هراز نیوز :(جوانان دیروز باید با اعتماد به توانمندی جوانان امروز، زمینه را برای حضور آن‌ها در عرصه‌های مختلف فراهم کنند زیرا بی‌توجهی به این مسئله موجب می‌شود تا در سال‌های آینده، عرصه‌های مختلف مدیریتی جامعه از نیروهای نخبه و جوان خالی باشد.)

ضرورت مشاركت جوانان در تصميم گيري هاي سياسي و اجتماعي

آنچه در سالهای دور از وطن از بیرون مشاهده کرده ایم، واقعیت تلخ اصرار نسل اول انقلاب در ماندن در عرصه مدیریت جامعه و عدم اعتماد به جوانان فرهیخته ایران اسلامی است. از انصاف که نگذشته باشیم، بعضا در گوشه و کنار و یا به صورت انگشت شمار از جوانان برومند ایرانی در مناصب دولتی استفاده میگردد اما هنوز جامعه ما بر حضور افراد میانسال در عرصه‌های مدیریتی تأکید خاصی دارد و این در حالی است که جوانان در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران و اداره دولتی تازه‌تأسیس، ثابت کردند که توانایی ورد به عرصه‌های مختلف را دارند. باید توجه داشت که جوانان نیز جزئی از همین جامعه هستند و تنها در موعد انتخابات های گوناگون نباید شعارهای مختلف جوانگرایی سر داد و از جوانان فرهیخته و توانمند کشور استفاده ابزاری کرد.

دانشمندان سياست را فن اداره اجتماع ناميده اند. بر اساس اين ديدگاه نقش مسئولان سياست، هماهنگي بين نيروها و جلب مشاركت آحاد مردم براي رساندن جامعه به اهداف مطلوب است.

براي جلب مشاركت اعضاي يك جامعه در روند تحولات اجتماعي بايد زمينه هاي حضور آنها را در ساختار سياسي جامعه فراهم كرد.

جوانان براي اجتماعي شدن نيازمند مشاركت سياسي هستند تا از طريق تجربه عملي بتوانند جامعه پذير شوند. بهترين راه حل براي هدايت جوانان و جامعه پذير شدن آنها ايجاد زمينه هاي لازم براي مشاركت آنان در تصميم گيري كلان سياسي و اجتماعي است. يكي از شاخصه هاي مهم در پيشرفت جوامع فراهم ساختن فضاي لازم براي تعامل و مشاركت همه آحاد جامعه به خصوص جوانان در تعيين سرنوشت اجتماعي و سياسي است. نتيجه چنين مشاركتي ، سازندگي بيشتر و قرار گرفتن جامعه در مسير پيشرفت است.

عدم تعامل و عدم مشاركت جوانان در مسايل اجتماعي زمينه هاي بي تفاوتي آنها را فراهم مي كند و در نتيجه پشتيباني آنها از برنامه هاي كلان جامعه ضعيف مي شود. همچنين استعدادهاي فكري و زمينه هاي رشد و خلاقيت خودشان نيز از بين مي رود. براي برون رفت از چنين وضعي بايد مديران ارشد جامعه با درايت و هوشمندي زمينه حضور و مشاركت نسل جديد را فراهم كرده و آرام  آرام ايفاء نقش در زندگي اجتماعي را به آنها بياموزند، و در اين راه، ريسك كردن، نو آوري ، ابتكار، خلاقيت و حصار شكني جوانان را نيز تحمل نمايند. چرا كه وجود جوانان يكپارچه انرژي است و اين انرژي ها بايد به قدرت سازنده تبديل شود. علاوه بر آن جوانان بايد احساس كنند كه جامعه و نسل پيشين ، دوست دار و پشتيبان آنها هستند تا به جامعه خود عشق بورزند و به پيشرفت و ترقي آن اميدوار باشند.

در چنين صورتي جوانان با احساس اطمينان نسبت به زندگي آينده و با احساس رضايتمندي نسبت به جامعه پيرامون خود، ديگران را دوست داشته و به حقوق اجتماعي آنها احترام گذاشته و قانونمندي و قانونگرايي را شعار زندگي خود خواهند كرد.

مشاهده نمونه هایی از حضور جوانان فرهیخته و توانمند در سطوح مدیریتی ضرورت توجه به حضور آنان در صحنه حاکمیت شهری و استانی را پررنگ تر میکند. به طور مثال شهرداران دو شهرستان ساری و آمل که از جمله شهرهای مهم و تاثیرگذار استان مازندران به شمار میروند از نسل دوم انقلاب و از جوانان فرهیخته و برومند همان شهر ها می باشند. بررسی نسبی عملکرد شهرداری ها در مدت تصدی آنان و میزان رضایت مردم به وضوح نتیجه اعتماد به جوانان را به تصویر خواهد کشید.

و کلام آخر اینکه، جوانان دیروز که وارد عرصه میانسالی شده‌اند باید با اعتماد به توانمندی جوانان جامعه امروز، زمینه را برای حضور آن‌ها در عرصه‌های مختلف فراهم کنند زیرا بی‌توجهی به این مسئله موجب می‌شود تا طی چندین سال آینده، عرصه‌های مختلف مدیریتی و مسئولیتی جامعه از دارا بودن نیروهای نخبه و مدیران جوان خالی باشد.

سجاد شالیکار

دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات

دانشگاه صنعتی مالزی

17 thoughts on “ضرورت مشارکت جوانان در تصمیم گیری های سیاسی و اجتماعی”
  1. درادامه سوالات یک کارگر ساده
    می خواستم ببینم ایشان مورد اعتماد چه تعداد از دوستانشان هستند؟
    می خواستم ببینم چه سفیری از ایشان به عنوان مشورت در امورش استفاده نموده است تا صحت آنرا بررسی کنیم.
    می خواستم ببینم اگر فرضا از نوشتارشان در چند خط فوق نشود فهمید که ایشان کارشناس بین الملل نیستند چه سوابق مورد تاییدی را می توانند ارائه دهند تا “کارشناسی ارشد! بین الملل” ایشان ثابت گردد؟
    لطفا اگر دانستن حق جوانان است این مطلب را هم درج فرمایید.
    امیدوارم در مطالب فوق هیچ قصد اهانتی وجود نداشته باشد و این سوالات برای رضای خدا باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *