این دختر شناگر نه شنل و مقنعه داشت و نه در نوشهر رکوردی را شکست.
معتبرترین شاهد رکورد شنای 18 کیلومتری «الهام السادات اصغری» در نوشهر که ادعا شده بود در سال 92 رخ داده، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا به ابهامات مطرح شده درباره رکورد و لباس شنای این دختر شناگر حاشیه‌ساز پایان داد و بر دروغ بودن ادعاهای او تاکید کرد.
یک رکورد و هزار حرف نگفته …
ماجرای بانوی شناگر آب‌های آزاد زمانی آغاز شد که او ادعا کرد با لباس اسلامی رکورد زده اما این رکورد ثبت نشده است. حالا پس از گذشت یکسال از این خبر پرحاشیه،‌ هنوز حرف های ناگفته ای باقی است.
سال گذشته بود که خبر ثبت نشدن رکورد یک بانوی شناگر در آب های آزاد، در رسانه های رسمی و غیر رسمی آنقدر خبرساز شد که حتی کار به مجلس هم رسید هر چند با تغییر دولت و کنار رفتن برخی از مسوولان وقت وزارت ورزش، این خبر هم به فراموشی سپرده شد تا این که اواسط ماه گذشته،‌ الهام اصغری که دیگر چهره ای شناخته شده بین بسیاری از مردم و رسانه ها تبدیل شده، باز هم در برخی از رسانه ها با اعلام رکورد 12 ساعت شنا با پوشش اسلامی در حدفاصل دو تالاب در شمال کشور به صدر اخبار بازگشت. رکوردی که به ادعای اصغری این بار از سوی انجمن ورزش های همگانی به صورت رسمی ثبت شده است. اما ماجرای ثبت رکوردهای این شناگر از سال گذشته تاکنون نکاتی را به همراه دارد که شاید کمتر مورد توجه رسانه ها قرارگرفته باشد.
شاهد شنای الهام در نوشهر
الهام اصغری سال گذشته پس از آن که نتوانست رکورد خود را در آب های ‌آزاد ثبت کند، در مصاحبه های متعدد خود عنوان کرده بود که با مقنعه و شنل اقدام به شنا در آب های آزاد کرده است. او حتی پس از آن در فیلمی که با لباس اسلامی ظاهر شده بود، از هواداران خود تشکر کرد و در عکس هایش با شنل، مقنعه و عینک شنا دیده شد. اما نکته قابل توجه این است که پس از گذشت یکسال پریسا فریدونی، داوری که کورنومتر شنای الهام اصغری را زده و تنها شاهد رسمی این ماجراست ادعای این شناگر را مبنی بر شنا با لباس مخصوص اسلامی را رد می‌کند و می گوید او مسافت مورد نظر را شنا کرده اما مانند سایر شناگران لباس غواصی و کلاه بر سر داشته نه شنل و مقنعه! و نکته مهمتر آن است که این موضوع را به اکبرآبادی معاون وقت بانوان وزارت ورزش هم گزارش داده بود ولی مشخص نیست با توجه به این موضوع چرا اکبرآبادی آن زمان این موضوع را به رسانه ها اعلام نکرد و در این باره سکوت اختیار کرد؟
پریسا فریدونی با تشریح این ماجرا به خبرنگار ورزشی ایسنا می گوید: سال گذشته اعلام شد که اصغری می‌خواهد در آب‌های آزاد رکورد شخصی‌ای را ثبت کند اما حتی نامه‌نگاری و مراتب اداری برای این موضوع صورت نگرفت. در آن زمان من مسئول پلاژ بانوان شهرداری نوشهر بودم که با توجه به رفت و آمدی که در فدراسیون شنا داشتم آقای رضوانی سرپرست فدراسیون و سادات منصوری مسئول آب‌های آزاد به من گفتند که این ورزشکار می‌خواهد رکورد شخصی خود را در آب‌های آزاد ثبت کند و اصلاً بحث ثبت رکورد کشوری و رسمی مطرح نبود.
او ادامه می دهد:‌ خردادماه سال گذشته با صحبت‌هایی که انجام شد، اصغری به نوشهر آمد و با اینکه هیچ نامه‌ی رسمی نداشت قرار شد رکورد شخصی او در پلاژ نوشهر ثبت شود، البته من هم مدیر منطقه طرح را در جریان این موضوع قرار دادم که او نیز عنوان کرد مشکلی نیست تنها یک نامه درخواست از این شناگر گرفته شود و بیرون از طرح هم نباید شنا کند. اگر قرار بود که او رکورد رسمی به ثبت برساند باید تجهیزاتی همچون GPS در محل وجود داشته یا نامه نگاری هایی هم با مسئولان دریابانی و … صورت گیرد اما چون این ثبت رکورد غیررسمی بود چنین اتفاقی نیفتاد و حتی این ورزشکار نامه کتبی هم برای ثبت رکورد خود در اختیار نداشت. آن زمان حتی به مسئولان تاکید کردم که آیا مطمئن هستید مشکلی پیش نمی‌آید و گفتند هیچ مشکلی نیست تنها قرار است یک رکورد شخصی ثبت شود.
فریدونی اظهار می کند: الهام اصغری در پلاژ مورد نظر با مایو اسلامی حضور داشت که این مایو تا مچ پا و مچ دست پوشیده است اما ادعایی که او داشته و گفته با شنل و مقنعه رکورد زده کذب محض است. از ساعت 6 صبح کار را شروع کردیم و دریا آن روز کمی مواج بود اما نه آنقدر که اصغری در مصاحبه‌هایش عنوان کرده است! در پایان کار نزدیک بود که از طرح بیرون رود که گفتیم برگرد و در داخل طرح شنا کن. زمانی که این شناگر دوازده کیلومتر در پلاژ شنا کرد گفتم که مسافت موردنظرش را شنا کرده اما او خواست این مسافت را به 18 کیلومتر برساند و در نهایت پس از آن این مسافت را به او اعلام کردم.
وی ادامه می دهد: اما پس از رکوردگیری ،‌ الهام اصغری به فدراسیون رفته و ادعا کرده بود که باید رکوردش به صورت ملی ثبت شود که رضوانی هم با این موضوع مخالفت کرد چون از ابتدا قرار نبود این رکورد ملی باشد. اگر این‌گونه بود شناگران دیگری هم بودند که می توانستند در این رکوردگیری شرکت کنند و باید برنامه‌ریزی در این‌باره صورت می‌گرفت. این خانم پس از آن برای معروف شدن خود کلیپی را درست کرد و به رسانه‌های خارجی فرستاد که وقتی این کلیپ را دیدم بسیار ناراحت شدم. او در این کلیپ که در یک استخر ساخته بود با شنل و مقنعه حضور داشت و عنوان می کرد که با این پوشش رکورد زده است در حالی که واقعیت این نبود. پس از آن بود که خانم اکبرآبادی معاون وقت بانوان وزارت ورزش من را فراخواند و ظاهرا یک جلسه محاکمه برایم گذاشت. من به خانم اکبرآبادی گفتم که آمدم ثواب کنم و کباب شدم این تنها یک رکورد شخصی بود و قرار نبود رکورد ملی ثبت شود و من لباس های او را تکذیب می کنم. او با لباس های مورد ادعایش در آب نبوده هرچند لباسی که او به تن داشت مایو اسلامی بود و مشکلی نداشت اما شنل یا مقنعه در کار نبوده است. آخر چطور می‌شود یک نفر با چنین پوششی حدود 7-8 ساعت در آب حضور داشته باشد. اما خانم اکبرآبادی لطف داشتند و گزارشی علیه من رد کردند که گویا تا مجلس هم رسید هرچند این موضوع با تغییر دولت هم‌زمان شد و دیگر مورد پیگیری قرار نگرفت.
لباس شنای اصلی الهام
وی ادامه می دهد: البته بعد از این ماجرا ترکش های آن همچنان ادامه دارد و من امسال از کار بیکار شدم و از سوی اداره تربیت بدنی نوشهر هم مورد توبیخ قرار گرفتم. تمام اتفاقاتی که افتاد تنها یک درخواست شخصی بود و اصلاً فکر نمی‌کردم چنین مسائلی پس از آن پیش بیاید. حتی مدیرکل تربیت بدنی استان مازندران هم در جریان بود اما هیچ نامه کتبی در این باره نداده است. البته رضوانی سرپرست وقت فدراسیون شنا،‌ سادات منصوری، رئیس کمیته آب های آزاد و خانم ونوس نایب رییس وقت فدراسیون شنا در این ماجرا از من حمایت کردند و به وزارت ورزش اعلام کردند که اصلاً بحث ثبت رکورد ملی در کار نبوده است و تنها قرار بوده یک رکورد شخصی ثبت شود. هر کسی هم ممکن است بخواهد رکورد شخصی یا تمرینی برای خود ثبت کند. در این میان گناه من چیست؟ آیا باید من زیر سؤال بروم و حتی کارم را از دست بدهم. متأسفانه این موضوع و حاشیه هایی که در رسانه ها مطرح شد وجه کاری مرا زیر سؤال برد. سال گذشته نایب رئیس نمایندگی غرب هیأت نجات غریق بودم اما این عنوان را از من گرفتند. این در حالی است که همچنان از الهام اصغری در برنامه‌های مختلف تجلیل می‌شود! او چند روز پیش در همایش پیاده‌روی که در نوشهر برگزار شده بود مورد تجلیل قرار گرفت و حتی خودش اعلام کرده مورد حمایت خانم ابتکار و شهریان معاون بانوان وزارت ورزش است.
وی در پاسخ به اینکه چرا این موضوعات را سال گذشته مطرح نکردید، می گوید: یکی دو رسانه با من تماس گرفتند و من هم این موضوعات را عنوان کردم. حتی تمام روزنامه‌هایی که مصاحبه‌های او را منتشر کرده بودند نگه داشتم و قسمت‌هایی را که این شناگر به دروغ ادعا کرده بود را علامت زدم و به اکبرآبادی نشان دادم. من منکر آن نیستم که این خانم در دریا رکورد زده است اما پس از آن صحبت‌هایی که انجام داد کذب محض بود. او گفته بود که رضوانی سرپرست فدراسیون شنا در محل ثبت رکوردش حضور داشته در حالیکه رضوانی آن زمان اصلاً ایران نبود یا گفته بود رئیس رسمی فدراسیون رکوردش را ثبت کرده است در حالیکه من نماینده فدراسیون محسوب می‌شدم که به عنوان داور کورنومترزن رکوردش بودم و چون مسئولان فدراسیون می‌دانستند که هیچ‌گاه برای ورزشکاری زمان کورنومتر را کم نمی‌زنم از من خواستند که به او کمک کنم تا رکورد شخصی بزند اما مگر می‌شود رکورد ملی را با کورنومتر دستی ثبت کرد؟
فریدونی ادامه می دهد: سال گذشته هم فدراسیون شنا بیانیه‌ای رسمی‌ داد و اعلام کرد تمامی مسائلی که الهام اصغری اعلام می‌کند دروغ است. به هر حال اگر شناگری بخواهد رکورد رسمی ثبت کند، سازکار مخصوص خود را دارد و باید از افراد متقاضی ثبت نام انجام شود. حتی از نظر پزشکی آن ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و در این صورت در مناطق خاص مانند دریاچه مریوان مسابقه برگزار می شود. اینگونه نیست که شناگری به صورت انفرادی بخواهد رکورد آب‌های آزاد را بزند. رکوردزنی در آب‌های آزاد به صورت مسابقه است و سرعتی محسوب می‌شود نه قدرتی. در حالیکه حدود 5-6 سال پیش وقتی مسابقه‌ای در آب‌های آزاد انجام شد این شناگر نتوانست نیم کیلومتر هم شنا کند. البته او از نظر قدرتی شناگر بسیار خوبی است اما شناگر سرعتی نیست.
لباسی که الهام اصغری به دروغ ادعا کرده بود با آن رکورد شنای آزاد را شکسته
الهام اصغری و دیگران
اما حر منصوری عبدالملکی،‌ مسوول انجمن دیده بان میانکاله که در چند برنامه محیط زیستی،‌مدیر برنامه های الهام اصغری بوده نیز،‌ حکایتی دیگر از همکاری‌اش با این شناگر دارد. وی در این باره به ایسنا می گوید:‌ من کارهای مشترکی را با خانم اصغری انجام دادم که این همکاری از اواسط سال 92 آغاز شد از جمله آن هم به “حمل نماد پایداری دریای خزر” بود که در 12 آبان سال گذشته برگزار شد و چهره های مطرح محیط زیست هم در آن حضور داشتند. در این برنامه اصغری کمتر از 10 کیلومتر شنا کرد و پس از آن “دانیال توحیدی” قایقران، هزار کیلومتر پارو زد.
وی در ادامه ادعا می کند: در این پروژه چون درگیر کارهای پروژه بودیم به پدر خانم اصغری وکالت دادیم تا مبلغی از اسپانسر برنامه بگیرد اما متاسفانه این مبلغ هیچ گاه به دست ما نرسید. ابتدا از الهام اصغری و پدرش در این رابطه شکایت کردیم اما پس از آن دیگر موضوع را پیگیری نکردیم. به هر حال چنین اقداماتی از روحیه یک ورزشکار به دور است و من بسیار متاسف هستم.
همچنین “حمید درودیان” مدیر برنامه آخرین پروژه این شناگر در دریای خزر است، پروژه ای که گفته می شود رکوردش از سوی انجمن ورزش های همگانی ثبت شده است. او درباره جزییات آخرین شنای الهام اصغری در آب های آزاد به ایسنا می گوید: اصغری در یک برنامه زیست محیطی فاصله بین طالب “بوجاب” و “امیرکلایه” را شنا کرد که رکورد آن با سیستم GPS از سوی انجمن ورزش‌های همگانی به ثبت رسید.
او ادامه می دهد: سه داور از این انجمن در محل مورد نظر حضور داشتند و تمام مدت رکورد این ورزشکار را تایید کردند. حتی روز جمعه هم لوح مربوط به این رکورد در نوشهر از سوی مسئولان کمیته ثبت رکوردهای این انجمن به اصغری اهدا شد. همچنین قرار بود فیلم پیوسته‌ای از این شنا به گینس بفرستیم تا این رکورد ثبت شود اما متاسفانه نتوانستیم دوربینی پیدا کنیم که 12 ساعت به صورت مداوم بتواند از این شناگر فیلمبرداری کند اما برنامه ما این است که در مرحله بعد دست به این اقدام بزنیم.
وی درباره این که آیا الهام اصغری با شنل و مقنعه در دریا شنا کرد؟ می گوید: او شنلی را بر روی دوش می‌اندازد اما پس از آنکه داخل آب رفت، این شنل را درمی‌آورد البته لباسی که بر تن دارد هم اسلامی است و کلاه غواصی هم به همراه دارد که کل سرش را می‌پوشاند و زمانی که باز از آب بیرون می‌آید این شنل را بر دوش دارد.
به گزارش ایسنا،‌ الهام اصغری آخرین فردی است که می تواند خود از واقعیت ماجرا به ما بگوید و عنوان کند که آیا در این مدت برای مطرح شدن در رسانه ها ،‌ درباره ناعدالتی که ادعایش را داشته واقعیت را گفته است یا این که همچون سایر شناگران آب های آزاد با لباس غواصی و کلاه تن به آب می زند؟
او به آخرین شنای خود در شمال کشور اشاره می کند و درباره لباسش به ایسنا می گوید: لباسم را مسئولان ثبت رکورد و نایب رییس انجمن ورزش‌های همگانی دیده و تایید کرده‌اند.
اصغری در پاسخ به این که چرا هیچ عکسی از شما با این لباس که ادعا می کنید وجود ندارد؟ گفت: چون این لباس چسبان است و نمی‌توانم بدون کاور عکسی از آن را منتشر کنم. البته پیش از این لباس را به یکی از خبرگزاری ها بردم و از آن عکاسی شد.
این شناگر می گوید: من قبلا لباس غواصی می‌پوشیدم اما حالا به غیر از آن، مانتویی از جنس استرج می‌پوشم که بسیار پوشیده و تا سر زانوهایم است . در رکوردهای قبلی‌ام با همان لباسی که در رسانه‌ها منتشر شده شنا کردم و مقنعه هم داشته‌ام. در رکورد اخیرم هم سعی کردم کلاهی را بر سر بگذارم که کاملا سرم را می پوشاند.
وی درباره این که فریدونی، داوری که کورنومتر رکوردش را زده اعلام کرده او سال گذشته هم بدون شنل و مقنعه در دریا شنا کرده است،‌می گوید: من الان نمی‌توانم پاسخی در این باره به شما بدهم. باید با خانم فریدونی صحبت کنم تا ببینم چرا این صحبت را کرده است!.
اصغری در پاسخ به این که شما پس از ورود به آب شنل خود را در می آورید، پاسخ می دهد: وقتی که داخل آب می‌روم و حدود 500 – 600 متر شنا می‌کنم شنلم را درمی‌آورم اما مانتوی اسلامی بر تن دارم که این لباس از سوی مسئولان هم مورد تایید قرار گرفته است و با توجه به جستجویی که انجام داده ام تنها شناگری هستم که با این لباس اسلامی در جهان شنا می کند.
وی در پاسخ به اینکه گفته شده عکس‌های منتشر شده در رسانه‌ها مربوط به استخر است و ربطی به پلاژی که او سال گذشته، شنا کرده است، ندارد گفت:‌ این صحبت درست است چون زمانی که توانستم رکورد بزنم تصمیم گرفتم از هواداران خود تشکر کنم و مجبور بودم که در این باره فیلم تهیه کنم.
به گزارش ایسنا، اهمیت ماجرای الهام اصغری و ثبت رکوردهایش تنها به پوشیدن یا نپوشیدن لباس اسلامی مربوط نیست چون حضور یک بانوی ایرانی در آب های آزاد و تلاشی که یک ورزشکار برای نتیجه گرفتن در رشته تخصصی خود به خرج می دهد به تنهایی آنقدر ارزشمند است که می تواند جدای از شعارزدگی مورد توجه مردم و رسانه ها قرار گیرد اما ماجرا از آنجایی دردناک می شود که یک ورزشکار برای به چشم آمدن، ماجرا را آنطور نشان دهد که با واقعیت فاصله دارد. زمانی ماجرا دردناک می شود که مسئولان وقت از ماجرا باخبر باشند ولی سکوت اختیار کنند تا آب ها از آسیاب بیفتد غافل از آن که عده ای از آن ورزشکار اسطوره می سازند و او را باور می کنند. رسانه ها هم دانسته یا ندانسته او را به قله شهرت می رسانند و با قهرمانانی نوظهور مواجه می شویم. آنوقت برابر جامعه ای که پر از قهرمانان حبابی است، چکار باید کرد؟
منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *