غلامعلی حدادعادل در یادداشتی درخصوص مسائل زیست محیطی شمال کشور به بیان نقطه نظرات خود پرداخت.

متن یادداشتی که در سایت «نماینده» منتشر شده به این شرح است: سه چهار روز بعد از عید فطر سال ۹۳ را در استان مازندران گذراندم. هم هنگام رفتن و هم در مراجعت تقریبا عرض استان را از قائم شهر به چالوس و از چالوس به قائمشهر طی کردم. در این سفر چند نکته توجه مرا به خود جلب کرد:

۱- در بزرگراه های کمربندی، سراسر مسیر زمین های دو طرف از کشاورزی یا به تجاری مبدل شده و یا به ساخت انواع هتل ها و آپارتمان ها برای گردشگران سایر شهرها اختصاص یافته است.

به طور کلی در بیشتر مناطق شمال کشور، در دهه های اخیر، بسیاری از فضاهای سبز به تاراج رفته و زمین های کشاورزی نابوده شده است. دریا، هم از چشم مسافران محو شده و هم دسترسی مردم عادی به دریا، که قدرت خرید ویلاهای کنار دریا را ندارند و یا از مزایای موسسات دولتی استفاده نمی کنند از بین رفته است. نابودی زمین های کشاورزی همان دغدغه ای است که مقام معظم رهبری بارها و از جمله در دیدار ماه مبارک رمضان همین امسال با هیئت دولت، به تفصیل با رئیس جمهور و وزرا در میان گذاشتند و نسبت به آن ابراز نگرانی کردند.

۲- در سراسر مسیر، هزاران فروشگاه بزرگ و کوچک ایجاد شده که حکایت از هجوم نوعی زندگانی مصرفی از نوع غربی آمریکایی و اروپایی می کند. کل شمال در مسیر مسافران، در حال پوست اندازی و تبدیل شدن به خیابان های اعیان نشین شمال تهران (نظیر شهرک غرب، بلوار آفریقا و…) است. علائم تجاری خارجی با حروف خارجی، بدون استفاده از خط فارسی همه جا را پر کرده است. نام هایی مانند ZARA و Selection و فست فود و تین پوش و امثال آن جایی برای هویت ملی باقی نگذاشته است. گوئی همه در فرار از سبک زندگی اسلامی و هویت ملی با هم مسابقه گذاشته اند. در این مسیر هر که می خواهد خود را مهمتر جلوه دهد و مشتری بیشتری جلب کند فرنگی مآبی بیشتری به خرج می دهد. زبان و خط فارسی، عمدتا به مشاغل رده پایین اختصاص دارد (همان طور که در ساختمان ها برای دستگاهی که انسان ها را بالا می برند لفظ فرنگی آسانسور به کار می برند و برای دستگاهی که گچ و آجر را در ساختمان ها بالا می برد لفظ فارسی «بالابر» را.)

۳- در مقایسه با مظاهر و ظواهر غربی و فرنگی که همه جرا را پر کرده و چشم ها را خیره ساخته است، مظاهر و ظواهر اسلامی و انقلابی بسیار اندک و ضعیف و در حکم «النادر کالمعدوم» است. جز در موارد معدود، دیگر نشانی از عکس شهدای جنگ و انقلاب دیده نمی شود. مسجد که نماد جامعه اسلامی است با آنکه در شمال کم نیست تقریبا در این مسیر کمربندی وجود ندارد. به همان اندازه که تبلیغات زندگی مصرفی و تجملاتی فراوان و چشمگیر است، تبلیغات دینی و اسلامی و معنوی اندک است.

در مجموع احساس اینجانب به عنوان یک ایرانی این است که شمال کشور به علت هجوم گردشگران داخلی به سرعت قلب ماهیت می‌شود و گویی به جای آنکه سرزمین سرسبز و حاصلخیزی برای انواع تولیدات کشاورزی و محصولات طبیعی باشد قرار است به محل خوشگذرانی و استراحت عده‌ای از بیرون استان‌های شمالی بدل شود. آهسته و پیوسته، بی آنکه همه احساس کنند، از روشنی روز به سوی تاریکی شب می‌رویم. هیچ‌کس به فکر نیست و هیچ‌کس مسئول نیست. پول و سودآوری بر همه چیز حکومت می‌کند. اینجانب، با احساس نگرانی و مسئولیت، خطاب به همه مسئولان ارشد و مدیران اجرایی در استان‌های شمالی و نیز به همه نمایندگان محترم این استان‌ها در مجلس شورای اسلامی و مسئولان دولتی مقیم مرکز، خاضعانه و دلسوزانه عرض می‌کنم که «أین تذهبون؟» آیا وقت چاره‌اندیشی و «عزم ملی» و «مدیریت جهادی» فرا نرسیده است؟

15 thoughts on “حداد عادل: شمال کشور به کجا می رود؟”
  1. خدا رو شکر که حداقل چند نکته توجه یه نفر از مسئولین رو به خرابه های شمال جلب کرد.متاسفانه همه انگار فکر می کنن اینجا کلا گل و بلبل هست و با چند تا درخت در آستانه ی نابودی و دریا که چه عرض کنم ،فاضلاب خزر ،دیگه اینجا هیچ مشکلی نداره!!!

  2. می رود به آنجایی که امثال شما نمایندگان مجلس و مدیران و وزیران و امیران قصد فرستادن شمال به ان جا را دارند

  3. اینکه فروشگاههای زنجیره ای یا هتل ورستوران ویامجتمع های تفریحی توریستی درکنار جاده ها قدعلم گردن عیبه یااینکه کشاورز بدبخت باهزار مشکل به تولید برنج دست بزنه وآخرسر باواردات زیاد برنج خارجی محصولش به قیمت پایین بفروشه خوبه فقط این سرسبزی شالیزار برای شما که چشم نواز هست کافیه ورضایت شماراجلب می کنه که همه جا سبز وحاصلخیزه اونوقت چی دست کشاورزمیاد هیچی فقط زحمت وبدهکاری وام سلف

  4. شما اگه خیلی دلسوزین دلتون به حال کشاورز بدبخت بسوزه که با کلی زحمت برنج تولید میکنه تا به قیمت خوب بفروشه اونوقت مواجه میشه با برنج های وارداتی!!!انتظار دارین کشاورز بدبخت چیکار کنه،باز دوباره با این وضع نابسامان برنج تولید کنه؟؟؟نه نمیکنه بجاش میره تغییر کاربری میده ویلا میزنه یا رستوران های آسانسور دار…..
    بله آقای مسئول،ای کاش اینارم میدیدین

  5. دوصد گفته چو نیم کردار نیست. یعنی عمل کردن 400 برابر حرف زدنه.آقای مسئول شما و دوستانتان مقصرید و باید پاسخگو باشید.تاسف خوردن دردی را دوا نمیکند.سیاست های غلط مارا به اینجا کشاند .طبیعتمان را گرفت اینجا را تفریحگاه هر بی فرهنگی کرد که ادعای فرهنگ دارد ولی نمی داند زباله را باید در سطل اشغال ریخت.آیندگان از شما به نیکی نخواهند یاد کرد.آستینتان را بالا بزنید خیلی ها حرف زدند

  6. باسلام، خدمت آقاي حداد و مسئولان محترم در …. شما مي دانيد كشاورزان رنجكش براي بدست آوردن محصول استراتژيك برنج چه مشكلات و مصائبي را تحمل مي كنند و چقدر بايد هزينه بكنند؟ و در نهايت قيمت برنج ….؟ آيا مي دانيد عامل اين نابساماني چه كساني هستند؟ لطفاً اگر براي شما سخت نيست به فكر باشيد و خودتان را تكاني بدهيد…..

  7. جناب آقای حدادعادل باید به شما ودیگر دست اندر کاران تبریک گفت که وضعیت فرهنگی کشور را به اینجارساندیدآیا برای این وضعیت پاسخگو هستید چون بعدازانقلاب کلیه امکانات کشور دراختیار شمابود واقعادست مریزاد دارد

  8. آقای حداد، عادل باشید!
    این تیتر و یادداشت آقای حداد، ما را بر آن داشت تا در آینده ای نزدیک گزارشی از خرابکاری زیست محیطی وی و دوستانشان در یکی از روستاهای اطراف آمل تهیه و به محضر همه مازندرانی ها و مخاطبین (ی که این ژست های دلسوزانه را می بینند) تقدیم نماییم.
    آقای حداد!
    شما و دوستانتان شمال کشور را به کجاها بردید!!!؟

  9. باسلام خدمت مسئول دلسوز جناب آقای حداد بگذارید هرکس هرچی میخواهد بگوید چراکه درهر دوره وزمانی کسانی بودند که همه را به یک چشم نگاه میکردند (از آدم تا … )
    . . .
    . . .
    اصولا ماایرانی ها هرگز قدراطرافیانمان را نمیدانیم و زمانی که آن را ازدست داده ایم در مدح وثنای اوبرمی آییم …
    من فرهنگی هستم با 45 سال سن که در سالهای گذشته بیشتر از ویلاهای شخصی استفاده میکرده ام (هر جند کم درآمدم) چراکه دوست نمیداشتم پسرانم آلوده به گناه شوند اما دوسالی هست که باور نمیکنید تصمیم گرفته ام دیگر شمال نروم چرا که من که خانم هستم از صحنه های شمال شرم میکنم واصلا احساس نمیکنم کشور اسلامیی ایران است و…

  10. اینها نتیجه ی کوتاه کاری شماها در طول مسندنشینیتان بوده است که آن همه داد و فریاد کشاورز بدبخت مازندران را نشنیدید و وقتی برای اعتراض به قیمت ناعداله برنج چند تا کشاورز بدبخت جمع شدن ، با باتوم به جانشان افتادید.
    شخص شما هم در دوره ی مجلستان چه بلاها که بر سر کشاورزان نیاوردید با مصوبات غیرکارشناسانه تان.. حالا داعیه ی دلسوزی برای کشاورزی منطقه را دارید؟
    راستی.. شما خودتان در مدت اقامت در شمال در کوچه ها و تو چادر خوابیدید یا همان ویلاها یا هتلهایی که نسبت به ساختش معترضید؟
    شرم هم خوب چیزیه..!!

  11. به طرف شمال:|

    ینی نماینده انقد بی سواد:|

    جغرافیا:|

  12. با سلام و خسته نباشید خدمت همه دوستان

    این جای خوشحالی نداره که یک مسوول اینها رو دیده و نوشته و مطرح کرده ….
    جای تاسف داره که آقای حداد عادل تا حالا از وضعیت شمال کشور خبر نداشتند ؟ پس مسوولین واقعا چیکار می کنند ؟؟؟؟؟؟؟

    اگه مازندران رو آب ببره چند سال بعد یکی میاد مسافرت و میگه اثری از مازندران نیست آب برده کاری بکنین !

    در ثانی از حرف کاری بر نمیاد از عمل بر میاد ! توی این سی و. چند سال خیلی حرف زدن ولی عمل نکردن !

    تا ببینیم چی میشه ……………………..

  13. رگه های سانسور در سایت هراز نیوزبتدریج تشدید می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *