هراز نیوز :(جوانان دیروز باید با اعتماد به توانمندی جوانان امروز، زمینه را برای حضور آنها در عرصههای مختلف فراهم کنند زیرا بیتوجهی به این مسئله موجب میشود تا در سالهای آینده، عرصههای مختلف مدیریتی جامعه از نیروهای نخبه و جوان خالی باشد.)
ضرورت مشاركت جوانان در تصميم گيري هاي سياسي و اجتماعي
آنچه در سالهای دور از وطن از بیرون مشاهده کرده ایم، واقعیت تلخ اصرار نسل اول انقلاب در ماندن در عرصه مدیریت جامعه و عدم اعتماد به جوانان فرهیخته ایران اسلامی است. از انصاف که نگذشته باشیم، بعضا در گوشه و کنار و یا به صورت انگشت شمار از جوانان برومند ایرانی در مناصب دولتی استفاده میگردد اما هنوز جامعه ما بر حضور افراد میانسال در عرصههای مدیریتی تأکید خاصی دارد و این در حالی است که جوانان در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران و اداره دولتی تازهتأسیس، ثابت کردند که توانایی ورد به عرصههای مختلف را دارند. باید توجه داشت که جوانان نیز جزئی از همین جامعه هستند و تنها در موعد انتخابات های گوناگون نباید شعارهای مختلف جوانگرایی سر داد و از جوانان فرهیخته و توانمند کشور استفاده ابزاری کرد.
دانشمندان سياست را فن اداره اجتماع ناميده اند. بر اساس اين ديدگاه نقش مسئولان سياست، هماهنگي بين نيروها و جلب مشاركت آحاد مردم براي رساندن جامعه به اهداف مطلوب است.
براي جلب مشاركت اعضاي يك جامعه در روند تحولات اجتماعي بايد زمينه هاي حضور آنها را در ساختار سياسي جامعه فراهم كرد.
جوانان براي اجتماعي شدن نيازمند مشاركت سياسي هستند تا از طريق تجربه عملي بتوانند جامعه پذير شوند. بهترين راه حل براي هدايت جوانان و جامعه پذير شدن آنها ايجاد زمينه هاي لازم براي مشاركت آنان در تصميم گيري كلان سياسي و اجتماعي است. يكي از شاخصه هاي مهم در پيشرفت جوامع فراهم ساختن فضاي لازم براي تعامل و مشاركت همه آحاد جامعه به خصوص جوانان در تعيين سرنوشت اجتماعي و سياسي است. نتيجه چنين مشاركتي ، سازندگي بيشتر و قرار گرفتن جامعه در مسير پيشرفت است.
عدم تعامل و عدم مشاركت جوانان در مسايل اجتماعي زمينه هاي بي تفاوتي آنها را فراهم مي كند و در نتيجه پشتيباني آنها از برنامه هاي كلان جامعه ضعيف مي شود. همچنين استعدادهاي فكري و زمينه هاي رشد و خلاقيت خودشان نيز از بين مي رود. براي برون رفت از چنين وضعي بايد مديران ارشد جامعه با درايت و هوشمندي زمينه حضور و مشاركت نسل جديد را فراهم كرده و آرام آرام ايفاء نقش در زندگي اجتماعي را به آنها بياموزند، و در اين راه، ريسك كردن، نو آوري ، ابتكار، خلاقيت و حصار شكني جوانان را نيز تحمل نمايند. چرا كه وجود جوانان يكپارچه انرژي است و اين انرژي ها بايد به قدرت سازنده تبديل شود. علاوه بر آن جوانان بايد احساس كنند كه جامعه و نسل پيشين ، دوست دار و پشتيبان آنها هستند تا به جامعه خود عشق بورزند و به پيشرفت و ترقي آن اميدوار باشند.
در چنين صورتي جوانان با احساس اطمينان نسبت به زندگي آينده و با احساس رضايتمندي نسبت به جامعه پيرامون خود، ديگران را دوست داشته و به حقوق اجتماعي آنها احترام گذاشته و قانونمندي و قانونگرايي را شعار زندگي خود خواهند كرد.
مشاهده نمونه هایی از حضور جوانان فرهیخته و توانمند در سطوح مدیریتی ضرورت توجه به حضور آنان در صحنه حاکمیت شهری و استانی را پررنگ تر میکند. به طور مثال شهرداران دو شهرستان ساری و آمل که از جمله شهرهای مهم و تاثیرگذار استان مازندران به شمار میروند از نسل دوم انقلاب و از جوانان فرهیخته و برومند همان شهر ها می باشند. بررسی نسبی عملکرد شهرداری ها در مدت تصدی آنان و میزان رضایت مردم به وضوح نتیجه اعتماد به جوانان را به تصویر خواهد کشید.
و کلام آخر اینکه، جوانان دیروز که وارد عرصه میانسالی شدهاند باید با اعتماد به توانمندی جوانان جامعه امروز، زمینه را برای حضور آنها در عرصههای مختلف فراهم کنند زیرا بیتوجهی به این مسئله موجب میشود تا طی چندین سال آینده، عرصههای مختلف مدیریتی و مسئولیتی جامعه از دارا بودن نیروهای نخبه و مدیران جوان خالی باشد.
سجاد شالیکار
دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات
دانشگاه صنعتی مالزی
امیدوارم آقای دکتر شالیکار به دعوت بزرگان استان و دوستان فرهیخته خودشون لبیک بگن و برای انتخابات آینده پا به عرصه رقابت بگذارند چرا که در عین شجاعت و جسارت کارآمدی لازم رو برای دفاع از حقوق مردم دارند و طرح ها و ایده هاشون همیشه ناب و خلاقانه است. و.در عین جوانی سوابق ارزنده ای دارند و نظر خیلی از بزرگان رو به خودشون جلب کردن.
برخی از سوابق ایشان:
مشاور سفیر و نماینده رسمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دانشگاهها ی مالزی
– مسیول هیئت تحقیق و تفحص مجلس از برخی دانشگاهها
– رییس ستاد فرهنگی کانون علمی فرهنگی ایثار خارج از کشور
– کارشناس ارشد مسائل بین الملل
– ایراد سخنرانی های متعدد و برنامه های تلویزیونی گوناگون در داخل و خارج ایران
– نویسنده مقالات علمی متعدد در مجلات و کنفرانس های داخلی و خارجی
– تدوین طرح دانش بنیان توسعه توریست اسلامی مالزی
– اخذ بورس کامل تشویقی دولت مالزی
– مسیولیت بسیج دانشکده های فنی و مهندسی و علوم انسانی دانشگاه آزاد ساری
توضیحات بسیار زیبا و جامع می باشند که باعث افتخار جامعه ایرانیان خارج از کشور به خصوص مالزی نشینان هستید . زمانهای که در مالزی هم حضور دارید از محضر شما استفاده میکنیم و بنده احترام خاصی برای شما قائل هستم.
حسام کامیاب
عضو ارشد دانشکده بیو تکنولوژی از دانشگاه صنعتی مالزی
با سلام -از مقاله جوان سياسي استفاده كردم يه سوال سياسي آقاي شاليكار نكنه مي خواهي وارد انتخابات مجلس بشي بعيد هم نيست شايد اخه سابقه سياسي جنابعالي را مي دانم از دوستان شنيدم مشاور سياسي دكتر زاهدي در مالزي شك ندارم كه توي فكر در مورد امل نقشه ورود به مجلس دارد
جالب بود. ماشالله تا یکی دو کلمه حرف حساب زده سریع وصلش میکنن به انتخابات و سیاست و اصل حرف رو نادیده میگیرن.
مایه افتخاره که ما چنین جوانان فرهیخته ای در شهرمون داریم و جالب تر اینکه با وجود همچی آدمهای توانا و تحصیل کرده ای شهر ما فرماندار درست و حسابی نداره و همیشه ادمای ناکارامد و مسن از سپاه و ادارت دیگه میشن فرماندار. الانم که آقای یوسفیان برای نماینده شدن خودش اصرار داره که یک بزرگواری که معلوم نیست تحصیلات دانشگاهیش چیه سرپرست باشه و استاندار هم میخواد فرماندار غیر بومی به آمل تحمیل کنه. چرا برای فرمانداری هم مثل شهرداری از گزینه های جوان و تحصیلکرده استفاده نمیکنن که شهر فضای نو تری بگیره و پیشرفت کنه. البته جواب واضحه. هیشکی به فکر شهر و مردم آمل نیست. منافع نماینده مجلس و باندای آمل بایدتامین بشه
فدایی داری داداش. همه جوونا رو عشق است به ویژه جوونای شیرمرد آملی
الان فکر کنم توی بانک توسعه تعاون مشغول به خدمت هستید
آمل بر نگرد. اینجا خرابت میکنن. هر که به آمل پشت کرد رشد کرد
ما نسل سوخته ايم اقاي دکتر
اميدوارم موفق باشيد
سلام به آقای دکتر شالیکار
شما با بسیاری از مردم شهرتان و روستاهای آمل هم فکر هستید. و امیدوارم با عقیده ای که دارید در راه اعتلا و پیشرفت شهرم موفق باشید.
درمورد نظرات جنابعالی باید نکاتی خدمتتان عرض کنم.
1. همانطور که شما هم در نظرات خود اشاره کردید، باید به جوان فرصت داده شود تا در عرصه های مختلف، اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و … وارد صحنه شود و توانمندی های خود را در معرض نمایش قرار دهد، البته این اتفاق در سال های اخیر رواج بیشتری پیدا کرده است که امیدواریم متوقف نشود.
2. نکته دوم این است که جوانان نیز باید برای حضور در صحنه و به دست گرفتن مسئولیت تلاش نمایند و با کسب علم و خصوصا تجربه در عرصه های مختلف، راه را برای تصدی مسئولیت های فراروان هموار نمایند.
3. واما نکته آخر؛ جوان برای موفقیت نیازمند حمایت است، آنهم حمایتی از جنس جوان. اگر جوانان دست به دست هم بدهند و واقعا برای پیشرفت و برقرای عدالت در سطح شهر از یکدیگر حمایت کنند و فقط هدفشان رسیدن به اهداف والای انسانی باشد، رسیدن به قله های افتخار خدمت رسانی دست نیافتنی نخواهدبود. شاهد مثال عرایضم، انتخاب یک جوان به عنوان نماینده مجلس در شهرستان ساری است. اتفاقی که آرزو داشتیم در انتخابات دوره های گذشته شهرستان آمل بیافتد، اما ظاهرا جوانان آملی باید از ساروی ها یاد بگیرند.
بنده امیدوارم با حضور شما در شهرستان آمل کمپینی برای حمایت از یک جوان تحصیلکرده و لایق که تجربیات فراوانی در عرصه ی سیاسی و اجرایی دارد تشکیل شود و ایشان مورد حمایت جدی از سوی جوانان آمل قرار گیرد. شخصی که همه ی آملی او را می شناسند و جزو بهترین جوانان این مرزوبوم به شمار میرود.
شاعر سروده است؛
دست به دست هم دهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد.
بنده می گویم:
… آمل خویش را کنیم آباد.
اگر یادمان بودُ باران گرفت …
لطفا دوستان مصرع دوم را تکمیل نمایند.
ارادتمند همه جوانان عزیز شهرم
مهدی@
ضمن احترام به نبشتار جناب اقای شالیکار لازم است به برخی از موارد اشاره گردد:
1- ایشان در این نبشتار شعارگونه بیش از ده بار از واژه ی «باید» استفاده کردند. چیزی که متاسفانه در شعارهای فرمالیته ی مسوولان کم شنیده نمی شود و هرکس تریبونی به دست می گیرد مثل آقای شالیکار حرفهایش پر می شود از باید ها و نبایدها.(آقای شالیکار حتمن خود خبر دارند که ویژگی کشورهای جهان سوم غرق شدن در این باید و نبایدهاست)
2- آقای شالیکار آنقدر غرق در باید های کلیشه ای و دیکته شده به مغزشان هستند که حتی یک تئوری برون رفتی در تحقق این بایدها را نشان ندادند. پس حرف تازه ای نزدند و تکرار مکرراتی بود که همه انجام می دهند.
3- برخی از سوابقی که از ایشان ذکر شد خودش جای سوال و تأمل بیشتر دارد.. مثلا اینکه چطور بورس گرفتند..!!
4- سطح قلم اندیشه ای که عنوان دانشجوی دکتری را یدک می کشد باید بسی قوی تر از اینها باشد و عیوب بلاغی و دستوری در این نبشتار نشان می دهد که عجولانه نویسی، عدم ساختار صحیح مقاله ی سیاسی ، و همچنین استفاده از تعاریفی تک بعدی همانند آنچه در تعریف سیاست ذکر کرده اند، عدم رفرنس دهی به داده ها و در نهایت عدم توفیق در ارائه طرح، فکر و اندیشه ی نو در خصوص این معضل از خلاء هایی است که این نبشتار موجز از آن رنج می برد.
امید است بجای نشان دادن درهایی که همه آن را سالهاست حس می کنند، به آسیب شناسی، کنش شناسی و ترمیمسازی این دردها بپردازیم و بدانیم که قشر تحصیلکرده، فرهیخته، اهل قلم و مطالعه ی امروز آمل که علی رغم داشتن تحصیلات عالیه بالا شاید کارگری ساده بیش نباشندف هر حرفی را و هر تمجیدی را به آسانی نخواهند پذیرفت. پیروز باشید.
در جواب دوست عزیزمون” کارگر ساده” باید عرض کنم تا جایی که من میدونم ایشون بورس تحصیلیشون رو از دولت مالزی در تشویق طرح ارائه شده برای گسترش توریست اسلامی با استفاده از فناوری های نوین دریافت کردن و مایه افتخار ماست که استحقاق این تشویق رو به تشخیص یک دولت خارجی که سرامد توریست هست رو داشتند.
امیدوارم آقای دکتر در آینده طرح و برنامه های کاربردی هم برای ایران بنویسند تا از تجربیات ارزنده ایشون استفاده مفید بشه.
ارادتمند
ایمان مالدار بادلی
به همت عالی جوانات آملی در این دوره از انتخابات مجلس دکتر شالیکار با تمام قوا پا به میدان خواهد گذاشت و گزینه مناسب و فرهیخته ای برای مردم آمل هست تا مردم به دور از بازیهای سیاسی و منفعت طلبانه آقای ……و خانم …. به گزینه مناسبی رای بدن. همه مردم امل پدر شریف ایشون رو میشناسن که در عین حالی که 30 سال در رده های بالای کشور بود و از سردارن فرهیخته و تحصیل کرده سالهای ذفاع مقدس بود اما شرافتمندانه زندگی کرد و هیچ منافعی برای خودش نداشت. آمل به یک ادم توانمند و تحصیل کرده که از جنس همین مردم باشه و از یک خانواده شریف و حساب پس داده آملی نیاز داره. آقای دکتر شالیکار به لطف اعتبار مثبت پدرشون و با توانایی بالا از گزینه های اصلی انتخابات مجلس دهم خواهند بود.
با سلام- در جواب برخی دوستان و همشهریان گرامی خود عرض کنم که جناب دکتر سجاد را با بنده اشتباه گرفتند،آقا سجاد پسرعموی عزیز بنده هستند و بنده بعد از خدمت چندین ساله در فرمانداری آمل ،اکنون در سرپرستی بانک توسعه تعاون کشور مشغول به خدمت می باشم.
محمدرضا شالیکار
فقط به شرطی که جوانان متعصب و خشک نیان وگرنه خیلی ها اومدند و دوستان خود را که حتی از اونها پتانسیل کاری کمتری داشتند فراموش کردند