ناطق نوری از قوه قضائیه خواست به اتهامات مطرح شده علیه او رسیدگی کند. پنج سال پیش رئیس دولت قبل در جریان مناظرههای انتخاباتی که به صورت زنده از تلویزیون پخش شد وی و پسرش را به فساد مالی متهم کرد. اتهامات و اظهاراتی که هرگز در دادگاه مطرح نشد و حال ناطق نوری به صراحت از نهاد قضایی خواسته تا وارد عمل شده و «راست و دروغ» نسبتها به وی را بررسی کند. به گزارش ایسنا، او که در همایش استادان و دانشجویان خارج از کشور سخن میگفت در پاسخ به سؤال دانشجویی که از وی پرسید چرا اتهامات مطرح شده رئیس دولت قبل علیه خود را پیگیری نکرده، گفت: «ایشان تشخیص دادند و مطالبی را مطرح کردند، ولی اشکال این است که چرا این مطالب پیگیری نشد؟ خواسته من نیز اکنون از قوه قضائیه این است که نسبتهایی را که داده شد پیگیری کند تا مشخص شود راست است یا دروغ. اگر امثال من بردند و خوردند، من صلاحیت ندارم که رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری باشم، در مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور داشته باشم و برای شما حرف بزنم. »
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «همان موقع ایشان اسم پسر من را نیز بردند. پسر من شکایت کرد ولی نقص قانونی و حقوقی، مانع از ادامه پیگیری شد. وکیل واردی گفتند که این اندازه که ایشان گفته، پیگیریها راه به جایی پیدا نمیکند. خودتان را خسته نکنید. به همین بابت آن شکایت تبدیل به رنجنامه شد. » وی با یادآوری درخواستهایش در گذشته مبنی بر رسیدگی به این اتهامات، به اتهاماتی که همان شب مناظره متوجه افراد دیگر شد اشاره کرد و گفت: «متأسفانه این پرونده و این مسائل ابتر مانده و در ذهن مردم شبهات ایجاد میشود. من دلم برای خودم نمیسوزد. وقتی کسی وارد میشود باید پیه این مسائل را نیز به تنش بمالد. اگر بخواهد زیر بلیت کسی نرود، این موضوع خرج دارد. البته این به ضرر ما نشد و جامعه فهمید که چی به چی است، ولی من تأکید دارم که باید به این قضایا رسیدگی شود. »
رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری ادامه داد: «از همه بدتر این است که فرهنگ ما خراب شود. ناطق نوری از بین برود یا آبرویش برود، چیزی نیست. متأسفانه بیاخلاقی، دروغ و تملق در فرهنگ ایرانی در حال نهادینه شدن است. این مسائل به فرهنگ ما ضربه میزند. از سوی دیگر، جوانان و نسل جدید نسبت به مسئولان و روحانیت و اسلام بدبین میشوند و این ضرر را نمیتوان جبران کرد. »
در انتخابات کاندیدا نمیشوم
ناطق نوری در بخش دیگری از سخنانش، پاسخگوی سؤالاتی درباره حضورش در انتخابات سال آینده مجلس شد. وی با تأکید بر این که «بنده بنا ندارم در انتخابات شرکت کنم و شرکت نمیکنم و تشخیص میدهم که تکلیفی در این زمینه ندارم» در توضیح تصمیمش به ریاستش در مجلس و نمایندگی در دورههای مختلف اشاره کرد و گفت: « 20 سال نماینده بودم. 20 سال پوستر بنده در سطح دیوارهای شهر زده شد. این موضوع بس است. اکنون 71 سالم است و از نسل اول انقلاب هستم. » وی با بیان این که «ما باید به نسلهای دیگر برای حضور در عرصه فرصت بدهیم» تصریح کرد: «در نقاط مختلف دنیا اتاقهای فکری وجود دارد. این اتاقهای فکر افرادی که سالها کار سیاسی کردهاند و تجربه خود را در اختیار جوانهایی که تازه وارد عرصه سیاست میشوند، میگذارند. من وقتی ریاستم در مجلس تمام شد، بر این موضوع تأکید کردم. »
جناح بندیهای کنونی را قبول ندارم
ناطق نوری در بخش دیگر سخنانش به آسیبشناسی تقسیم بندیها و رفتارهای سیاسی کشور پرداخت. البته تحلیل او با یک شوخی همراه بود. وقتی دانشجویی از اوپرسید: «ما بالاخره نفهمیدهایم که شما عضو کدام جریان و جناح هستید » به شوخی گفت: به این زودیها نمیفهمید.
وی در ادامه با بیان این که «من جناح بندیهایی را که به معنای کنونی در کشور وجود دارد، قبول ندارم» گفت: «معتقدم در کشور ما دموکراسی حاکم است. در طول 35 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نزدیک به 35 الی 36 انتخابات داشتهایم، مراجعه به آرای مردم داشتهایم، ولی اشکال بر این موضوع است که دموکراسی آوردهایم، ولی ابزار آن را نیاوردهایم. »
این فعال سیاسی ادامه داد: «ابزار دموکراسی در دنیا، حزب است. در دنیا، احزاب، مرامنامه، اساسنامه و مواضع شفاف و روشنی دارند. شورای مرکزی آنها، درآمد آنها و نحوه فعالیت آنها کاملاً مشخص است. ولی در کشور ما احزابی که فعالیت دارند، حزب نیستند. به قول رهبری، اینها قبیله هستند. از سوی دیگر، قاعده بازی را هم بلد نیستیم.»
وی با بیان این که «نه چپ، نه راست، نه اصلاحطلب و نه اصولگرا، اکثرشان قاعده بازی را بلد نیستند»، از تغییر گسترده نیروهای انسانی در خلال تغییر دولتها انتقاد کرد.
مسئول تشخیص جریانهای انحرافی، شورایعالی امنیت ملی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه صحبتش روایت کرد که: «یک زمانی در دفتر بازرسی، پیشنهادی را خدمت مقام معظم رهبری دادم. البته با توجه به حکم مشاورهای که دارم، این پیشنهاد مشورتی را خدمت ایشان دادم که ایشان نیز در مقطعی روی آن دستور دادند و تأکیدکردند که پیگیری شود و بحث کرسیهای آزاداندیشی از آنجا منشأ گرفت. گرچه تاکنون آنچه مد نظر ما بوده انجام نشده است.»
وی ادامه داد: «پیشنهاد دادیم که دارالحکمهای که همان کرسیهای آزاداندیشی است، تشکیل شود. در واقع جایی درست شود که افراد عقاید مختلف خود را بیان کنند. البته امنیت کسانی که میخواهند حضور پیدا کنند نیز حفظ شود، زیرا آنها عقیدههای مختلفی دارند، حال ممکن است این عقیده الحادی، کمونیستی و غیردینی باشد یا در مورد اسلام عقیده خاصی داشته باشند، ولی باید بتوانند این عقیده خود را بیان کنند و افرادی نیز برای مناظره حضور داشته باشند. مستمعان نیز استادان و دانشجویان باشند. مذاکراتی را که صورت میگیرد نیز هیأتی بررسی کنند و سپس در مجلهای چاپ شود و در اختیار مستمعان گذاشته شود، ولی متأسفانه این موضوع کامل اجرا نشد و ما این نقص را داریم. »
ناطق نوری افزود: «درمورد گروههای سیاسی نیز ساز و کارهای خاص خود وجود دارد. اگر یک جریان انحرافی باشد، این مهم است که تشخیص این که یک جریان انحرافی است با چه کسی باشد. نباید این گونه باشد که یک نفر صبح از خواب بیدار شود و بگوید فلان جریان انحرافی است یا فلانی منحرف است. این باعث میشود که امنیت جامعه از بین برود. البته مسئولان این مسأله مشخص هستند. بررسی این قضایا وتشخیص این موضوع با شورای عالی امنیت ملی است. »
وی تصریح کرد: « منافع ملی در شورای عالی امنیت ملی بررسی میشود و این مباحث نیز در آنجا مطرح میشود که در رأس این شورا رئیس جمهوری است و مسئولان ذیربط نیز زیرمجموعه آنها هستند و در واقع آنجاست که باید بررسی شود و تشخیص دهند که کدام جریان انحرافی است و اگر انحرافی است چگونه باید با آن برخورد شود یا برخورد نشود.»