتخابات حاضر شدند و به کسانی رای دادند که بدور از نگاه سیاسی و جناحی و فقط برای کارکردن دست بلند کردند
انهایی که شبانه پیام می دهند که ما بچه مسلمون هستیم بهتر است همان بچه مسلمون بمانند و با نا مسلمانان قاطی نشوند .
از قدیم گفتند جوجه را اخر پاییز می شمارند .
ولی افسوس از اینکه بعضی از دوستانی که در شورا هستند و ما در حضور انها شاگردی می کردیم و بعضی از انها که از یادگاران هستند چرا نباید برای خود مستقل تصمیم بگیرندد چرا باید تحت تاثیر اشخاص به قول خانم پروین از بیرون قرار بگیرند .
اصلا باند و گروه چه معنی دارد .
دوستان نمایندگان شورا شدند تا برای پیگیری امورات مردمی تلاش کنند یا همانطور که سرکار خانم پروین در متن بالا فرمودند.
پساین همه حرفو حدیث ها برای چیست ..
لطفا خجالت بکشید…
جمع کنید این خیمه شب بازی رو شما رو سه نفر…
بازنده اصلی انتخابات 12 شهریور شما و آقای حاشیه ساز بودین…
سلام:تقریبابرهمگان روشن است سیستم انتخاب داخلی شوراها به خصوص درشهرآمل میراث شماوهمکارانتان دردوره های قبلی بوده وحداقل شمانمیتوانیدبه این انتخابات داخلی نقدداشته باشیدمگراینکه ازیادگاربه جاگذاشته پشیمان شده باشید، ضمنا نکته مهمتر2یا3عضوشورا ازکسانی هستندکه بادوندگیهای شمابه شوراراه پیداکردندحداقل به اونها درس فوق رادیکته کنید.تشکر
درود بر نویسنده محترم. استفاده کردیم. کاملا درست است فرمایشاتشان
واقعا مسخرست کسی صحبت از وحدت میکنه که در تمام دوران مدیریتشان در شورا تفرقه باندبازی و عدم تعامل با سایر ادارات شهر و انتخاب ضعیف ترین شهردار چند سال اخیر امل و قوی ظدن باندهای مخوف در شهرداری توسط انها صورت گرفت خانم … از کدام وحدت حرف می زنید؟ شما 3 نفر عرضه جمع کردن اعضای ستاد بعد انتخابات را نداشتید و با همه قطع رابطه شدید اونوقت داری به شورا انتقاد می کنی؟شما حتی دوستان ستادیتان هم شمارو قبول ندارند و از جنابعالی و مرد حاشیه ساز فاصله گرفتند البته از نطر شما همه فرصت طلبند جز شما
البته همه ما از نظر ایشان در مورد جناح اقلیت در شورا باخبریم ولی چون ایشان ذاتا از جنس نتاقض هستند تعجبی نداره مارمولک واژه ایشان در مورد چه کسی بود (پدرسالار) ولی امروز ابراز ناراحتی می کنند از امثال اینها باید ترسید چون راحت دروغ می گویند
یادشان رفته اسما طرفدار محیط زیست بودند ولی در تغییر کاربری غیر اصولی و قانونی باغ دوست آقای حاشیه ساز و احتمالا اسپانسر خدشان چه ….کردند این تناقضات همیشه در ایشان همیشه بوده و هست بد نیست ایشان به این ابهامات پاسخ دهند
سلام.نمیدانم علی رغم تلاش بسیارچرانتوانستم خودم رومتقاعدکنم که این نوشته فقط عکس استادآجدانی روکم داره،زیرا اول اینکه خانم پروین ازابتدانه سخنران ماهری بودندونه نویسنده چیره دست وثانیانوع نوشتاروخط فکری پشت آن مسلمامتعلق به استادآجدانی است.قضاوت بامردم اندیشمند آملی
از هراز نیوز بعنوان یک رسانه متعهد و ارزشی انتظار میره که مطالبی در خور این رسانه منتظر کنه..
برای انتشار این تحلیل آبکی و سطحی که صرفا شبیه صحبت های توی صف نون وایی هست متاسفم..
البته اگر این مطلبو … ننوشته باشه..
با نويسنده محترم كاملا موافقم
شما که خودت با رانت آقای حاشیه ساز رفتی تو دانشگاه پست گرفتی حرف از شایسته سالاری و قانون مداری نزن..
خندم میگیره وقتی تصور میکنم قراره واسه مجلس بیای…
آقای حاشیه ساز
پسرک
خانوم مشاور ارشد
شمس الله حیا کن
دژبانی رو رها کن
به نظر من اين تحليل در مورد بعضي از شهرهاي ديگر غير از آمل هم هست .
جالبتر از متن بعضي از كامنتها هست كه انگار فقط دارند از روي حرص و جوش خوردن خودشان حاشيه درست مي كنند و حتي دوست ندارند يكي را صاحب نظر ببينند.
بعضضي از كامنت نويسا دقت كنند خانم پروين اين نقد را به همه ي دوره هاي شورا وارد دانستند نه فقط اين دوره