رزیتا یحیی پور دانشجوی ترم 5 رشته نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور است که به عنوان عضو جوان مازنی انجمن نخبگان و مخترعان شناخته میشود .حالا او با سه اختراع جالب و کسب جوایز متعدد به دنبال ثبت انجمن مخترعان و نخبگان جوان مازندرانیست برای اولین بار در ایران با کمک خوب استانداری مازندران

 

…. يك مدال ديگر هم وجود داشت كه مدال ويژه  وایپو  بود و از بين 40 كشور فقط به 6 كشور تعلق ميگرفت، يكي از اين كشورها ايران بود و از ايران فقط من توانستم اين مدال را كسب كنم. اینها صحبت های آغازین رزیتا یحیی پور دانشجوی ترم 5 رشته نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور است که به عنوان عضو جوان مازنی انجمن نخبگان و مخترعان شناخته میشود .حالا او با سه اختراع جالب و کسب جوایز متعدد به دنبال ثبت انجمن مخترعان و نخبگان جوان مازندرانیست برای اولین بار در ایران با کمک خوب استانداری مازندران!هر چند که در جای جای مصاحبه از معاونت فن آوری ریاست جمهوری و شخص خانم سلطان خواه انتقاد میکند.حالا  نخبه مازندرانی در پانسیونی در خیابان قائم مقام ضمن همکاری با موسسه پارپیرار به فعالیت فرهنگی و اجتماعی روی آورده است.

 

 

مصاحبه مازندرانیها با او را بخوانید:

خانم یحیی پور درابتدای مصاحبه  از روند تحصیلی خود آغاز کنید:

” دوران ابتدایی را در دبستان سمیه چمستان درس خواندم و مقطع راهنمایی را هم در مدرسه غیرانتفاعی فروغ دانش چمستان با مدیریت خانم سپهری و در ادامه در دبیرستان معرفت با مدیریت خانم سفید جانی و در مقطع پیش دانشگاهی با مدیریت حیدرزاده در شهرستان نور .ایده اولیه اختراع اولم هم در این دوران شکل گرفت و توانستم آن را به ثبت برسانم. در دانشگاه هم که الان ترم 5 رشته نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور مشغول به تحصیل هستم  “

مزیت مدارس غیر انتفاعی و دانشگاه آزاد را با توجه به تحصیل در این مراکز آموزشی بفرمایید:

“بهترین مزیت مدارس غیرانتفاعی تعداد کم دانش آموزان و تسلط مدیریت و اجرای بهتر مراحل آموزشی و پرورشی در اینگونه مدارس است و در دانشگاه آزاد هم فضای باز آموزشی و بهترین امکانات ، این کمک را به دانشجویان برای یادگیری بیشتر میدهد ضمن آنکه مدیریت مستقل واحد های آموزشی و نیز کادر مجرب به این فضا کمک میکند. متاسفانه یک جوی در کشور ما نسبت به دانشجویان دانشگاه آزاد همیشه وجود داشته که امروز به شکر خدا آمار بالای مخترعان ، نخبگان و نیز مقام های متعدد علمی و عملی و ورزشی و …. نشانگر پویایی و سطح بالای  علمی این مرکز آموزشی است . به طوریکه امروز خود من 2 طرح خود را با توجه به این فضا به مرز اختراع رسانده ام.”

دوست دارم به اختراعات و افتخارات خود اشاره کنید :

” من سه طرح را به ثبت رسانده ام که اولین آن تختخواب هوشمند ، دومین آن صلوات شمار هوشمند برای نابینایان ، ناشنوایان و افراد بیسواد و سومین آن اختراع صندلی دو منظوره نوزاد است که با کارایی فراوان و ضریب ایمنی بالا می تواند به عنوان محصولی ارزشمند به تولید انبوه برسد . از مزایای آن سیستم موسیقی ، سنسور های هوشمند در مواقع آتش سوزی و یا خطرات برای نوزادان است . همچنین در این اختراع از موارد مخابراتی نیز استفاده گشته که اطلاعات لازم در مورد نوزاد را در مواقع فاصله به والدین به آنها منتقل میکند.در جشنواره های مختلف حضور داشته ام و موفق به دریافت مدال و دیپلم و گواهینامه های متعدد گشته ام که با ارزشترین آنها مدال ویژه  waipo از المپیاد کشور کره جنوبی بوده است . هرچند که گویا مسئولان علمی کشور از دریافت این مدال چندان خوشحال نشده اند”

چطور استقبال خوبی از مسئولین نشده است ؟

” دریغ از یک تبریک ساده ! من خواهشم اینست که شما سایت معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری را بیابید . قول های فراوانی را میبینید ، وعده ها هم فراوان ! ولی دریغ از یک اقدام عملی ! شما به بودجه این معاونت نگاه کنید که در سال چه مقدار است ؟ در همین سایت یک قسمت است فراخوان برای شناسایی نخبگان که قرار است به محض ثبت نام ظرف مدت 40 روز با مراجعان تماس گرفته شده و پایگاه اطلاعاتی تشکیل شود در حالیکه خود بنده امروز نزدیک به یازده ماه است که ثبت نام کرده ام و هیچ نتیجه ای نگرفته ام . در بخش دیگری از قوانین این معاونت برای کسانی که مدال وایپو را دریافت میکنند تسهیلات فراوانی را در نظر میگیرند و این در حالیست که بنده در بین 40کشور به عنوان تنها نماینده ایران این مدال را دریافت کرده ام و امروز حتی نمی توانم یک دیدار با خانم سلطان خواه داشته باشم “

ظاهرا گله گذاری زیاد شد ، براستی هیچ کس تبریکی نگفت !

“در حد مسئولین کشوری و معاونت مربوطه ریاست جمهوری دریغ از یک تشکر خشک و خالی ! ولی در استان عزیزم همه سنگ تمام گذاشتند . از استاندار محترم تا معاونان استانداری ، ریاست محترم وقت آموزش و پرورش( جناب فیاضی) که حتی بخشی از هزینه سفر من را به کره جنوبی متقبل شده اند و نیز نماینده مردم نور در مجلس شورای اسلامی!”

 


خب خانم یحیی پور از برنامه های آیندتون بگین :

” خب همانطور که میدونین دولت علیرغم بودجه کلان هیچ کمکی به بخش علمی و پژوهشی نخبگان نمیکنه ! ولی بحمدلله در بخش خصوصی موارد خوبی رو میشه دید که من رو امیدوار میکنه به تولید انبوه محصولاتم . حالا بعد از دو سال قصد دارم با کمک بخش خصوصی کشورم و حتی استان عزیزم مازندران اختراعاتم رو به  تولید انبوه برسونم . در بخش پژوهشی هم با کمک اساتید دانشگاه به دنبال اختراعات جدیدتر هستم  هرچند که در این بخش اعتقاد به کیفیت کار و کارایی اختراع در برابر کمیت اون دارم “

البته امروز بنیاد های زیادی برای حمایت از بخش پژوهش وجود داره که از جمله اونها میشه به بنیاد توسعه کارآفرینی و تعاون استان ها ((مثلا مازندران)) نام برد:

” بله وجود داره ولی متاسفانه اقدام اساسی انجام نمیشه ، بنده خودم بارها به دنبال طرح تشکیل تعاونی دانش بنیاد در سطح استان بودم اما قوانین دست و پاگیر و نبود مدیریت اساسی جلوگیری میکنه از پیشرفت این ایده ها و در مجموع باید بگم که اصلا خودم رو دلگرم نمیکنم به این شعار ها و ایده ها که تنها 4 روز بیشتر ارزش نداره “

در پایان ضمن جمع بندی هر نکته ای رو صلاح دیدین بفرمایید:

” اول تشکر میکنم از مازندرانیها که به این موضوع پرداخته و برای علم و فرهنگ مازنی ارزش قائل شده و دوم اینکه یه نکته ای که فراموش شد در طول مصاحبه بگم نقش بسیج در پیشرفت من بوده .ضمن اینکه هفته بسیج رو به همه بسیجیان تبریک میگم از همین جا تشکر میکنم از پایگاه مقاوت بسیجی که در اونجا عضو هستم و همین طور بسیج شهرستان و استان که همیشه جزو اولین گروهی بودند که به من قوت قلب می دادن و در شادی ها با من بودن و همچنین از بخش فن آوری و پژوهش بسیج استان که همین حالا نمایشگاه مخترعین و مبتکرین رو در شهر ساری برپا کرده اند تشکر میکنم.از استاندار عزیز مهندس طاهایی که همه جا از پژوهش و فن آوری و علم در استان حمایت کرده اند تشکر میکنم باورتون نمیشه بارها شده به استانهای دیگری برای مسابقات میریم که هیچ مسئولی از اون استان در مسلبقات شرکت نمیکنه ولی معاون استاندار و یا شخص استاندار برای حمایت از بچه ها در مسابقات برون استانی شرکت میکنه .

از جناب فیاضی که در دوران طلایی مدیریتشان در آموزش و پرورش مازندران همیشه حمایت میکردند سپاسگذارم .از جناب دکتر متولی ریاست دانشگاه آزاد نور ، ریاست صندوق مهر امام رضای استان ، نماینده مردم نور در مجلس به خاطر پشتکارشون، رئیس سازمان جوانان استان و همه جوانان استان و هم استانی های گرام متشکرم که همه جا از ما حمایت کردند و یک انتقاد کوچیک هم در پایان از معاونت علمی و فن آوری به عنوان متولی امر داشته باشم که بسیار ضعیف عمل کرده و نتونسته نقش فعالی برای ارتقای فن آوری در کشور داشته باشه “

با سپاس از شما به خاطر حضور در این مصاحبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *