خسرو ابراهیم زاده در نامه ای به استاندار مازندران وضعیت دفن زباله در مناطق بالا دست آمل را اسفبار دانست و گفت: زمین دفن زباله به مرز هشدار رسید و شیرابه های آن به سمت رودخانه هراز سرازیر شد  .

سرریز شدن شیرابه از خندق پساب

به گزارش هراز نیوز  روابط عمومی شورای اسلامی شهر آمل ، ابراهیم زاده به وعده ربیع فلاح جلودار، استاندارمازندران در روزهای آغاز کارش در استانداری مازندران اشاره کرد و افزود: استاندار مازندران در مصاحبه با روزنامه ایران شماره ۵۵۴۹ مورخ ۱۴/۱۰/۹۲ صفحه ۲۰ (ایران زمین)تاکید دارد که، باید بحث زباله های استان یک بار برای همیشه حل شود.

ابراهیم زاده تصریح کرد : در حال حاضر شیرابه های خطرناک این زباله ها از ارتفاع ۱۵۰ متری محل دفن زباله ، به بستر رودخانه هراز  سرازیر شده و موجب مشکلات زیست محیطی برای اهالی پائین دست گردیده و سلامت مردم را تهدید می کند .

تخلیه لجن از خندق برای جلوگیری از سرریز پساب (2)

وی خاطر نشان کرد در صورت مرتفع نشدن مشکل و عدم تخصیص اعتبارات دفن بهداشتی زباله  به این شهرستان  ، شورا و شهرداری آمل ضمن سلب مسئولیت قضایی و اداری از جانب خود ،  ناگزیر خواهد بود از دفن زباله شهرها و روستاهای همجوار ،جلوگیری به عمل آورده که این اتفاق ، تنش ها و تبعات اجتماعی جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت .

این مقام مسئول در شورای اسلامی شهر آمل با اشاره به اینکه مازندران رتبه اول استانهای کشور را در بحث  گردشگر پذیری دارد و سالانه پذیرای میلیون ها نفر از هموطنان مان است ، اظهار داشت : متاسفانه وعده ها برای رفع معضل زباله استان از سوی دولت مردان در حد حرف باقی مانده و هیچ یک از آنها محقق نشده است .

نفوذ شیرابه از دیواره های خندق (2)

خسرو ابراهیم زاده از استاندار مازندران خواست مکاتبات جدی در خصوص بحران زباله استان مازندران با شخص رئیس جمهور داشته باشند تا معضل زباله همه شهرهای مازندران بویژه آمل یک بار برای همیشه بر طرف شود.

متن کامل نامه رئیس شورای اسلامی شهر آمل به استاندار مازندران به این شرح است :

 

بسمه تعالی

 

جناب آقای دکتر ربیع فلاح جلودار

استاندار محترم مازندران

سلام علیکم

با احترام به استحضار می رساند ؛ زمین ۱۰ هکتاری دفن زباله  شهرستان آمل واقع در منطقه عمارت کیلومتر ۳۰  جاده هراز ، با عمر بالای  ۳۰ سال ؛ محلی برای دفن بیش از ۴۵۰ تن  زباله ی خانگی ، صنعتی و بیمارستانی به صورت روزانه  از شهرهای آمل و ۷ شهر (محمودآباد ، دابودشت،هادی شهر،سرخرود، رینه ، گزنگ و امام زاده عبدا… ) و ۱۰۰ روستای این شهرستان است که در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل شده است و فضایی برای دفن زباله های شهر ها و روستا های مذکور وجود  ندارد.

نفوذ و سرازیر شدن شیرابه های خطرناک این زباله ها از ارتفاع ۱۵۰ متری محل دفن زباله ، به بستر رودخانه هراز و آب های آشامیدنی  ، موجب مشکلات زیست محیطی برای اهالی پائین دست گردیده و سلامت مردم را تهدید می کند . ایجاد شکافها در خندق های جمع آوری شیرابه ها و فاضلاب های صنعتی ، احتمال ریزش و رانش زمین منطقه به سوی جاده هراز و بروز فاجعه ای انسانی و زیست محیطی را بدنبال داشته و حادثه تلخ رانش زباله و کشته شدن گروهی از مردم ، آتش نشانان و کارگران شهرداری شیراز، ناشی از رانش زباله‌ها در سایت برمشور شیراز تکرار خواهد شد. بنابراین آغاز عملیات احداث سد هراز با بودجه کلان دولت و زیر آب رفتن زمین دفن زباله (عمارت ) پس از آبگیری در محدوده این سد و قرار گرفتن جاده هراز بعنوان شاهراه ارتباطی پایتخت نشینان به مازندران ، استفاده بی شمار مسافران و گردشگران از این محور مواصلاتی و تردد شبانه روزی و مستمر خودروهای سبک و سنگین ، در زیر ارتفاعات منطقه عمارت (محل دفن زباله )  احتمال  تکرار فجایع این چنینی را بدنبال خواهد داشت .

جناب آقای استاندار ؛ ازآنجاکه زمین دفن زباله در منطقه عمارت  دیگر جوابگوی دفن زباله شهر آمل ، ۷ شهر همجوار و ۱۰۰ روستای حومه نمی باشد ، در صورت مرتفع نشدن مشکل صدر الاشاره  و عدم تخصیص اعتبارات دفن بهداشتی زباله  به این شهرستان  ، شورا و شهرداری آمل ضمن سلب مسئولیت قضایی و اداری از جانب خود ،  ناگزیر خواهد بود از دفن زباله شهرها و روستاهای همجوار ،جلوگیری به عمل آورده که این اتفاق ، تنش ها و تبعات اجتماعی جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت . لذا به منظور جلوگیری از هرگونه خسارت مادی و جانی در آتیه ، از نماینده عالی دولت، انتظار می رود ضمن در اختیار قرار دادن زمین مناسب و  جذب اعتبارات لازم برای استقرار روش های نوین بجای امحاء و دفن زباله  ، تدبیر لازم را اتخاذ فرمایند. تسریع در اجابت خواسته شورای اسلامی شهر آمل موجب امتنان خواهد بود ؛ از بذل توجه و مساعدت حضرتعالی کمال تقدیر و تشکر را دارد.

                                                                                                                       خسرو ابراهیم زاده

رئیس شورای اسلامی شهر آمل

6 thoughts on “وضعیت زباله به مرز هشدار رسید/سرریز شیرابه ها به سمت هراز”
  1. غذا ها را باید شهرهای دیگه کوفت کنن ذباله اش باید توی شهر ما دفن بشه!!!

  2. سلام و درود بر تمام مدیران دلسوز وخدوم ایران اسلامی به خصوص رئیس پرتلاش شورای اسلامی شهرآمل آقای خسرو ابراهیم زاده،سپاس وتشکر فراوان به خاطر تلاشهای شما

  3. ای ول زروی آمل دمت گرم که یه نفر پیداشد حرف حقو زد
    خسرو جون بوس

  4. اقای رییس و شهردار محترم مشکل به این سادگی که فقط با خرید و راه اندازی یک دستگاه زباله سوز حل میشه رو …….
    فقط سال 13 میلیارد تومان از واحد های تولیدی دریافت میکنید و کلی پول بابت حمل زباله میگیرید و ………….

  5. محمدجان،ما موظفیم پول بدهیم؛ ولی حق زیرسوال بردن حضرات عالی مقام شهر رانداریم چون جوابی درکار نیست…..!!!

  6. دوستان عزیز،
    این مسئله خیلی مهم و ضروری می باشد. بنده کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست هستم و رو مسائل مربوط به دفن زباله تحقیقات اختصاصی انجام می دهم. تقریبا می توانم بگویم خیلی دیر به فکر شیرابه افتادیم و می شود گفت نوش داروی بعد مرگ سحراب. فقط می توانیم سرعتش رو کم کنیم. یگم باید زودتر بجنبیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *