اين ايام مصادف است با سالگرد رحلت مفسر كبير قرآن علامه طباطبايي (ره) و به همين مناسبت و نيز با توجه به وضعيت حاكم بر كشور و تعاملاتي كه بايستي بين مسئولين و مردم باشد به كلام خداوند تعالي كه توسط علامه تفسير گرديده عنايت مي نماييم .
« و بعضي (از منافقان) آنان هستند كه دائم پيغمبر را مي آزارند و مي گويند او خوب شخص ساده و زود باوري است . بگو اي پيغمبر، زودباوري من لطفي به نفع شماست، رسول به خدا ايمان آورده به مؤمنان اطمينان دارد و براي مؤمنان حقيقي شما وجودش رحمت (كامل )الهي است و براي آنها كه رسول را آزار دهند عذاب دردناك مهياست .»
يك معني جهت « اذن خير لكم » اين است كه ايشان بسيار شنواست ولي آنچه را كه خير باشد مي شنود، مانند وحي خداوند بر ايشان . و معني ديگر آن است كه پيامبر (ص) به همه حرفها گوش ميدهد حتي اگر پاره اي از حرف ها خير نيست لكن به منظور احترام به گوينده گوش مي دهد و كلام او را حمل بر صحت مي كند تا هتك حرمت او را نكرده باشد با وجود اين كه بداند آن سخن و يا خبر دروغ است، چيزي به گوينده اش نمي گويد كه دروغ مي گويي .
در خصوص اين آيه روايتي نقل مي گردد كه يكي از منافقين نمامي مي كرد و سخنان آن حضرت را براي منافقين بيان مي كرد ، روزي رسول خدا او را صدا كرد و او قسم خورد كه من چنين كاري نكرده ام .ايشان فرمود: من از تو قبول كردم (علي رغم اين كه مي دانست او دروغ مي گويد ) ولي فرمود: تو ديگر اين كار را مكن .
ما در جامعه اي زندگي مي كنيم كه ادعاي ام القراي اسلامي را داريم و قاعدتا بايستي از مؤلفه هاي اسلامي نيز برخوردار باشيم . طبيعتا اگر بخواهيم الگو و اسوه اخلاق را مثال بزنيم همه، چه دوست چه دشمن بر اخلاق حسنة رسول خدا ( ص ) اتفاق نظر دارند و به همين دليل نيز خداوند متعال ايشان را رحمه للعالمين ميداند. يكي از ويژگي هاي مهم ايشان همين خصوصيت بود كه باعث جذب غير مسلمانان به اسلام مي شد.
اگر در ايران اسلامي خودمان بخواهيم بررسي بكنيم و تطابقي با روش و منش رسول اكرم (ص ) بيابيم واقعا تا چه ميزان مؤفق مي شويم؟ فقط كافي است به عناوين خبرها و رسانه هاي مختلف بنگريم و اين كه با مدرك و بي مدرك همديگر را مورد حمله قرار ميدهيم و آثار سوء آن در جامعه و خصوصا جوانان عزيز كه به اين گونه مسائل بسيار حساس هستند و اثرات منفي تربيتي خواهد گذاشت، هيچگونه توجه كرده ايم؟ اميد است بتوانيم اذن خير براي جامعه و همديگر باشيم تا جذابيت هاي دين رحمت براي همه روشن و روز به روز صفا و معنويت در جامعه بيشتر از گذشته خودنمايي كند .