احسان محمدی پور/ توسعه پایدار از چهار شاخص اصلی تشکیل شده است که عبارتند از توسعه اجتماعی توسعه اقتصادی توسعه فرهنگی و توسعه زیست محیطی که این چهار شاخص به مثابه چهار پایه یک صندلی هستند که اگر توازن آنها رعایت نشود قادر به نشستن روی صندلی نخواهیم بود.

وقتی به این چهار شاخص توجه می کنیم بدون شک توسعهفرهنگی که موضوع صحبت ماست نظرها را به سوی خود جلب می کند و بطوریکه اهمیت آن بیشتر از توسعه سیاسی در این شاخص ها لحاظ شده است.اما در کشور ما توسعه فرهنگی همواره با مشکلات زیادی مواجه بوده و گهگاه در مسیر توسعه یا اسیر حاشیه شده یا با عوامل بازدارنده زیادی روبرو شده است. با این مقدمه کوتاه لازم دانستم تا در مورد دستاوردهای دومین دوره جشنواره بین المللی فیلم های ویدویی یاس در آمل مطالبی را عنوان کنم.

میزبانی آمل

شهر آمل با قدمت و پشتوانه بالای تاریخی و باستانی که زادگاه بزرگان زیادی در عرصه های مختلف بوده است به عنوان یک شهر بزرگ فرهنگی محسوب می شود. قطعا در برگزاری هر جشنواره و یا هرنوع برنامه معتبر برای اولین بار مشکلات زیادی وجود دارد که نمی توان آنرا انکار کرد.اما متاسفانه یک معزل همیشگی مازندران و آنهم تعصبات بیجای شهری گهگاه تحلیل ها را به سو نیت و تسویه حساب تبدیل می کند و انتقادها را جهت دار و غیر واقعی می کند.همیشه برگزاری جشنواره ها براساس امکانات محیطی و سخت افزاری صورت نمی گیرد و هدفی فراسوی آن یعنی گسترش و تعمیم دادن اصل جشنواره و هدف نهایی آن به مناطق مختلف است که عامل انتخاب می شود. پس باید به این موضوع کلان تر نگریست.وقتی دکتر ایوبی معاونت سینمایی وزیر ارشاد و آقای مسافر آستانه دبیر جشنواره بارها از میزبانی آمل تقدیر می کنند واعلام میکنند آمل باز هم می تواند میزبان جشنواره باشدو همچنین یکی از برندگان همایش از حضور پرشور مردم درسینماها به وجد می آید و اعلام می کند که کیفیت سینما در حد استقبال مردم نبود نشاندهنده فرهنگ و ذوق بالای مردم آمل است و نشان دهنده موفقیت جشنواره در آشتی مردم با سینما دارد.

کارگاههای آموزشی

در حاشیه این جشنواره کارگاههای آموزشی با ارزشی مانند عکاسی و کارگردانی توسط اساتید بزرگ ایرانی بطور رایگان برگزار شد.بدون شک اگر بطور آزاد کسی بخواهددر این کلاس ها شرکت کند باید هزینه بسیار سنگینی را پرداخت کند حالا شما توجه بفرمایید اگر هرسال این جشنواره تکرار شود تا چه اندازه علاقمند به هنر های مختلف می توانند ازین کلاس ها بهره مند شوند و به اطلاعات روز مسلط شوند که قطعا این موضوع اهمیت بسیاری در پیشرفت علاقمندان در مسیر اصولی و علمی هنر شود.

حضور هنرمندان در سینمای آمل

در این چند روز چند تن از کارگردان ها و بازیگران مشهور سینما و تلویزیون ایران به سینماهای آمل امدند و مورد استقبال بسیار زیاد مردم قرار گرفتند.هرچند که منتقدین تعدادآنهارا کم توصیف کردند ولی دوستان این نکته را فراموش کردند که سالهاست نبود یک هتل مناسب در امل بسیاری از جشنواره ها همایش ها و سمینارهارا  دچار مشکل کرده است و صنعتی ترین شهر استان علیرغم داشتن مهمانان داخلی و خارجی زیاد همچنان از نداشتن هتل مناسب رنج می برد.وقتی مهمانان باید در شهر دیگری اسکان پیدا کنند قطعا حضورشان کاهش پیدا می کند باشد که چنین جشنواره هایی حساسیت مسئولین به احداث یک هتل مناسب در آمل را تقویت کند و این کمبود اساسی در شهر جبران شود.ولی همین حضور اندک اهالی فیلم و سینما در سینمای آمل موجی از شادی و علاقه را در مردم ایجادکرد بطوریکه بازار عکس و امضا حسابی داغ بود و هر روز به تعداد مردم در سینما اضافه می شد.واین یعنی ایجاد شدن زمینه و علاقه و انتظار در مردم برای تکرار جشنواره

انگیزه سازی برای علاقمندان

وقنی در اوایل دهه 90 مسئولین ژاپنی اعلام کردند که در یک دهه آینده ؤاپن میزبان جام جهانی فوتبال خواهد بود همه به آنها خندیدند و این موضوع غیر ممکن دانستند. ولی ژاپنی ها در کشوری که استعدا فوتبال در آن بسیار کم بود با سرمایه گزاری  و فرهنگ سازی که یکی از آنها ساختن انیمیشن های فوق العاده در زمینه فوتبال بود استعدادهارا شکوفا کردند نه تنها میزبانی جام جهانی 2002 را بدست آوردند بلکه امروز در هر دوره جدی ترین پتانسیل آسیا برای شگفتی ساز شدن است و بیشترین بازیکن لژیونر را دارد.در مورد جشنواره ها نیز باید اینگونه نگریست که بسیاری از افراد در همین آمد و شدها و جشنواره ها به این هنر علاقمند می شوند و یا علائق خود را سمت و سو می بخشند مصداقی که در مورد تیم والیبال کاله رخ داد و امروز جوانان زیادی در این شهر عاشق ستاره والیبال شدن هستند.

تقدیر از بزرگان هنر آمل و نمایش فرهنگ مازندران

یکی دیگر از دستاوردهای این جشنواره تقدیر و بزرگداشت هنرمندان مشهور امل مانند نادر مقدس کارگردان بنام کشور و استاد مسعود فروتن که برنامه یادگاری ایشان هم اکنون از رسانه ملی در حال پخش است و مخاطبین بسیاری دارد.آری اینها در شهر خود در پیش چشمان همشهریان خود تقدیر شدند آنها بعد سالها در آمل از رسانه ملی تقدیر شدند و آملی ها فرزندان شاخص هنرمند خود را با افتخار تشویق کردند.اجرای موسیقی مازندرانی توسط استاد رستمی به قدری زیبا بود که دکتر ایوبی سینمایی وزیر ارشاد که مازندرانیست به وجد آمد ونتوانست احساسات خود را کترل کند و دوباره به جایگاه رفت و از اجرای این برنامه موسیقی تقدی کرد.

کلام آخر

بدون شک برگزاری این جشنواره مشکلاتی داشت که باید بررسی شود اما فراموش نکنیم که تا آخرین لحظات افرادی بودند که خواستند به بهانه های مختلف مراسم اختتامیه را از آمل بگیرند شاید همان هایی که می گفتند چرا آمل ؟ و اصلا چه ضرورتی دارد جشنواره یاس در مازندران برگزار شود؟ همانهایی که جشنواره ها را ملی تحویل گرفتند ولی به دلیل مدیریت غلط گستره آن استانی و نهایتا متوقف شد.قطعا با تکرار جشنواره هایی در این سطح بسیاری از مشکلات و تحلیل های نادرست سامان می گیرند چون همیشه شروع و استارت کار سخت است.این جشنواره فرصتی برای معرفی دوباره این شهر بود و گستردگی تبلیغاتی و رسانه ای آن یک بار دیگر نظرها را به سوی آمل جلب کرد پس بیاییم با ارائه راهکار و پیشنهاد های سازنده و کارشناسی زمینه را برای تکرار و برگزاری با کیفیت تر این جشنوارها در آمل آماده کنیم.قطعا یاس زرین واقعی به مردم آمل رسید که عامل اصلی این موفقیت بودند.

2 thoughts on “یاس زرین برای آمل”
  1. این نداشتن هتل دیگه داره آبروی شهرو می بره.مسئولین به فکر باشند.

  2. مطلب خوبي بود كاملانكاتاشاره شده درست است نبايد سياه و سفيد ب ايممسايل نگاه كرد نهايتا دستاورد اين همايش خوب بود در صورت ادامه يافتن تقطه عطفي برايامل و مازندران خواهد شد يه تيم واليبال داشتيم كه رفت حداقل با اينكارها كمي اوقات فراغت مردم را ساماندهي كنيم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *