ورود معترضان به درون سفارت انگلیس  با واکنش‌های گوناگونی در سطح جهانی روبه‌رو شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از «رویترز»، وزارت خارجه انگلیس از ایران خواست تا اقدام فوری برای تحت کنترل درآوردن موقعیت را انجام دهد.

در بیانیه وزارت خارجه انگلیس آمده است: مقامات ارشد با مقام (دیپلمات ارشد) ایرانی در لندن صحبت کرده‌اند تا مقامات ایرانی با بیشترین فوریت، این اطمینان را بدهند که اوضاع تحت کنترل درآمده و از ساختمان دیپلماتیک ما محافظت کنند، چرا که آنان بنا بر قوانین بین‌المللی، موظف به انجام این کار هستند.

وزارت خارجه همچنین از شهروندان خود در ایران خواست تا درون ساختمان بمانند و بیرون نیایند.

این بیانیه افزود: شمار چشمگیری از راهپیمایان به ساختمان سفارت ما، حمله و از جمله به اموال ما خسارت‌هایی وارد کرده‌اند.

در این بیانیه همچنین آمده است: اکنون اوضاع متغیر است و جزییات به مرور بیشتر مشخص می‌شود. ما از این رویداد خشمگین هستیم، چرا که این کار کاملا غیر قابل پذیرش است و ما آن را محکوم می‌کنیم.

وزارت خارجه انگلیس افزود: ما از آنها انتظار داریم تا سریع وارد عمل شده و اوضاع را تحت کنترل درآورند و امنیت کارکنان و اموال ما را تضمین کنند.

افزون بر این، «دیوید کامرون»، نخست وزیر انگلیس نیز حمله به سفارت انگلیس در تهران را «عصبانی کننده و غیر قابل دفاع» خواند و از جمهوری اسلامی خواست تا کسانی را که مسئول این رویداد بودند، تعقیب کند.

کامرون در بیانیه خود افزود: حمله امروز به سفارت انگلیس در تهران عصبانی کننده و غیرقابل دفاع است.

در این بیانیه همچنین آمده است: دولت ایران باید این را تأیید کند که کوتاهی در دفاع از کارمندان، پیامدهای جدی به همراه داشت. ما در روزهای آینده، اقدامات مقتضی را انجام خواهیم داد.

وزیر خارجه انگلیس در واکنش به رویدادهای امروز مردم و دانشجویان در جلوی سفارت انگلیس در تهران گفت: ایران باید منتظر پیامدهای جدی این کار باشد.

باراک اوباما نیز از رخداد روز سه‌شنبه ابراز نگرانی عمیق کرد. وی این رویداد را نشان‌دهنده این دانست که دولت ایران، وظایف بین‌المللی خود را جدی نگرفته است.
این اظهارات در آغاز دیدار اوباما با نخست‌وزیر هلند صورت گرفت و وی در ادامه، این کار را غیر قابل قبول دانست.

«خوزه فیلیپه مورائس کابرال»، سفیر پرتغال در سازمان ملل ـ که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد ـ در اظهاراتی، حمله به سفارت انگلیس را از سوی شورای امنیت به شدت محکوم کرد و گفت: شورای امنیت این کار را با شدیدترین لحن ممکن محکوم می‌کند و کشورهای عضو از مقامات ایرانی می‌خواهند که از اموال و اماکن دیپلماتیک و کنسولی نگهداری کنند و به تعهدات بین‌المللی خود احترام کامل بگذارند.

«کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ایران خواست به وظایف خود در چهارچوب حقوق بین‌الملل برای حفاظت از سفارتخانه‌ها متعهد باشد.

وی این رخداد را باعث نگرانی شدید و نپذیرفتنی و مستحق محکومیت شدید دانست.

«الن ژوپه»، وزیر خارجه فرانسه نیز گفته است: در این وضعیت غیر قابل پذیرش، فرانسه همراهی خود با بریتانیا را اعلام می‌کند. حکومت ایران یک بار دیگر، بی‌توجهی خود به حقوق بین‌الملل را نشان داده است. فرانسه نقض بهت‌آور و بی‌شرمانه کنوانسیون وین را محکوم می‌کند.

وزارت خارجه روسیه نیز اقدام تظاهر کنندگان را محکوم کرد و گفت: ما حمایتمان از دیپلمات‌های بریتانیایی را اعلام می‌کنیم و امیدواریم، مقامات ایرانی، اقدامات لازم را اجرایی کنند تا نظم به سرعت بازگردانده، حادثه بررسی و از تکرار چنین حوادثی پیشگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *