هراز- یک عضو فراکسیون رهروان ولایت، درگیری لفظی روز گذشته نمایندگان با رییس مجلس را از جمله پس لرزه های استیضاح وزیرعلوم می داند که منجر به عمیق تر شدن شکاف میان دو طیف اعتدالی و افراطی شده است.
به گزارش فرارو، تصمیم گیری مجلس درباره نحوه معرفی کاندیدای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات مورد اعتراض طیف خاصی از نمایندگان قرار گرفت.
پیش از این کمیسیون فرهنگی مجلس از میان متقاضیان شرکت در انتخابات نمانیده عضو هیات نظارت بر مطبوعات، دو عضو نزدیک به جبهه پایداری یعنی حمید رسایی و محمود نبویان را به صحن علنی مجلس برای رای گیری معرفی کرده بودند.
در این کمیسیون افرادی همچون علی مطهری و جواد هروی هم نامزد شرکت در این انتخابات بودند.
این انتخاب کمیسیون فرهنگی یعنی معرفی دو نماینده از یک طیف خاص با اعتراض سایر نمایندگان مواجه شد و خواستار دخالت هیات رییس مجلس برای معرفی افراد بیشتری به صحن علنی برای انتخاب بودند.
دیروز علی لاریجانی در رای گیری، نظر استمزاجی، نمایندگان را درباره شیوه کمیسیون فرهنگی انتخاب نماینده عضو هیات نظارت بر مطبوعات را جویا شد که این نظر کمیسیون با مخالفت نمایندگان مواجه شد.
علی رضا زاکانی نماینده تهران در اعتراض به تصمیم رییس مجلس درباره نحوه معرفی کاندیدای عضویت در هیات نظارت بر مطبوعات، علی لاریجانی را دیکتاتور خطاب کرد.
لاریجانی هم در پاسخ به این اعتراض و برخی اعتراضات نمایندگان هم فکر وهم طیف زاکانی گفت: قطعاً استبداد بد است اما اگر این موضوع بد است، به طور حتم استبداد اقلیت بدتر است.
او تاکید کرد که «این دیکتاتوری نیست، چطور میگویید دیکتاتوری است؟ دیکتاتوری را کسانی میکنند که رأی مجلس را قبول نمیکنند. از طرف دیگر براساس آییننامه رئیس مجلس باید در این رابطه تصمیمگیری کند و من در رابطه با این موضوع ابهام داشتم و شما باید براساس آییننامه به آن احترام بگذارید.»
کمالالدین پیرموذن نمانیده اردبیل درباره درگیری لفظی لاریجانی با زاکانی در گفتگو با فرارو گفت: این درگیری نشانه ای از شفاف شدن مواضع دو طیف اصلی در مجلس است.
وی با بیان اینکه اتفاق امروز را به فال نیک می گیرم چرا که باعث شفاف شدن مواضع شد، گفت: در جلسه استیضاح آقای فرجی دانا، که جریان اقلیت با جذب آرای نمایندگان عضو فراکسیون رهروان ولایت که فراکسیون اکثریت مجلس محسوب می شود مدعی شدند که این فراکسیون هم به استیضاح وزیر علوم رای داده است.
پیرموذن افزود: این در حالی است که مواضع فراکسیون رهروان همان مواضع آقای لاریجانی است و آنچه که در جلسه استیضاح شاهد بودیم تنها یک اتفاق استثنایی بود و درگیری لفظی امروز در صحنه مجلس هم این پیام را به دنبال داشت که قرار نیست باز هم در مجلس اقلیت جای اکثریت را بگیرد.
وی با اشاره به جلسه امروز فراکسیون رهروان ولایت در مجلس گفت: دیروز صبح جلسه شورای مرکزی رهروان برگزار شد و در این جلسه تاکید شد که در موضوعات مهم تصمیم گیری از جمله در جلساتی همچون استیضاح ضروری است که نظر فراکسیون مورد توجه قرار گیرد و مواضع همه نمایندگان هم به طور شفاف درباره آن اعلام شود.
عضو فراکسیون رهروان ولایت افزود: برخورد آقای لاریجانی باعث شد جلوی دیکتاتوری اقلیت که گمان می کرد با یک جلسه استثنایی استیضاح میدان دار مجلس شده اند گرفته شود.
وی ادامه داد: آقای لاریجانی اجازه نداد که با هوچی گری و فریادزدن ها و ناسزا گفتن های اقلیت خودمحور مجلس دو نماینده افراطی نزدیک به جبهه پایداری کاندیدای هیات نظارت بر مطبوعات شوند و قاطبه نمایندگان هم بر وجود چند صدایی مورد تاکید رییس مجلس حمایت کردند.
پیرموذن با تاکید بر اینکه پس از جلسه استیضاح و البته جلسه امروز مجلس صف بندی نمایندگان شفاف تر شده است گفت: در مجلس دو طیف رو در روی یکدیگر صف بندی کرده اند که یک طیف فراکسیون اعتدال گرای رهوران ولایت است و طیف دیگر فراکسیون تندرو و افراطی نزدیک به احمدی نژاد، جلیلی و پایداری است.
وی با بیان اینکه به منظور حفظ انسجام فراکسیون اکثریت فراکسیون اعتدال تشکیل نمی شود گفت: فراکسیون رهروان ولایت، ظرفیت همراهی و نمایندگی اکثریت نمایندگان با گرایش های اصلاح طلبی و مستقل و همچنین اصولگرایی معتدل را دارد از این روضرورتی ندارد که فراکسیون دیگری تشکیل شود.
عضو فراکسیون رهروان ولایت درباره اینکه چرا این فراکسیون اکثریت نتوانست در جلسه استیضاح فرجی دانا نقش آفرینی داشته باشد و مانع از استیضاح شود گفت: متاسفانه این اتفاق یک اتفاق استثنایی و ناشی از دو سر بازی کردن برخی نمایندگان به خصوص آقای باهنر بود.
به گفته وی رایزنی های کرمانی های مجلس از یک سو باهنر و از سوی دیگر زاهدی در رای آوردن استیضاح فرجی دانا موثر بود و به نوعی گل به خودی آقای باهنر به فراکسیون رهروان منجر به رای آوردن استیضاح شد.
پیرموذن درباره اینکه آیا باهنر از فراکسیون رهروان جدا شده است چرا که امروز هم در جلسه شورای مرکزی شرکت نکرده بود گفت: نه دلیل غیبت ایشان در جلسه فراکسیون به دلیل مرخصی است که گرفته و دو روزی است که در مجلس حاضر نمی شود و اینکه در جلسه استیضاح ایشان در رای عدم اعتماد به فرجی دانا رایزنی های گسترده ای داشتند ناشی از سیاسی و سیالی ایشان است نه به دلیل جدا شدن از فراکسیون.