شرکت در یک فستیوال موسیقی باعث شد تا آنها تصمیم بگیرند، از سوییس راهی ایران شوند، آن هم پا در رکاب و با دوچرخه.
آنطور که راهنمای گروه گفته، یکی از گردشگران همراه او، مسوول کوهنوردی یکی از مناطق کوهستانی سوییس است که با گذر از کنار قلهی سبلان در اردبیل تصمیم گرفت، سفر بعدیاش در ایران همراه با صعود به قلههای سبلان و دماوند باشد.
این گردشگران دوچرخهسوار 24 روز در ایران خواهند ماند. آنها هفت روز پیش، از مرز بازرگان به ایران وارد شده و مسیرشان را از مرز شمال غربی ایران ادامه دادهاند و تهران، نقطهی پایانی سفرشان خواهد بود.
شعله جلیلیخیابانی – راهنمای گردشگری این گروه – به خبرنگار ایسنا گفت: این هفت نفر سفرشان را با دوچرخه از سوییس آغاز و از کشورهای مختلفی گذر کردهاند و در طول سفر، صعودهای متعددی را به قلههای مرتفع داشتهاند؛ اما در ایران، بیشتر دوچرخهسواری میکنند، چون مسیر انتخابیشان پرشیب و مترفع است.
وی اظهار کرد: آنها در هفت روزی که در ایران سفر کردهاند، با دوچرخه از شهرهایی مانند ماکو، جلفا، آستارا، مشکینشهر، اردبیل، خلخال، گیوی و رشت گذشته و یک شب را طبق تمایلشان در سواحل دریای خزر کمپ زدهاند. این گردشگران هنوز فرصت نکردهاند، به شهرهای بزرگ ایران وارد شوند، چون مسیرشان فقط از شهرهای کوچک و جادههای فرعی گذر میکند، مناطقی که امکانات مناسب و گاه حداقلی برای گردشگر ندارند و همین موضوع باعث تعجب آنها شده است.
او همچنین با اشاره به وضعیت جادهها در نوار مرزی و شهرهای شمال غربی ایران، گفت: جادههایی که این گردشگران از آنها عبور کردند، واقعا وحشتناک هستند، آنها بارها پرسیدهاند که چرا مردمی با این فرهنگ و شخصیت، رانندگی وحشتناکی دارند؟!
راهنمای این گروه سوییسی سپس اظهار کرد: در شهرهای کوچک اصلا اقامتگاه خوب وجود ندارد، این گروه برخی شبها مجبور شده، در هتلهایی اقامت داشته باشد که مثلا اتاقش پنجره نداشته یا در اتاق، سرویس بهداشتی نبوده است. در مسیر گذر این گردشگران، با وجود مناظر شگفتانگیز، اصلا فضای مناسبی برای کمپینگ وجود ندارد، بیشتر نقاطی که محل کمپ زدن هستند، امکانات رفاهی حداقلی مانند سرویس بهداشتی را ندارند و این موضوعی بود که این گردشگران دربارهی آن بارها صحبت کردهاند.
جلیلی همچنین به برخورد ایرانیها با این گردشگران دوچرخهسوار اشاره کرد و گفت: آنها بارها گفتهاند، شخصیت و فرهنگ ایرانیها بسیار قابل توجه و متمایز از سایر فرهنگهاست و به همین دلیل، به ایرانیها خیلی احترام میگذارند و به نظرشان، روی خوش و مهماننوازی ایرانیها رفتاری کمنظیر است.
او سپس به نحوهی آشنایی این گروه با ایران اشاره و اضافه کرد: آنچنان که اعضای گروه گفتهاند، فستیوالهای هنری و موسیقی سبب آشناییشان با فرهنگ و مردم ایران بوده و همین، انگیزهای شده تا برای سفر به ایران آن هم با دوچرخه و بدون داشتن نگرانی نسبت به شرایط امنیتی اقدام کنند.